ÇYDD’den Unat’a Cumhuriyet Ödülü

ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği, 2007 yılından bu yana, her yıl laiklik ilkesinin benimsendiği 10 Nisan’da “Cumhuriyet Ödülü” vermektedir.

Haberin Devamı

Ödül verilecek kişiler Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun belirlediği isimler arasından ÇYDD üye, gönüllü ve gençlerinin oylarıyla belirlenmektedir.
2015 yılı ÇYDD 9. Cumhuriyet Ödülü, ‘Cumhuriyet’in temel değerlerinin korunması, laiklik konusunda ilkeli duruşu, yaşamı ve akademik kariyeriyle örnek bir biliminsanı olarak hukuk, siyaset, sosyoloji ve iletişim bilimi alanında değerli katkılarından dolayı’ Prof. Dr. Nermin Abadan Unat’a verildi. Her yıl laiklik ilkesinin benimsendiği 10 Nisan’da verilen ödül ÇYDD üyesi, gönüllü ve gençlerin oylarıyla belirleniyor. Önceki akşam Akatlar Kültür Merkezi’nde yapılan törenin ardından dünyaca ünlü piyanist Naki Ataman’la ‘Dünya Turu’ konseri gerçekleştirildi. Cumhuriyet Ödülü’nün önceki sahipleri 2007- Muazzez İlmiye Çığ, 2008–Fazıl Say, 2009-Sabih Kanadoğlu, 2010 Dr. Rıza Türmen, 2011–Yıldız Kenter, 2012–Gülriz Sururi, Genco Erkal, 2013–Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 2014 Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu idi.

Haberin Devamı


UNAT KİMDİR


Prof. Dr. Nermin Abadan Unat (d. 1921, Viyana); siyaset bilimcisi, çevirmen, hukukçu, sosyolog, siyaset ve iletişim bilimci... İÜ Hukuk Fakültesi’ni bitirdi; Minnesota Üniversitesi’nde lisansüstü eğitimini yaptı; 1953’te Ankara SBF’de asistan olarak göreve başladı; Siyasal Davranış Enstitüsü’nü kurdu. Yurtdışında birçok yerde çalışmalar yaptı. 1978-1980 yılları arasında CHP’den kontenjan senatörü olarak Meclis’e girdi. 1989 yılında SBF’den emekli oldu. Eğitim alanına kattığı değer ile 2012 yılında Vehbi Koç Ödülü’ne layık görüldü. Unat, Boğaziçi Üniversitesi ile İstanbul Üniversitesi’nin Kadın Araştırma Merkezi’nde ders verdi. Yurtdışındaki Türk işçiler konusunda yaptığı çalışmalar nedeniyle Almanya Devlet Başkanı’ndan liyakat nişanı alan Unat’ın Almanca, İngilizce, Fransızca kitap ve makaleleri bulunuyor.

GÜNÜN SÖZÜ

“Akıllı insan aklını kullanır. Daha akıllısı ise başkalarının da aklını kullanır.” Bernard Shaw


Kılıçdaroğlu’na dedim ki:‘Beni o 4 isme bırakma’


CHP Parti Meclisi’nde iki dönemdir görev yapan Karadeniz kökenli Halit Toraman, Ankara’dan ‘kontenjan’ adaylığı talebinin partide belli bir grubun diretmesiyle engellendiğini savunarak “Benim bu partide 50 yıllık alın terim, göz nurum hiçe sayıldı” dedi. Gençlik Kolları’ndan geldiğini, partide özünden sözünden kalan tek adam olduğunu anlatan mühendis Toraman şunları söylüyor: “Benim arkadaşlarım hepsi milletvekili oldu. 66 yaşındayım, haklı olarak ilk defa böyle bir göreve talip oldum. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile birçok kez konuştum. ‘Beni Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağababa ve Tekin Bingöl’ün tercihlerine bırakma’ dedim. Ankara 2. bölge 5. sıra için söz verdi ama gerçekleştiremedi. Parti içi demokrasiye bağlı, adaletli, hukuka bağlı, emeğe saygı gösteren gerçek partili Toraman’a yer bulamıyorsan, hakkımı helal etmiyorum; şu tabloya bakın vicdanlı mısın, dedim. Ben partim için dışarıda söylendiği gibi ‘Burası şirket mi, holding mi’ demem... Ama geçen dönem 7. sıraya konulup küfredenler şimdi 1. sıraya konuldular. Kılıçdaroğlu genel başkan olduktan sonra Baykal’a saygısından ötürü partiden istifa edip yeniden geldiğinde aday yapılanlar... ‘Kılıçdaroğlu kumpasla geldi’ diyen yakın isimleri duyduğunda niye şaşırıyor o zaman.
Üçüncü, dördüncü defa adaylık kapanları saymak istemiyorum artık. 7 Haziran’dan sonra başımıza kötü şeyler gelmez; yoksa çok üzülürüm.”
(CHP’de adaylıklar tartışılıyor; “Takdir sizindir”. İnternetteki köşemizde okuyunuz.)

