6900 görüntüden çıkan Fransız

Hep renkli futbolcuları oldu Fransa’dan Galatasaray’ın ama ömürleri de kısaydı. Sırada şimdi Carole var ve onun anlaşması 4 yıllık. Yer aldığı takımlarda antrenmanı biter ve en çok terleyen hep o olmuştur. Gücü en büyük avantajı.

Haberin Devamı

AKILLARDA kalan ilk Fransız transfer Didier Six’ti. 1987’de alındı. 1984 Avrupa Şampiyonu olmuş Platinili, Tiganalı Fransa Milli Takımı’nın yıldızlarındandı. Türk yapıldı. “Dündar Siz” adını aldı. Oynadığı ilk maç Beşiktaş maçıydı ve golle başladı. Hatırlayanlar bilir, yağmurlu bir günde yılan gibi kıvrılıp, kafayla uçarak atmıştı o golü... Tecrübesiyle, Galatasaray’a çok katkısı oldu. Galatasaray o yıl şampiyon oldu ve sezon sonunda Six, ülkesine döndü.. Lucescu döneminde Galatasaray’a bir Sebastian Perez geldi Fransa’dan.. Tribünler çok sevdi onu. “Mösyö Perez” derlerdi ona.. 1 sezon oynadı ve Galatasaray şampiyon oldu o sezon. Sağ kanatta takıma özel bir katkısı oldu. Franck Ribery... Yarım sezonda döktürdü. Ama elden kayıp giden sabun gibi oldu. Gidişine fiyasko deyin, beceriksizlik deyin ne derseniz deyin gerçek olan şu... Ribery dünya yıldızı oldu.

Haberin Devamı

6900 görüntüden çıkan Fransız

U20-21’İN BANKOSU

Elde tutulsaydı kimbilir belki de centilmen başkan Özhan Canaydın’ın ömrü kısalmazdı...
Hep renkli futbolcular geldi Fransa’dan Galatasaray’a.. Şimdi de Lionel Carole sarı kırmızılı Fransız.. Önceki Fransızlar’ın ömrü kısa oldu İstanbul’da. Carole’ın imzası 4 yıllık.

TROYES’UN CAN SİMİDİ

CAROLE en son oynadığı takımı ipten alan biri. 2. Lig’den 1. Lig’e çıkan takımı Troyes’un imdadına yetişmiş. Vergi borçlarıyla boğuşan takım Carole’ın bonservisinden gelen parayla rahat bir nefes almış.. Fransa U20 ve U21 takımlarında 11 kez forma giymiş olan Carole’ın en büyük hedefi 2016’ta ülkesinde yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda Fransa Milli Takım forması giymek.. O ayrıca scout ekibinin takibindeki 6900 kişiden biriydi. Görüntülerden çıktı ve geldi.

SONRADAN MÜSLÜMANLIĞI SEÇTİ...

AFRİKA kökenli Galatasaray’ın yeni transferi olan Carole, inançlı biri. Ve de sonradan Müslüman olmuş. Avusturya kampında Kadir Gecesi bir camiye giderek ibadetini de arkadaşlarıyla gerçekleştirmiş.

Haberin Devamı

ÖN LİBERODA GÖRÜRSEK KİMSE ŞAŞIRMASIN

TAM bir antrenman delisi. Kendisini geliştirmek için ekstra antrenman bile yapıyormuş. Takımın antrenman bitiminde en çok terleyenini ayırt etmek çok zor olamazmış. Gücü en büyük avantajı. Hamza Hoca ön liberoda bile deniyormuş onu.. Carole, Alman disiplinini örnek alan bir Fransız... “Günde 3 idman olsa bile zevkle yaparım” demiş..

Yazarın Tüm Yazıları