GİRİŞ
MENÜ

Hürriyet

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 4.686.624 haberi bulunmuştur.

Hürriyet Haberleri

İstanbulda motosikletlilerden Oğuz Murat Aci ve Mert Çakır için Adalet konvoyu... İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı

İstanbul'da motosikletlilerden Oğuz Murat Aci ve Mert Çakır için Adalet konvoyu... 'İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı'

Motosikletliler İstanbul Eyüpsultan'da yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu T.C.'nin kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci ve Kadıköy D-100 Karayolu’nda Murat Kural’ın çarparak ölümüne neden olduğu motokurye Mert Çakır için biraraya geldi. Ailelere destek veren Kuryeler Federasyonu ve Türkiye Kızılelma Motosiklet kulübü üyeleri, Anadolu Adliyesi önünde Aci ve Çakır için adalet konvoyu düzenledi.

28.04.2024Gündem
İETT otobüsü ağaçlara çarpıp iş yerinin bahçesine girdi

İETT otobüsü ağaçlara çarpıp iş yerinin bahçesine girdi

Ümraniye’de seyir halinde olan İETT otobüsü sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çıktı. Kaldırımdaki tabela ve ağaçlara çarpan otobüs, bir iş yerinin bahçesine girdi. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, otobüs çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı.

28.04.2024Gündem
Boluda toz taşınımı: Gökyüzü kırmızıya büründü

Bolu'da toz taşınımı: Gökyüzü kırmızıya büründü

Afrika üzerinden gelen toz taşınımı nedeniyle bugün Bolu’da gökyüzü kırmızı, mor ve sarı renklerine büründü.

28.04.2024Haber
Bolu’da gökyüzü kırmızı renge büründü

Bolu’da gökyüzü kırmızı renge büründü

Afrika üzerinden gelen toz taşınımı nedeniyle bugün Bolu’da gökyüzü kırmızı, mor ve sarı renklerine büründü.

28.04.2024Gündem
Pancar toplarken ölümden döndü... Helikopterin bizi görmesi için ateş yaktık

Pancar toplarken ölümden döndü... 'Helikopterin bizi görmesi için ateş yaktık'

Batman'da, pancar toplamaya giderken, sol ayağından yılanın ısırdığı Bahadır Taş (21), askeri helikopterle hastaneye götürüldü. Amcası Fatih Taş, "Helikopterin bizi görmesi ve yerimizi belirtmek için ateş yaktık, duman çıkardık. Yeğenimi helikopterle hastaneye ulaştıran devletimize minnettarız" dedi.

28.04.2024Gündem
KABİNE TOPLANTISI BU HAFTA VAR MI || Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün, gündem maddeleri neler Öğretmen atama kontenjanları belli oluyor  Bakan Tekinden önemli açıklama

KABİNE TOPLANTISI BU HAFTA VAR MI || Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün, gündem maddeleri neler? Öğretmen atama kontenjanları belli oluyor!  Bakan Tekin'den önemli açıklama

Kabine Toplantısı günü ve saati, gündemde öne çıkan başlıklar arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı kararları, öğretmen adayları tarafından bekleniyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili yaptığı açıklamada Kabine Toplantısı'nı işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak olan Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda öğretmen ataması kontenjan sayılarının belirlenmesi bekleniyor. Diğer yandan Kritik Kabine Toplantısı gündem konuları arasında, terörle mücadele ve İsrail-Hamas arasındaki son durumun yer alması ön görülüyor. Beştepe'de yapılan Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan millete sesleniş konuşması yapacak. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Bu hafta Kabine Toplantısı var mı, hangi gün? İşte, ayrıntılar.

28.04.2024Bilgi
Otobüs şoförünün ihmali can aldı Hatice Sabahiden acı haber

Otobüs şoförünün ihmali can aldı! Hatice Sabahi'den acı haber

Adana'da otobüste ücret ödemek için ayağa kalktığı sırada açık bırakılan kapıdan 24 Nisan günü aşağı düşerek ağır yaralanan Hatice Sabahi (75) kaldırıldığı hastanede bugün hayatını kaybetti. Otobüs şoförünün olay sonrası serbest bırakılmasına Sabahi’nin eşi Cemil Sabahi (74), “Bu apaçık cinayete teşebbüstür. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?” diyerek tepki göstermişti.