Haberin Devamı

CHP’nin Kartal mitingi ‘zayıf’ kaldı


‘Cesaret’ ve ‘para’


- CHP’nin Kartal’daki mitingi zorlu bir maratonun habercisi gibiydi. Nitekim miting, meydanın ‘havasını’ bulması için yarım saat kadar geçikmeyle başladı. Yaklaşık 40 bin kişilik bir katılım vardı; bunu partililer de söyledi. 30 binden 60 bine kadar inen çıkanlar da vardı.
- İl Başkanı Murat Karayalçın’ın kısa sunuş konuşmasından sonra kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu ‘Korkmayın, yılmayın, sinmeyin, cesur olun, çünkü yanınızda Cumhuriyet’le yaşıt CHP var” diyerek AKP’ye ‘posta’ koydu; bir yandan da partilileri cesatlendirmek istedi. Kadıköylü bir delege “Ah işte böyle” diye bağırdı. Bakalım, özellikle emeklilere dönük ‘cepsel’ mesajlara ağırlık verdikçe AKP’nin tedirginliği daha da artacak gibi gözüküyor.
- Ali Taran’ın “Milletçe Alkışlıyoruz” biçimindeki ilk kampanyasının daha ilginç sloganlarla süreceğini söyledi CHP’li ilgililer...
- Genel Başkan’ın konuşmasından sonra İstanbul’un milletvekili adayları tanıtılacak mı diye bir beklenti doğdu adaylar arasında. Ama Kılıçdaroğlu, “Milletçe Alkışlıyoruz” filminin gösterimiyle mitingi bitirdi; ‘takdim’ coşku yaratmaz mıydı?
- Mitingde yüklü bir para harcandığı söylendi. Abartılı rakamları yazmak istemeyiz. Ama dev sahnenin kurulması, afişler, pankartlar, bayraklar... 3 milyon TL desek az mı söylemiş oluruz. Buna karşın mitingde coşku yok; gözlemciler önseçim sonrasındaki ilk mitingin başka şeylerle ‘sıradan’ bir atmosferde yapılmaması gerektiğini söylediler. Arkadan BDP, MHP ve AKP’nin nasıl geleceğini düşünebiliyor musunuz?
- Çevre illerden bile otobüslerle partililerin geldiğı mitingde beklenen kalabalığı toplayamayan organizasyon ‘hayal kırıklığı’ yaratmadı değil. İstanbul’daki 100 bin üyeden kaçta kaçının katıldığı sorgulanırken, bir partili “Beşte biri var mıydı?” diye sordu, yanıt alamadı.
- CHP bu ‘coşkusuz’ bu mitingi sorgulamalı; Ankara’ya ona göre hazırlanmalıdır.

