2014’ten ilginç notlar

Bir yılı daha geride bırakmak üzereyiz.

Haberin Devamı

Geçen yıl son yazımda, 2013 yılı boyunca aile davalarıyla ilgili aldığım ilginç notları sizlerle paylaşmıştım.
Bu yıl da geleneği bozmak istemedim. Yine, 2014 yılı boyunca okuduğum ve karşılaştığım olayları, bakış acımla siz değerli okurlar için derledim. Tüm okurlara şimdiden mutlu yıllar.
2015’te görüşmek üzere...

YILIN SUÇLUSU:
WhatsApp’ın yeni kullanıma sunduğu “mavi tik” uygulaması bir çiftin boşanmasına sebep oldu. “Mesaj okundu” anlamına gelen mavi tikler, Bahreyn Krallığı’nda 2 yıllık bir evliliği bitirdi. WhatsApp üzerinden eşine mesaj yollayan bir koca, mesajlarını okumasına rağmen cevap vermeyen karısına boşanma davası açtı.

YILIN DİKKATLİSİ:
İstanbul Aile Mahkemesi’ne açılan boşanma davasına göre, Ömer Ö.’yle matematik öğretmeni Betül Ö., Temmuz 2012’de görücü usulü evlendi. Çift birbirlerini balayında tanıdı. Ancak Ömer Ö., bu süreçte eşinde fizyolojik bozukluk olduğunu anladı. Betül Ö. sağ kolunu kaldıramıyor, yürüme güçlüğü çekiyordu. Bir omzu da düşüktü. Israrlara rağmen doktora gitmek istemeyen eşini Prof. Ersin Tan’a götüren Ömer Ö., burada gerçeği öğrendi. Betül Ö. genetik bir kas hastalığından mustaripti ve tedavi olanağı yoktu. Görücü usulü evlendiği karısının gizlediği genetik kas hastalığını öğrenen koca, doğacak çocuklarında da olma olasılığı nedeniyle boşanma davası açtı. Mahkeme, çifti hem boşadı hem kadını tazminata mahkûm etti.

Haberin Devamı

YILIN UYANIĞI:
Sarkozy boşanma tazminatını Katar’a ödetmiş. Daha önce öldürülen Libya lideri Muammer Kaddafi’nin, “Sarkozy’nin seçim kampanyasını ben finanse ettim” iddiasından sonra, şimdi de Katar Emiri El Tahni’nin “Sarkozy’nin Cecila ile boşanma tazminatı olan 3 milyon euro’yu ben ödedim” dediği iddia edildi. Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halifa El Tahni, “Sarkozy neredeyse omzumda yatıp ağlayacaktı. Bana eşi Cecilia’nın, kendisinden boşanmak için 3 milyon euro istediğini anlattı. Ben de ödedim” diye anlattı.

YILIN İNDİRİMİ:
Aile mahkemesi, işadamı Lemi Gülman’ın boşandığı eşi Reyhan İpekel’e ödeyeceği 3.5 milyon TL’lik tazminatı fazla bulan Yargıtay kararına uydu. Mahkemenin yeni kararına göre, Lemi Gülman’ın tazminatı 1.6 milyon TL’lik indirimle 1.9 milyon TL oldu. Mahkeme Reyhan İpekel’e ödenecek aylık 9 bin 500 TL nafakada ise indirim yapmadı.

Haberin Devamı

YILIN SEVİNCİ:
Evlilerin boşanamadığı Katolik ülke Malta’da boşanmanın yasallaşması için yapılan referandumdan “evet” çıktı. Malta Başbakanı Lawrence Gonzi, TSİ 18.00’de beklenen resmi sonuçların açıklanmasından önce “evet”çilerin kazandığını kabul ederek, “İstediğim sonuç bu değildi, ancak halkın isteğine saygı duyulması gerek” dedi.

YILIN MODASI:
ABD’de son dönemde evliliklerini sonlandırmak isteyen evli çiftler, yasal olarak boşanmak yerine, yakın çevrelerinin de katıldığı bir davette yüzüklerini çıkarıp, ayrılıklarını ilan ediyor. Çiftler, sancılı buldukları boşanma sürecini olası çirkinleşmelerle geçirmemek ve varsa çocuklarının psikolojilerini korumak, pahalı olan yasal dava sürecinden kurtulmak için bu yolu seçtiklerini belirtiyor.

Haberin Devamı

YILIN HAYAL KIRIKLIĞI:
Eşini terk edip 36 yıldır Almanya’da yaşayan kocanın boşanma talebine yerel mahkeme, ‘hiç kimse istemediği bir evliliği sürdürmeye zorlanamayacağı’ gerekçesiyle onay verdi. Ancak Yargıtay, kocanın suçlu olduğunu belirterek boşanma kararını bozdu. Yerel mahkemenin 12 Kasım’da yaptığı duruşmada 36 yıldır ayrı yaşayan çift boşanamamış oldu.

YILIN SİNİRLİSİ:
Bursa’da şiddet gördüğünü için evi terk edip eşine boşanması davası açan 21 yaşındaki Sibel K.’nın ailesiyle birlikte oturduğu eve molotof kokteyli atıldı. Balkonda çıkan yangın büyümeden söndürülürken, polis, molotof kokteylini attığı öne sürülen Sibel K.’nın eşi 25 yaşındaki Rıdvan K.’yı arıyor.

Haberin Devamı

YILIN ANNESİ:
Ordu’da 32 yaşındaki Muammer D., aynı yaştaki eşi Gülfan D.’in 2 çocuğunu bırakıp evdeki 150 gram altın ile 9 bin TL’yi alıp, halasının oğluna kaçtığını iddia ederek boşanma davası açtı.

YILIN MASUMU:
Boşanma davası devam eden H.T., kocası tarafından 11 Ekim’de İstanbul’da sokak ortasında kurşunlandı. Görgü tanıklarına göre, ateşlenen tabancadan çıkan kurşunlardan 3’ü H.T’nin ayaklarına isabet etti. Hastaneye kaldırılan H.T günlerce tedavi gördü. Olaydan sonra kayıplara karışan saldırgan H.T. ise Gaziantep’te yakalandı. Ancak, sevk edildiği Gaziantep Adliyesi’nde nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

YILIN PİYANGOSU:
Dünyanın en zengin çiftlerinden biri olan Sir Chris Hohn ve Jamie Cooper-Hohn’un 2 yıldır süren boşanma davasında karar açıklandı. 15 yıllık eşinden boşanan ABD’li Jamie Cooper-Hohn, mahkemenin kararının ardından 337 milyon sterlinlik servetin sahibi oldu. Sir Chris Hohn’un avukatlarının İngiltere’deki boşanma davalarında bugüne kadar hükmedilen en yüksek meblağ olan kararı temyize götürmeye hazırlanıyor.

Yazarın Tüm Yazıları