28.04.2024Gündem
Lille, Yusuf Yazıcının golüyle kazandı

Lille, Yusuf Yazıcı'nın golüyle kazandı

Lille Fransa Ligue 1'in 31. haftasında konuk olduğu Metz'i 2-1 mağlup ederken, Lille'de milli futbolcu Yusuf Yazıcı galibiyet golünü kaydetti.

28.04.2024Futbol
Öğretmen atamaları son durum 2024 | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı belli oldu mu, ne zaman açıklanacak

Öğretmen atamaları son durum 2024 | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı belli oldu mu, ne zaman açıklanacak?

Öğretmen atamaları ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız." değerlendirmesinin ardından son dakika açıklaması Bakan Tekin'den geldi. Tekin öğretmen atama sayıları için Kabine Toplantısı'nı işaret etti. 2024 yılı öğretmen atama başvuruları, MEB Personel Genel Müdürlüğü duyurusu ile başlayacak. Öğretmen atama şartları ve ön başvuruları da kılavuzla beraber ilan edilecek. 2023 yılı Mayıs ayında 45 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Peki, öğretmen atama kadro ve branş dağılımı belli oldu mu, ne zaman açıklanacak? İşte, Öğretmen atama haberleri - son dakika gelişmeleri...

28.04.2024Bilgi
Manisadaki festivalde 7 ton mesir macunu dağıtıldı

Manisa'daki festivalde 7 ton mesir macunu dağıtıldı

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan ve bu yıl 484'üncüsü düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde hazırlanan 7 ton mesir macunu, 20 dakika boyunca Sultan Camisi'nin kubbe ve minarelerinden halka saçıldı. Halk şifalı macunlardan kapmak için birbiriyle yarışırken, festivalde renkli görüntüler yaşandı.

28.04.2024Gündem
Visal orucu nedir, ne demek Visal orucu (savm-i visal) ne anlama geliyor

Visal orucu nedir, ne demek? Visal orucu (savm-i visal) ne anlama geliyor?

Visal orucu nedir sorusunun yanıtı merak ediliyor. İslam'da oruç tutmanın emredildiği günler olduğu gibi oruç tutmanın yasaklandığı veya hoş karşılanmadığı günler de vardır. Birkaç gün, aralıksız iftar etmeden oruç tutmak da mekruhtur. Bu da visal orucu olarak ifade edilmektedir. İşte visal orucu (savm-i visal) hakkında Diyanet bilgisi...

28.04.2024Bilgi
Alçaklar yine camiye saldırdı Bu kez...

Alçaklar yine camiye saldırdı! Bu kez...

Almanya’nın Aachen kentinde İslam Toplumu Milli Görüş’e (IGMG) ait Mevlana Camii, bu sabaha karşı cami karşıtları tarafından saldırıya uğradı, bağış kutuları çalındı.

28.04.2024Avrupa
1 Mayısta noterler açık mı, satış ve tasdik işlemi yapılıyor mu

1 Mayıs'ta noterler açık mı, satış ve tasdik işlemi yapılıyor mu?

1 Mayıs'ta noterler ve devlet dairelerinin çalışıp çalışmadığını merak eden vatandaşlar, araştırmalarını ve sorgulamalarını sürdürmeye devam ediyorlar. Devlet dairelerindeki işlerini 1 Mayıs günü halledecek olan vatandaşlar, devlet dairelerinin çalışma programını merak ediyorlar. Peki, 1 Mayıs'ta noterler ve devlet daireleri açık mı?

28.04.2024Bilgi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Ülkemiz uygun maliyetli dış finansman sağlıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Ülkemiz uygun maliyetli dış finansman sağlıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ülkemiz uluslararası piyasalardan daha uzun vadeli ve geçmiş döneme göre uygun maliyetli dış finansman sağlıyor. 2023 yılı ilk beş ayında 2,9 milyar dolar net portföy çıkışı olurken, Haziran 2023-Şubat 2024 döneminde 16,8 milyar dolar net portföy girişi gerçekleşti.' dedi.

28.04.2024Ekonomi
Ankarada sağanak ve dolu yağışı yaşamı olumsuz etkiledi

Ankara'da sağanak ve dolu yağışı yaşamı olumsuz etkiledi

Ankara'da sağanak ve dolu nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, ulaşımda aksamalar yaşandı.