Haberin Devamı


Nuhoğlu: Haydarpaşa’da biz tarafız, yağmaya izin vermeyeceğiz

KADIKÖY Belediyesi’nin 31. kuruluş yılı kutlandı. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu bir yıllık çalışma süresince hazırladıkları 25 projeyi tanıtarak “Hayallerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi. Kadıköy Belediyesi kuruluşunun 31. yılını Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle kutladı.
30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından göreve gelen Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaları anlattı. Nuhoğlu ‘Bugün Kadıköy Belediyesi’nin 31. yıl dönümü bizim de 1. yaşımız. Bugün sizlere bir yıldır yaptıklarımızı ve bundan sonraki projelerimizi anlatacağız” diyerek hazırlanan videoları sundu.
4 ayrı videoda “katılımcılık, kültür sanat, engelsiz Kadıköy ve belediye hizmetleri ile belediyenin asla yapmayacakları anlatıldı, son üç videoda ise projelere yer verildi.
“SADECE YOL YAPMAK OLMAZ, PARK SORUNU DA ÇÖZÜLMELİ”
“Bugün belediyeler sadece yol yapan değil park sorunu sorunu çözen aile bireylerinden biri olmak zorundadır” diyen Nuhoğlu’nun sunumları da sık sık alkışla kesildi. Nuhoğlu şunları söyledi:
“Kadıköy sakin bir yer, insanlarımı da sakin ama bizim değerlerimiz asla yapmayacaklarımız, yaptırmayacaklarımız var. Haydarpaşa bizim değerimizdir. Haydarpaşa’da tarafız. Bir yıldır kamu arazisi olarak kullanılan bir alanın özelleştirilerek talan edilmesine izin vermeyeceğiz. Haydarpaşa ve çevresi bir milyon iki yüzbin metrekarelik bir alan bu arazi deprem toplanma yeri olarak kalsa 400 bin kişiyi ağırlar.” Dedi.
Nuhoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na talebiyle gündeme gelen Moda’da cami yapılmasına ilişkin projeye dair de “Modadaki camiye gelince biz Kadıköylüler ihtiyaç duyarsak yaparız. Bırakın kararı biz verelim bırakmazsanız da kararı yine biz vereceğiz” dedi
Önümüzdeki iki yılda gerçekleşmesi planlanan 25 projenin tanıtıldığı sunumun ardından konuşan Nuhoğlu “Stratejik plan toplantılarında konuştuğumuz 52 projeden 25’ini bu videolarda anlatmaya çalıştık. Projelerimiz gerçekleşecek ve Kadıköy’de yaşamak gerçekten bir ayrıcalığa dönüşecek. Şimdi söz ve karar Kadıköylünün. Kadıköy özgürlüğün kenti. Biz bu kentte hayal kurmaya devam edeceğiz ve bu hayallerimizi gerçekleştireceğiz.” dedi. Nuhoğlu sunumunu tüm eski belediye başkanlarına, belediyenin eski ve yeni çalışanlarına ve Kadıköylülere teşekkür ederek sonlandırdı.
‘1 yıl’ kutlamasını önceki CHP’li Kadıköy Belediye Başkanları Dt. Cengiz Özyalçın (aynı zamanda 1977’de Ecevit’in İstanbul milletvekili), Osman Hızlan ve Av. Selamı Öztürk ile İstanbul Milletvekili Kadir G. Öğüt de izledi. Kadıköylüler, Leman Sam’ın konserini büyük bir keyifle izlediler.

Haberin Devamı


Doğu ve Güneydoğu’da partilerin son durumu



1927 yılında bir milyon, 1965 yılında 8,5 milyon ve günümüzde nüfusu 15 milyonu bulan Kürtlerin oyları bu seçimde değişik partilerde yer bulacaktır.
Partilerin Kürt seçmenlerine bakış:
AK Parti: “Diyarbakır’ı alan Doğu’yu alır” slogan ile hareket eden AK Parti, Doğu’daki Kürt oylarının çekim merkezine RP’li Cizre eski belediye başkanı Seyyit Haşim Haşimi’yi yerleştirmiş gibi gözüküyor. Haşimi ile Erdoğan’ın eskiye dayalı bir diyaloğu ve çalışmalarının bulunduğu bilinmektedir. AK Parti’nin Doğu’daki ikinci taktik hamlesi de; ağaları ve aşiretleri listelerinin ortalarına serpiştirerek, ön sıradakilerin yerini garantiye almış olmasıdır. Çözüm sürecinin model şehri olarak sloganlaştırdığım ve ‘aday adayı’ olduğum ancak liste dışı bırakıldığım memleketim Adıyaman’da da bir hayal kırıklığı olduğu söyleniyor. Adıyaman’ın ilçeleri olan Besni, Gölbaşı ve Tut seçmenlerinin CHP’ye yöneldikleri ifade edilmektedir.
CHP: Doğu’daki tanınmış aşiretler ve ağaların CHP’de liste başı olduklarını görmekteyiz. CHP, yoğun bir çalışma yaparsa; Elazığ’dan, Şanlıurfa’dan ve Adıyaman’dan beklediği vekileri çıkartır. Tunceli yine CHP’ye evet diyecek midir?
MHP: Şanlıurfa’daki Arap kökenli vatandaşlarımız oylarını genel olarak MHP’ye vermektedirler. Bu seçimde de liste başı olan vekil adayı Şanlıurfa’daki bütün Arap oylarını alacaktır. Ayrıca Bilecik’ten gelerek Şanlıurfa’ya yerleşmiş olan Türkmen kökenli Karakeçili aşiretinden de MHP’ye oy gidecektir. Elazığ ve Kars illerinde de MHP vekil çıkartmıştır.
HDP: Doğu’nun sosyolojik yapısını 1973’ten beri analiz eden Öcalan, belirlediği stratejik HDP’li adaylar ile Doğu’da büyük bir oy patlaması yapacağı söylenmektedir. Doğu bölgesini; Botan, Garzan, Dersim, Orta eyalet, Serhat ve Güney Batı olarak adlandıran Öcalan’ın HDP listesi gençlerden ve kadınlardan oluşuyor. Gençler, Kürtlerin geçmişte yaşadıkları mağduriyetten dolayı HDP’yi tercih etmektedirler. Bu durumu göz önünde bulunduran HDP, Kürt hareketinde mağduriyet yaşamış ailelerin temsilcilerini listenin ilk sırasına yerleştirmiştir. Öcalan’ın yakın arkadaşlarından olan Kemal Pir’in akrabası Ziya Pir, 1959’da Kürtlük davasından cezaevinde yatan Said Bingöl’ün akrabası, Türkan Bingöl’ü örnek vermek mümkündür. Gaziantep’in Türkmen kültüründen yetişen Öcalan, Adıyamanlı Sırrı Süreyya Önder’i ve Gaziantepli Celal Doğan’ı da listeye koymayı ihmal etmemiştir. Neden, nasıl, niçin sorularını soran Kürtlerin, aydınlarına, akademisyenlerine, sanatçılarına, yazarlarına, kanaat önderlerine listede yer vermeyen partilere oy vermedikleri bilinmektedir.
Yrd. Doç. Dr. Ramazan TOPDEMİR

