8 kardeş, 2 baldız, 6 şirketle o vakfı biz yönetiyoruz

Haberin Devamı

HALİÇ Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mansur Topçuoğlu ile Bodrum’da bir sohbet ortamında karşılaştık. Sık sık Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) eleştiri yönelttiği sohbette kendi tarihçesini anlatırken avukatlıktaki daha aktif günlerine döndü:
- Turistik tesislere indirimli elektrik kullandırılması söz konusu iken, bu kararın uygulanmadığını gördüm. Bazı tesisler adına dava açtım ve kazandım. Avukatlıkta en büyük geliri bu elektrik davalarıyla elde ettim.
Sonra Turing’de yürüttüğü yönetim operasyonlarını anlatıp, orada işin peşini bırakmayacağını vurguladı:
- Ben Turing’de AK Parti için çalıştım. Daha sonra AK Parti’den bazı isimler beni Turing’te dışlamaya kalktı. Orada rövanşı almak için hazırlanıyorum.
Topçuoğlu’nun iddialı tavırları üzerine Haliç Üniversitesi operasyonunu merak ettim:
- Haliç Üniversitesi’ni satın mı aldınız?
- Evet...
- Vakıf üniversitelerinin satılmasının yasak olduğunu düşünüyordum.
- Kim demiş... Satılanlar, bazı örnekler var...
- Peki yöntemi nedir bu işin?
- “Halef” formülüyle Haliç Üniversitesi’nin sahibi Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı yönetimine girdim. Zamanla vakıfta çoğunluk sağladım. Bu durum üniversiteye de yansıdı. 3 yıldır Haliç Üniversitesi’nde Mütevelli Heyeti Başkanıyım.
- Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı yönetim kurulunda Prof. Gündüz Gedikoğlu ve ekibinden boşalan yerleri kimler aldı?
- 8 kardeş, 2 baldız, 6 şirketle o vakfı biz yönetiyoruz.
Haliç Üniversitesi yönetimini devraldığında 6 bin öğrenci kapasitesi olduğunu kaydetti:
- Bugün 12 bin öğrenci kapasitesine çıktık. Eskiden İstanbul Mecidiyeköy’de köhne bir bina varken, bugün Haliç, Levent, Kağıthane ve Kabataş’ta birimlerimiz var.
- Bu kadar hızlı yeni birim sahibi olmanızda vakıf üniversitelerinin kamulaştırma yetkisinin payı var mı?
- Kamulaştırma yetkisi yanılmıyorsam 2013 Aralık ayında kalktı. Ben hiç kamulaştırma yapmadım. O yetkinin kalkması da doğru oldu.
- Üniversiteyi devralma aşamasında ve sonrasında ne kadar yatırım yaptınız?
- Oralara girmeyelim.
- Devletin kayıtlarında olan rakamları neden paylaşmıyorsunuz?
- Devletin kayıtlarında var ama kamuoyuyla paylaşmak istemiyorum.
Yıllarca kurucusu olduğu Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’nı yöneten Prof. Gündüz Gedikoğlu, orada yanında olan hayırseverlerden aldığı güçle Haliç Üniversitesi’ni 17 yıl önce kurdu...
Derken bazı usulsüzlük söylentileri, Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı ve Haliç Üniversitesi’ni tartışmanın odağına oturttu...
“Girişken ve bıçkın bir avukat” olan Mansur Topçuoğlu, tartışmaların yarattığı boşluktan yararlanıp, hem vakfın, hem üniversitenin başına geçti...
Üniversiteyi de, Vakfı da yakından izlemekte yarar var...


Haberin Devamı

Sınavlara seçim molası AK Parti için iyi olmadı


Haberin Devamı

HALİÇ Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mansur Topçuoğlu, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 7 Haziran seçimleri sırasında üniversitelerdeki sınavlara mola verme kararına uymadıklarını belirtti:
- Bir gün YÖK’ten yazı geldi, “5-9 Haziran 2015 arasındaki sınavları iptal edin” dediler. Bu karar 5.5 milyon üniversite öğrencisini etkiliyordu. Çocuklar derslerine çalışmışlardı, üstelik de takvim sıkışacaktı. Biz Haliç Üniversitesi olarak bu karara uymadık. Sınavlarımızı yaptık.
Kararın siyasi etkisiyle ilgili şu yorumu yaptı:
- Bence seçim nedeniyle sınavların iptal edilmesi, AK Parti için hiç iyi olmadı.


Boşanma davasını kazandı, 17 dönüm bağın sahibi oldu

Haberin Devamı


REYMAN Avukatlık ve Hukuki Danışmanlık Bürosu’nun patronu Mansur Topçuoğlu, şimdi ikinci plana düşen avukatlık günlerine ilişkin bir örneği şöyle paylaştı:
- Ünlü bir mimarın boşanma davası biraz sürüncemede kalmıştı. Mevcut avukatı işi çözememişti. Davayı ben devraldım ve boşanmayı gerçekleştirdim. Şarap sektöründe olan o mimar bana avukatlık ücreti olarak 17 dönüm bağ verdi.
- O bağda hangi tür üzümler var?
- Üzümden ve şaraptan hiç anlamam. Bağın üzümlerini müvekkilim alıp işliyor, bana da parasını ödüyor.

Yazarın Tüm Yazıları