28.04.2024Haber
42 yıllık saltanatı bitiren Andre Villas-Boas, Portoya başkan oldu

42 yıllık saltanatı bitiren Andre Villas-Boas, Porto'ya başkan oldu!

Porto'da 2010/11 sezonunda teknik direktörlük yapan Andre Villas-Boas, 42 yıllık başkan Pinto da Costa'nın saltanatına son vererek başkan seçildi.

28.04.2024Futbol
İtikaf nedir İtikafa girmek ne demek

İtikaf nedir? İtikafa girmek ne demek?

İtikaf nedir ne demek sorusu, gündeme gelen ifade dolayısıyla merak ediliyor. Arapça kökenli bir sözcük olan itikaf ''akf'' kökünden türetilmiştir. Akf kelimesinin sözlük anlamı kalmak, durmak ve beklemektir. İtikaf ise cami ve mescit gibi ibadethanelerden birine kapanıp Allah'ı zikretmek ve sadece ibadetle meşgul olmak anlamına gelir. Dünya ile tüm ilgi ve alakasını kesip inzivaya çekilen dervişler için de aynı kelime kullanılır. İtikaf nedir ve nasıl yapılır? İtikafa girmek için nasıl niyet edilir ve nelere dikkat edilmelidir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

28.04.2024Bilgi
Rusya, iki Ukrayna kentini hedef aldı

Rusya, iki Ukrayna kentini hedef aldı

Ukrayna Acil Durumlar Servisi, Rusya’nın füze saldırısıyla Nikopol ve Mikolayiv kentlerini vurduğunu duyurdu.

28.04.2024Dünya
Son dakika: İsmail Yüksekten Fenerbahçeye kötü haber Sezonu kapattı...

Son dakika: İsmail Yüksek'ten Fenerbahçe'ye kötü haber! Sezonu kapattı...

Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ettiği maçın başında sakatlanan ve sahayı sedyeyle terk eden İsmail Yüksek'in ayak bilek bağında kopma tespit edildiği açıklandı. 4-6 hafta sahalardan uzak kalacağı ve sezonu kapattığı belirtilen İsmail'in Milli Takım'la EURO 2024'te olup olmayacağı ise zamanla belli olacak.

28.04.2024Futbol
Kendisini uyaran sürücüye akrabalarıyla saldırdı

Kendisini uyaran sürücüye akrabalarıyla saldırdı!

İstanbul Eyüpsultan'da hatalı park nedeniyle çıkan tartışmada kadınlarında olduğu bir grup minibüs şoförü Halil İbrahim Odabaşı'na sopa ve bıçakla saldırmaya çalıştı. Odabaşı, saldırganlardan korumak için bir markete saklanınca öfkeli grup sinirini minibüsten aldı. Kadınlarında olduğu grubun minibüse sopalarla saldırma anları hem cep telefonu hem de güvenlik kamerasına yansıdı.

28.04.2024Haber
Inter, Torinoyu Hakan Çalhanoğlunun golleriyle 2-0 yendi

Inter, Torino'yu Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle 2-0 yendi

Inter, Serie A'nın 34. haftasında evinde karşılaştığı Torino'yu milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun attığı gollerle 2-0 mağlup etti.

28.04.2024Futbol
Zelenski dünyaya duyurdu: En az 7 Patriot sistemine ihtiyacımız var

Zelenski dünyaya duyurdu: En az 7 Patriot sistemine ihtiyacımız var

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın Ukrayna şehirlerine 34 farklı tipte füzeyle saldırı düzenlediğini belirterek, “Ukrayna'nın yedi sisteme ihtiyacı var, en azı bu. Ortaklarımızda bu Patriotlar var” dedi.

28.04.2024Dünya
Nazar Ber Kadem nedir, ne demek

Nazar Ber Kadem nedir, ne demek?

Nazar Ber Kadem ifadesi, anlamı ile merak edilen ifadeler arasında yer alıyor. Bakışları ayak ucuna çevirmek mânâsına gelen Nazar Ber Kadem, kişinin hep kendi işiyle meşgul olması ve önüne bakması anlamı da taşıyabilmektedir. İşte, Nazar Ber Kadem ifadesi hakkında Türkiye Diyanet Vakfı kaynaklı kısa bir özet bilgi

28.04.2024Bilgi
Beyninde tümör olabilir bile dediler... Herkes kendi burnuna baksın

"Beyninde tümör olabilir" bile dediler... Herkes kendi burnuna baksın!