Haberin Devamı


VATAN Partisi’nin adaylarını biliyor musunuz

Vatan Partisi (VP) 7 Nisan itibariyle aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etti. 85 seçim bölgesinin tamamında tam liste veren birkaç partiden biri. Eski bakanlardan, işçilere, emekli askerlerden çiftçilere kadar Vatan Partisi’nin adayları şunlar.
tüm Türkiye’yi kucaklıyor. İşte o listede dikkat çeken ayrıntılar:
Vatan Partisi Türkiye’yi yönetmiş ve yeniden yönetmeye talip eski bakanları, komutanları, ağır ceza reislerini, müsteşarları, valileri, emniyet müdürlerini ve devlet tecrübesine sahip çeşitli şahsiyetleri Meclis’e taşıyor.
TBMM E. Başkanvekili Hasan Korkmazcan Denizli’den, Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan İstanbul 3/1’den,
Eski Devlet Bakanı Hüseyin Tayfun İçli İstanbul 2/1’den. Eski Vali Erol Çakır İstanbul 1/2’den (Çakır, Ramazan Akyürek’in siciline 2001 yılında ‘Fethullahçı’ notu düşmesiyle de biliniyor), Eski Ağır Ceza Reisi Ömer Yasa Bolu’da 2’den, E. Emniyet Müdürü Adnan Konukman Sinop’dan, E. Emniyet Müdürü Levent Tekkaya da Afyon 1’den; Doğu Perinçek İstanbul 1/1’den; Tayfun İçli, 2/1’den, Yaşar Okuyan 3/1’den aday oldular.
Abdullah Öcalan’ı sorgulayan komutan E.Albay Hasan Atilla Uğur Aydın 1’den, Öcalan’ı yargılayan mahkemenin başkanı Turgut Okyay Adana 1’den aday gösterildiler.
85 seçim bölgesinin 19’unda 1. sırada yer alan kadınlar, 550 kişilik listenin 143’ünü oluşturuyor. VP’nin barajı geçmesi durumunda, Meclise Meclise girecek vekillerin yarısını kadınlar oluşturacak.
Türkiye Gençlik Birliği’nin Genel Başkan Yardımcıları Elif İlhamoğlu İstanbul 2/3’den ve Yadigar Özen Denizli 2’den oldular. Her ikide 25 yaşında. İlhamoğlu aynı zamanda Anti-emperyalist Dünya Gençlik Birliği’nin Genel Sekreterliği’ni yürütüyor; 3 dil biliyor. TGB’nin Kurucu Genel Başkanı Adnan Türkkan Malatya 1’den; Gezi avukatlarından Fırat Kayaönü Ankara 1’den seçime girdiler.
12 Mart Muhtırası’na TBMM’de karşı çıkan tek milletvekili, o dönem parlamentonun en genç milletvekili olarak Denizli’den seçilen Hasan Korkmazcan yine Denizli’den liste başı; Yadigar Özen de 2. sırada gösterildi. Soma işçi liderlerinden Sefa Köken İzmir; bir fabrika işçisi olan Nevriye Demirkan Kırklareli’nden aday oldular. Bursa’da Bosch Fabrikası’nda grev kararı alan işçi önderlerinden Ayhan Canbaz 3. sıradan aday.
Ergenekon ve Balyoz tertibinde hedef alınan, ABD’ye meydan okuyan kahramanlarımız Vatan Partisi’nin listelerinde çokça yer aldılar. Yukarıda yazdığımız gibi Doğu Perinçek İstanbul 1/1’den aday olurken, VP Genel Sekreteri Serhan Bolluk Ankara 2/2’den; Mehmet Bedri Gültekin Gaziantep 1’den, Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Em. Korg. İsmail Hakkı Pekin Ankara 1/1’den, Balyoz Davası’nda geçen hafta beraat eden Em. Hava Korg. Ayhan Taş Konya’dan 1’den aday oldular.