Sertab Erener estetikli haliyle sosyal medyanın gündemine oturdu. Daha genç görünmek için estetik müdahaleler yaptıran 59 yaşındaki sanatçının değişimi sevenlerini şaşkına çevirdi. Kötü yoruma maruz kalan Sertab Erener'e oyuncu Nihal Yalçın destek oldu.

28.04.2024Magazin

Artvin'de güreştirilen boğa tribüne çıktı

Artvin'in Yusufeli ilçesindeki festivalde güreştirilen boğalardan biri, duvarı aşıp seyircilerin arasına girdi Seyirciler kaçarken, olay anı kameraya yansıdı.

28.04.2024Haber
SAĞLIK BAKANLIĞI 36 BİN PERSONEL ALIMI 2024 RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI (Kadro dağılımı) || Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman 2024 Sağlık Bakanlığı personel alımı kadro ve branş dağılımı açıklandı mı, kılavuz yayınlandı mı, şartları neler

SAĞLIK BAKANLIĞI 36 BİN PERSONEL ALIMI 2024 RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI (Kadro dağılımı) || Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman 2024? Sağlık Bakanlığı personel alımı kadro ve branş dağılımı açıklandı mı, kılavuz yayınlandı mı, şartları neler?

Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı 2024 Resmi Gazete'de yayımlandı. Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları yapılan duyurunun ardından binlerce kişi tarafından merak ediliyor. 26 Nisan Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru duyurusu son dakika yayınlandı. 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edecek olan Sağlık Bakanlığı kontenjan ve kadro sayılarını Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar uyarınca 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip, 32 bin 464 de uzman tabip istihdam edilecek. Başvurularını yapacak olan adaylar tercihlerini ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yapması bekleniyor. Sağlık Bakanlığı personel alımı KPSS tercih kılavuzu ile beraber özel ve genel başvuru şartları ile tercih tarihleri netlik kazanıyor. Peki, Sağlık Bakanlığı sözleşmeli sağlık personeli alımı başvuruları ne zaman? 2024 Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı ÖSYM tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? İşte, Sağlık Bakanlığı işçi alımı 2024 kadro ve kontenjan bilgisi ile başvuru detayları...

28.04.2024Bilgi
İstanbulda inanılmaz görüntüler Öfkeden gözleri döndü: Duyunca sokağa döküldüler... Arkama bir baktım kıyamet kopuyor

İstanbul'da inanılmaz görüntüler! Öfkeden gözleri döndü: Duyunca sokağa döküldüler... 'Arkama bir baktım kıyamet kopuyor'

Eyüpsultan'da hatalı park nedeniyle çıkan tartışmada kadınlarında olduğu bir grup minibüs şoförü Halil İbrahim Odabaşı'na sopa ve bıçakla saldırmaya çalıştı. Odabaşı, saldırganlardan korumak için bir markete saklanınca öfkeli grup sinirini minibüsten aldı. Kadınlarında olduğu grubun minibüse sopalarla saldırma anları hem cep telefonu hem de güvenlik kamerasına yansıdı.

28.04.2024Gündem
Pendikspor-Kayserispor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda İlk 11ler belli oldu...

Pendikspor-Kayserispor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İlk 11'ler belli oldu...

Pendikspor ve Kayserispor, ligin 34. haftasında mücadele edecek. Pendikspor 30 puanla ligde 19. sırada bulunuyor, Kayserispor ise 37 puanla 14. sırada yer alıyor. Düşme hattında bulunan İstanbul ekibi mücadeleden galibiyetle ayrılmak istiyor. Rakip takım Kayserispor ise galibiyet hasretini sonlandırmayı hedefliyor. Gözler bugün oynanacak karşılaşmada. Peki Pendikspor-Kayserispor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte canlı yayın bilgisi...

28.04.2024Futbol
Alanyaspor İstanbulspor maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda İlk 11ler belli oldu...

Alanyaspor İstanbulspor maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? İlk 11'ler belli oldu...