E. Tümamiral Soner Polat İstanbul 2/2, E. Tümamiral Ali Semih Çetin İstanbul 3/2 ve Eski Jandarma İstihbarat Dairesi Başkanı Em. Tümg. Levent Ersöz Burdur 1 adayı gösterildiler. E. Hv. Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, Balıkesir’de liste başı oldu. Karataş, 2003’te ABD’de göreve başladıktan üç ay sonra Türkiye’den sorumlu Amerikalı proje subayıyla bir toplantı yapmıştı. Pentagon’da yapılan görüşmede kameranın kayıtta olduğunu fark eden Karataş, ABD’li subaya şu iki mesajı vermişti: “Süleymaniye olayını Türk halkı asla unutmayacak... Sizden madalya istemiyorum, bunu ileride Türk milleti ve aileme izah edemem” diye konuşmuştu. Av. Şule Nazlıoğlu Erol Ankara 2/1’den, Av. Mehmet Cengiz Konya 2’den, Av. Günizi Dizdar İstanbul 1/4’den, Av. Osman Aydın Şahin Balıkesir 3’den, Av. Hüseyin Tugay Şen, İzmir 2/4’den aday oldular. Çiftçi çocuğu olan, Vardiye Bizde Platformu’nun Ankara temsilcisi, Em. Tümgeneral Naci Beştepe Zonguldak 1’den aday gösterildiler.
Listede bir çok gazi ve astsubay da yer alıyor. ABD subayının kafasına soğuk namluyu dayayıp “çuvalın öcünü alan subay” olarak tanınan E. Albay Aziz Ergen Elazığ 1. sıra adayı oldu.
Ayrıca bu isimler de aday gösterildiler: Mustafa Pamukoğlu, subay eşi Esra Çimen Faruk Bulut, Halil Akbayır, Namık Ereli, Av.Fikri Güneri, Mehmet Bedri Gültekin, Ömer Bakal, Bayram Yurtçiçek, Mehmet Emin Yıldız yer aldı.
GAZETECİLER; İzmir 1/1’den Ümit Zileli, Hulki Cevizoğlu, Gülgün Feyman Budak Kocaeli 2’den, TRT Eski Başspikeri Mehpare Çelik Ankara 1/2’den, ATABE Genel Yayın Yönetmeni Şule Perinçek İzmir 2/2’den, Deniz Yıldırım İstanbul3’den aday oldular.
SPORCULAR; Kocaelispor’un Eski Başkanı, diş doktoru Cenap Yener, Sakaryaspor’un eski başkanı Murat Bölükbaşı; Türkiye’nin ilk kadın orkestra şefi İnci Özdil, Modern Folk Üçlüsü’nden Doğan Canku, Mehmet Özbek, ressam Muzaffer Akyol, ressam Adviye Bal, ses sanatçısı Vedat Çetinkaya İstanbul 2’denseçime girecekler.
BİLİM ADAMLARI; Evrimsel Biyoloji uzmanı Prof. Dr. Ali Demirsoy, beyin cerrahı Prof. Dr. Hamit Zafer Kars, Prof. Dr. Mehmet Ersoy Prof. Dr. Ercan Enç, Prof. Dr. Fikret Ertan, Prof. Dr. Semih Eryıldız, Prof Tülin Sağlamtunç, Ceyhan Mumcu’nun kızı, Uğur Mumcu’nun yeğeni Evren Mumcu, “Biz kağıt satarız, vatanı satmayız” diyen Roman Aday Serdar Özbayraktar, 1968 Gençlik Hareketi’nin liderlerinden olan Hüseyin Karanlık, Ali Mercan, Arslan Kılıç ve Mehmet Cengiz Konya 2. sıradan aday oldu.