Alanyaspor İstanbulspor maçı ile ev sahibi ekibin Avrupa Kupalarına katılabilme mücadelesi devam ediyor. Ligden düşmesi kesinleşen İstanbulspor karşısında mücadele verecek olan Alanyaspor, 3 puanı cebine koyarak Avrupa Kupaları yolunda ilerleyişine devam etmenin yollarını arayacak. Peki, Alanyaspor İstanbulspor maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda canlı izlenebilecek? İşte, o karşılaşma hakkında detaylı bilgiler

28.04.2024Futbol
28 NİSAN PAZAR TV YAYIN AKIŞI PROGRAMI || Bu akşam TVde hangi dizi ve filmler var Kanal D, Show TV, TRT1, ATV, Star TV, TV8, Now TV yayın akışı listesi ve tv rehberi

28 NİSAN PAZAR TV YAYIN AKIŞI PROGRAMI || Bu akşam TV'de hangi dizi ve filmler var? Kanal D, Show TV, TRT1, ATV, Star TV, TV8, Now TV yayın akışı listesi ve tv rehberi

TV yayın akışı ile kanalların programları, haftanın son gününde sorgulanıyor. Kanal D, Show TV, TRT1, ATV, Star TV, TV8, Now TV günlük akışına göre ekranlarında dizi, film ve diğer programlara yer verecek. Sevilen diziler bu akşam yeni bölümleriyle izleyici karşısına çıkacak. Ayrıca film ve diğer programlar da ekranlarda olacak. TV8'de ise Survivor All Star 2024 mücadelesi devam ediyor. Diğer taraftan Kanal D ekranlarının fenomen dizisi Yargı da yeni bölümüyle izleyici karşısına çıkacak. Peki Bu akşam TV'de hangi dizi ve filmler var? 28 Nisan Pazar Kanal D, Show TV, TRT1, ATV, Star TV, TV8, Now TV yayın akışı listesi ve tv rehberi!

28.04.2024Televizyon
Korhan Berzeg’in kafatası ile ayak kemikleri aranıyor

Korhan Berzeg’in kafatası ile ayak kemikleri aranıyor

Balıkesir’in Gönen ilçesinde kaybolduktan 312 gün sonra bulunan kemik parçalarının, kızından alınan DNA örneği ile eşleşmesiyle, öldüğü kesinleşen Korhan Berzeg'in (84) kesin ölüm nedeni, adli tıptaki incelemenin ardından belli olacak. Dün yapılan aramalarda kol kemiği olduğu düşünülen kemik parçası ile Berzeg'in gömleğinin parçası bulunurken, 3 kadavra arama köpeği ve 62 personel ile 5'inci günde de sürdürülen arazi taramasında, kafatası ile ayak kemikleri aranıyor. Dar alanda çalışmalarını yoğunlaştıran, tırmıkla ve elle de arama yapan ekipler, alan tarama faaliyetlerini 2 koldan yürütüyor. Korhan Berzeg'in, köpeği 'Tina' ile birlikte çıktığı yürüyüş yolu da yeniden incelemeye alındı.

28.04.2024Haber
İstanbulda su birikintisine düşen Edanur hayatını kaybetmişti... Cenazesi annesine verilemedi, babadan DNA örneği alınacak

İstanbul'da su birikintisine düşen Edanur hayatını kaybetmişti... Cenazesi annesine verilemedi, babadan DNA örneği alınacak

Küçükçekmece’de kazı çalışması sonrasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer hayatını kaybetmişti. Küçük kızın cenazesini almak isteyen ailesi ve yakınları Adli Tıp Kurumu Morgu önüne geldi. Edanur Gezer'in cenazesi kimliği olmadığı öğrenilen annesi Nurcan Gezer'e teslim edilmedi. Cenazenin teslim edilebilmesi için, cezaevinde olan babadan DNA örneği alınacağı ve test yapılacağı öğrenildi. Anne Nurcan Gezer, "'Ben çocuğun annesiyim, doğum kağıdım var bana teslim edin' diyorum, vermiyorlar babasının DNA testini bekliyorlar." diye konuştu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

28.04.2024Gündem
KPSS lisans başvurusu ne zaman KPSS 2024 başvuru tarihi ÖSYM resmi internet sitesinden duyuruldu

KPSS lisans başvurusu ne zaman? KPSS 2024 başvuru tarihi ÖSYM resmi internet sitesinden duyuruldu

KPSS Lisans, ön lisans ve lise (ortaöğretim) sınav başvuru tarihleri, kamu kurumlarında kariyer hedefleyen adayların gündeminde yer alıyor. Aldıkları eğitim sonrası memur olmak isteyen binlerce aday KPSS A ve B grubu sınavlarına katılacak. Kamu Personeli Seçme Sınavı ön lisans ve lise oturumları 2 yılda bir düzenleniyor. 2024 yılında KPSS lisans düzeyinde Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT sınavları yapılacak. Engelli adayların, kamu kurumlarına atandığı EKPSS sınavları da 2 yılda bir düzenlenmektedir. Peki KPSS Lisans, ön lisans ve ortaöğretim (lise) başvuruları ne zaman başlayacak? İşte KPSS A ve B grubu sınav ve başvuru tarihleri!

28.04.2024Bilgi
ATA AÖF SORULARI VE CEVAP ANAHTARI 2024 (PDF) GÖRÜNTÜLEME || ATA AÖF vize sınav soruları ve cevapları açıklandı mı Ara sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, tarih belli oldu mu Soru ve cevapları ataaof.edu.trde olacak...

ATA AÖF SORULARI VE CEVAP ANAHTARI 2024 (PDF) GÖRÜNTÜLEME || ATA AÖF vize sınav soruları ve cevapları açıklandı mı? Ara sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, tarih belli oldu mu? Soru ve cevapları ataaof.edu.tr'de olacak...

2024 ATA AÖF soruları ve cevapları sorgulama ekranı, 2. dönem vize sınavının tamamlanmasıyla adaylar tarafından bekleniyor. Bu hafta sonu 27-28 Nisan 2024 tarihlerinde düzenlenen Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi (ATA AÖF) Ara Sınavı üç oturumda yüz yüze yapıldı. Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürecek. ATA AÖF sınav soruları ve cevap anahtarı 2024 otomasyon sisteminden erişime açılacak. Peki ATA AÖF soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? ATA AÖF vize sonuçları ne zaman açıklanır? İşte, ATA AÖF soruları ve cevap anahtarı indirme ekranı ile sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihle ilgili ayrıntılı bilgiler.

28.04.2024Bilgi
Etilerdeki Nusrete yine silahlı saldırı

Etiler'deki Nusret'e yine silahlı saldırı

İstanbul Etiler’de gece saatlerinde Nusret isimli et restoranına motosikletli şahıslar tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda kurşun restoranın yanındaki bankaya isabet ederken, restorana herhangi bir isabet olmadı. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayla ilgili polis, peşine düştüğü saldırganın peşinden de ateş açtı.

28.04.2024Haber
Okulların kapanmasına kaç gün kaldı 2024 || Yaz tatili ne zaman başlayacak, karneler hangi tarihte verilecek MEB çalışma takvimi bilgisi

Okulların kapanmasına kaç gün kaldı 2024 || Yaz tatili ne zaman başlayacak, karneler hangi tarihte verilecek? MEB çalışma takvimi bilgisi!

Okulların kapanış tarihi, öğrenciler tarafından sorgulanıyor. İlk, orta ve lise düzeyinde 2. dönem, Şubat ayında başladı. Daha sonra öğrenciler Nisan ara tatilini de tamamladı. Mayıs ayı yaklaşırken, yaz tatilinin hangi tarihte başlayacağı öğrenci ve velilerin gündemine geldi. Milyonlarca öğrenci, Haziran ayı içerisinde karne heyecanı yaşayacak ve yaz tatiline girecek. Peki Okulların kapanmasına kaç gün kaldı? 2024 Yaz tatili ne zaman başlayacak, karneler hangi tarihte verilecek? İşte ayrıntılar...

28.04.2024Bilgi
Kültür ve Turizm Bakanlığından milliyet farkı ücretine ilişkin açıklama

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 'milliyet farkı' ücretine ilişkin açıklama

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya'da bir otel tarafından alınan "Milliyet Farkı" ücretine ilişkin gerekli denetim ve incelemenin ardından yasal mevzuata göre cezai işlem uygulanacağını duyurdu.

28.04.2024Ekonomi
İntegral kalktı mı, müfredattan çıkartıldı mı İşte, yeni müfredattan integral detayı

İntegral kalktı mı, müfredattan çıkartıldı mı? İşte, yeni müfredattan integral detayı!