Onur Öymen, Selina Doğan’ı sorguluyor



CHP İstanbul 2.bölgede kontenjandan milletvekili adayı yapılan Bayan Selina Doğan’ın sözde Ermeni soykırımı iddialarını benimsediği yolundaki sözlerine tepkiler devam ediyor. Partimizin sözde soykırım iddialarına karşı uzun yıllardan beri kararlı bir mücadele sürdürmektedir. Ermenistan’ın sözde soykırım iddialarının CHP’nin milletvekili olması benimsenen bir kişi tarafından benimsenmesi kabul edilemez. Bu konuyu her anlama gelecek sözlerle geçiştirmeye çalışmak mümkün değildir. CHP’nin Programında soykırım iddialarıyla ilgili şu ifadeler yer almaktadir:
CHP, Sözde Ermeni Soykırımı iddiası ile ülkemizin haksız önyargılarla suçlanmasına karşı bugüne kadar Partimiz öncülüğünde sürdürülen kararlı duruşa sahip çıkmaya devam edecektir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan önceki dönemde gerçekleştiği iddia edilen sözde Ermeni soykırımı konusunda ülkemizi suçlayıcı keyfi kararlar alınmaktadır. CHP, 1948’de BM Genel Kurulu’nda oybirliği ile kabul edilen Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi tarafından yapılan açık tanım çerçevesinde, konunun bağımsız tarihçiler tarafından, Türkiye, Ermenistan ve Rusya dâhil ilgili tüm ülke arşivlerine erişim olanakları kendilerine tanınarak, iddiaların gerçekçi ve doğru zeminde, önyargı-
lara kapılmadan incelenmesi gerektiği görüşündedir.
Şimdi Sayın Doğan’dan beklenen programda yer alan bu ifadeleri benimseyip benimsemediğini, hiçbir yanlış anlamaya yer vermeyecek biçimde açıkça ifade etmesidir. Eğer programdaki bu görüşleri benimsemiyorsa derhal adayllıktan çekilmelidir. Hiçbir adayın CHP Programına ters düşen sözlerle Partinin saygınlığını zedelemeye ve CHP’ye oy verecek seçmenleri tereddüde düşürmeye hakkı yoktur.
ONUR Öymen, CHP’nin 2. bölge 1. sıra adayı Selina Özuzun Doğan’a “Ermenistan’ın sözde soykırım iddialarının CHP’nin milletvekili olması benimsenen bir kişi tarafından benimsenmesi kabul edilemez.”

“Takdir sizindir Genel Başkanım”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, aday gösterilmeyen ya da hiçbir gerekçe gösterilmeden liste dışı bırakılan isimler veya kontenjandan ‘bal-börek’ kapan isimler için bir tepkiler sürüyor.
Gaziantep Milletvekili, eski vali Ali Serindağ’ın, İç Güvenlik Paketi’nin yasalaşması sırasında sözcü olarak iki ay İçişleri Komisyonunda bir ay da Meclis Genel Kurulu’nda neredeyse tek başına çalıştığı nasıl gözardı edilir, eleştirisini getirenlere Genel Merkez ne diyecek? Ama Serindağ’a bunu sorduğumuzda “Ben partiliyim, seçimde sonuna kadar çalışırım. Bu durumu Genel Başkanımın önüne getirmem” dediği öğrenildi.
Gaziantep’den başka Eskişehir, Kocaeli ve Hatay’da hangi unsurlar gözetilip ‘önseçim’ yerine Merkez Yoklaması yapıldı? Meclis’en en renkli isimlerinden, devlet adabını en iyi bilen
Ali Haydar Öner ‘öncesim’e katılmadı; ‘kontenjan’a başvurdu. Listeler hazırlanınca kendisine bir şey söylenmedi ve dışlandı. Nizip’in DYP’den iki dönem belediye başkanlığı yapan Coşkun Özkaya’nın
CHP’ye 3. milletvekilliğini getireceğim sözü verdi ancak listede adı yeralmadı. A.Ü. SBF Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe adaylık için davet edildi; Genel Başkan Kılıçdaroğlu kendisine hangi bölgeyi istersiniz diye sordu; “O da takdir sizindir” karşılığını verdi. Ancak listelerde göremediğinden hayal kırıklığı yaşayan bir başka Kılıçdaroğlu mağduru oldu.


Yazarın Tüm Yazıları