İntegral kalktı mı sorusu, yeni müfredat sonrası en çok sorulan sorular arasında yer aldı. Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredat taslağı yayınlandı. Uzun süredir öğrenciler ve eğitimciler tarafından beklenen MEB’in müfredat değişikliği ile ilgili merak edilen sorular yanıt buldu. Yeni müfredat 1 hafta boyunca askıda kalacak. Ancak, öneri ve görüşler yoğun şekilde gelmeye devam ederse süre uzatılacak. Yeni müfredat ile birlikte en çok merak edilen konulardan birisi integral oldu. Peki, Matematikte integral kalktı mı? İşte, o detaylar

28.04.2024Bilgi
Yağışlar kaç gün sürecek Prof. Dr. Orhan Şen açıkladı

Yağışlar kaç gün sürecek? Prof. Dr. Orhan Şen açıkladı

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava yerini yağışlı ve serin havaya bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün için 6 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise sosyal medya hesabından hava durumuna ilişkin tahminlerini paylaştı.

28.04.2024Haber
Kelime-i Tevhid bayrağını almaya çalışmıştı... İfadesi ortaya çıktı

Kelime-i Tevhid bayrağını almaya çalışmıştı... İfadesi ortaya çıktı

Eskişehir’de Gazze platformu tarafından Filistin’e destek amacıyla düzenlenen yürüyüşün ardından sokakta yürüyen Y.U.’nun açtığı ‘Kelime-i Tevhid’ bayrağını elinden aldığı iddiasıyla tutuklanan Hilmi Kadri Türksoy’un (30) ifadesinde suçlamayıp kabul etmeyerek, “Elinde tuttuğu bayrak Tevhid bayrağıymış, bayrağın ne olduğunu bilmiyordum. Tehdit vari hiçbir eylemde bulunmadım, orada ortalığı karıştıran başkasıdır” dediği öğrenildi.

28.04.2024Gündem
Adıyamanda polisin şehit ettiği 2 komiser için tören: Gözyaşları sel oldu

Adıyaman'da polisin şehit ettiği 2 komiser için tören: Gözyaşları sel oldu

Adıyaman'da tartıştıkları polis memuru Süleyman Uğur Şahin tarafından öldürülen Başkomiser Kamuran Üçgül (46) ile Komiser Gökhan Özer (34) için tören düzenlendi. Tören sonrası Üçgül'ün cenazesi Osmaniye'nin Kadirli ilçesine, Özer'in cenazesi İstanbul'a gönderildi.

28.04.2024Gündem
Okul arkadaşı, Gökhanı felç bırakmıştı Saldırganın ailesi için 12 milyonluk tazminat kararı

Okul arkadaşı, Gökhan'ı felç bırakmıştı! Saldırganın ailesi için 12 milyonluk tazminat kararı

Antalya Kepez'de 2014 yılında lise öğrencisi olan Gökhan Erdeğer'in (25), okuldan arkadaşı Sedat Göktepe (25) tarafından başına demirle vurulması sonucu felç kaldığı olayla ilgili ceza ve tazminat davası, yaklaşık 10 yıl sonra sonuçlandı. Yargıtay'ın çeşitli nedenlerle 3 kez bozduğu dosyada sanık Göktepe, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı ve Gökhan Erdeğer'in ailesine 12 milyon 443 bin lira tazminat ödenmesine karar verildi.

28.04.2024Gündem
Trafikteki tartışmada eşi ve kızının gözü önünde öldürüldü

Trafikteki tartışmada eşi ve kızının gözü önünde öldürüldü

Antalya'da elli bir yaşındaki Neşet Güçlü, trafikte tartıştığı Önder Çakır'ı (45) kalbinden bıçaklayarak öldürdü. Kavga sırasında Çakır'ın aracında 8 yaşındaki kızı ve eşinin de olduğu belirtildi.

28.04.2024Haber
Türk okulunun 40’ıncı yılına coşkulu kutlama

Türk okulunun 40’ıncı yılına coşkulu kutlama

İngiltere Türk Aile Birliği, Ali Rıza Değirmencioğlu Türk Okulu kuruluşunun 40. yılı Londra’da görkemli bir balo ile kutlandı.

28.04.2024Avrupa
Daha önce de kurşunların hedefi olmuştu... Etilerdeki Nusrete yine silahlı saldırı

Daha önce de kurşunların hedefi olmuştu... Etiler'deki Nusret'e yine silahlı saldırı

Etiler’de gece saatlerinde Nusret isimli et restoranına motosikletli şahıslar tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda kurşun restoranın yanındaki bankaya isabet ederken, restorana herhangi bir isabet olmadı. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayla ilgili polis, peşine düştüğü saldırganın peşinden de ateş açtı.

28.04.2024Gündem
İYİ Partide GİK ve MDK üyeleri belirlendi

İYİ Parti'de GİK ve MDK üyeleri belirlendi

İYİ Parti'nin 5'inci Olağanüstü Kurultayı'nda Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi.

28.04.2024Gündem
EKPSS soruları ve cevapları yayımlandı (TIKLA GÖRÜNTÜLE) 2024 EKPSS soru ve cevap anahtarı görüntüleme ekranı

EKPSS soruları ve cevapları yayımlandı (TIKLA GÖRÜNTÜLE)! 2024 EKPSS soru ve cevap anahtarı görüntüleme ekranı

EKPSS soruları ve cevap anahtarı, az önce tamamlanan sınavın ardından erişime açıldı. Sınav kitapçığının yüzde 10'luk kısmını kamuoyuna sunan ÖSYM, sorular ve cevap anahtarının tamamını ise 8 Mayıs tarihine kadar AİS ekranı aracılığıyla erişime açık tutacak. İşte, OSYM.Gov.Tr üzerinden ortaöğretim, ön lisans ve lisans kategorilerinde erişime açılan EKPSS soruları ve cevapları için detaylı bilgiler

28.04.2024Bilgi
Çorumda otomobil şarampole devrildi: Astsubay hayatını kaybetti

Çorum'da otomobil şarampole devrildi: Astsubay hayatını kaybetti

Çorum'da otomobilin şarampole devrildiği kazada karakol komutanı Jandarma Astsubay Üstçavuş Oğuzhan Tombuloğlu (42), hayatını kaybetti.

28.04.2024Gündem
Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı Bursluluk sınavı (İOKBS) sonuç tarihi 2024 | Gözler MEB.gov.tr sonuç sorgulama ekranında...

Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? Bursluluk sınavı (İOKBS) sonuç tarihi 2024 | Gözler MEB.gov.tr sonuç sorgulama ekranında...

Bursluluk sınav sonuçları için geri sayım başladı. 2024 İOKBS sonuçları öğrenci ve veliler tarafından takip ediliyor. Eski adıyla Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 21 Nisan'da tamamlandı. Söz konusu sınavın ardından gözler "Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı" duyurusuna çevrildi. Yapılacak değerlendirmelerin ardından İOKBS sonuçları MEB.gov.tr adresinden erişime açılacak.Peki, 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, sonuç tarihi ve ayrıntılı bilgiler.

28.04.2024Bilgi
ÖGG SINAV SORULARI VE CEVAP ANAHTARI 2024 || 108. dönem özel güvenlik sınavı soruları ve cevap anahtarı yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak

ÖGG SINAV SORULARI VE CEVAP ANAHTARI 2024 || 108. dönem özel güvenlik sınavı soruları ve cevap anahtarı yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak?

Özel Güvenlik Sınavı (ÖGG) A,B soru kitapçığı ve cevap anahtarı için adaylar sınavın ardından EGM'den gelecek açıklamaya odaklandı. ÖGG 108. dönem Özel Güvenlik Temel Eğitim ve 84. Yenileme Eğitimi sınavı 27 Nisan Cumartesi günü düzenlendi. KAtılımcılar tarafından özel güvenlik soruları ve cevapları, egm.gov.tr özel güvenlik sınav sonuçları merak ediliyor. Sınavda adaylara 100 adet çoktan seçmeli soru sorulurken her bir soru bir puan olmak üzere değerlendirme 100 puan üzerinden olacaktır. Peki, 108. dönem Özel güvenlik sınav soruları yayınlandı mı? ÖGG sınav soruları pdf ne zaman açıklanacak? İşte, özel güvenlik.egm.gov.tr giriş ekranı...

28.04.2024Bilgi