YerelleÅŸelim, güzelleÅŸelim!

Tony Conigliaro’yu kokteyl tasarımı konusunda rakiplerinden ayıran, aldığı güzel sanatlar eÄŸitimi ve bir modaevinde geçirdiÄŸi beÅŸ yıl olmalı.Â

Haberin Devamı

Kokteyl trendleri nereye gidiyor, 2016’da ne gibi şeyler içeceğiz?

- Kokteyller 1920’lerden beri çeşitli formlarda hep var oldu. Ama küresel bir fenomene dönüşmesi 80’lerde başladı. Şu anda çok açık görünen bir şey var: Tıpkı yemekte olduğu gibi yerelleşme ve yerel trendler. Barın ister o tarafında olun ister bu tarafında, insanlar artık yerel marketlerde, pazarlarda bulabildikleri ürünlerle yapılan kokteyllere fokuslanacak.
Evet ama 80’lerde abartılı süslenmiş havuzbaşı kokteylleri vardı ve içerik bardağa koyulan tahta ve plastik çubuklardan, renkli süslerden sonra gelirdi...
- İkisini yani hem lezzeti hem de tasarımı bir arada düşünmek gerekiyor. Elbette ki çok gelişmiş ve garnitürleri çok çalışılmış stiller var ama ben daha sade ve tadı öne çıkaran bardak tasarımlarından yanayım.
Yerellik demiÅŸken, mahalle barları da yükseliÅŸte. Müdavimleri tanıyan, özel hayatlarını bilen ‘ahbap barmen’ler geri mi geliyor?Â
- Barmenliğin genel tanımının değiştiğini sanmıyorum ama insanların barmenden ne anladıkları değişiyor. Barmenliğe duyulan saygı, toplumun her seviyesinde yükselişte.
Yılbaşı akşamı evde yapabileceğimiz kolay ve havalı bir tarif var mı?
- Size Twinkle’ın tarifini vereyim o zaman: 2.5 cl votkaya 1.5 cl mürverçiçeği şurubu, en üste de köpüklü şarap eklenecek. Garnitür olarak da üstüne bir parça limon kabuğu.

 

Haberin Devamı


Sizi kulise alalım


HAFTANIN YENÄ°SÄ°


Sanatçının gösteri ya da konsere çıkmadan önce hazırlandığı/dinlendiği kulise girmek havalı iş. Şimdi o kulis halka açıldı. Bebek’te yemek ve canlı müzik mekânı olarak tasarlanan Kulis’in çarşamba akşamki açılışına gidenler de zaten dev bir organizasyonun kulisinde gibiydi: Sağa dönseniz Şebnem Ferah / sola dönseniz Pamela Spence... Önünüz Nilgün Belgün / arkanız Mehmet Turgut / çaprazınız Tuna Kiremitçi... Dönünüz Banu Güven / acık daha dönünüz Erdem Yener... Bakalım ‘Bebek çarpı canlı müzik artı ünlüler’ formülü nasıl sonuç verecek?

 

Haberin Devamı

Bu akÅŸam sen neredesin?

 

Hayko Cepkin Beyoğlu Garajistanbul’da, Koray Candemir Ankara Bis Dine’da, Özge Fışkın Galata D22’de, Yaşar Bursa Jolly Joker’de, Zuhal Olcay Kadıköy Caddebostan KM’de...

 

Pek yakında...

 

* Etiler’de Toy Room Club: Londra çıkışlı Dubai, Mikonos devamlı ünlü zincir yeni yılda İstanbullu oluyor.
* Taksim’de Garlic Restaurant: Gezi Pastanesi’nin üst katı Garlic adında modern tapasçıya dönüşüyor. Eli kulağında.
* Tarlabaşı’nda Mey-hane: Şamdan’cılar 30’uncu yıllarını yeni bir mekânla kutluyorlar: Rixos’un tepesine açacakları modern meyhane. 

 


Dersaadet’te yaşıyorsun peki bunları biliyor musun?

 

* Temalı pazar Souq Karaköy’ün 26-27 Aralık’ta kış temasıyla açılacağını... Vesaire’nin kış çiçeklerinden Happy Socks’ın renkli çoraplarına birçok yeniyıl hediye alternatifi bulabileceğinizi...
* ‘Topağacı popülerliği’nin dümeni Hüsrev Gerede’ye kırdığını... Goodfood, Doğaya Dönüş, Level Up gibi mekanlar full çekerken üç yeni yerin inşaatının sündüğünü...
* Gayrettepe Metro Durağı’nda karalıkta yemekten sonra karalıkta futbol etkinliği düzenlendiğini... Zifiri karanlıkta yapılan maçlar için biletlerin Biletix’te 25 lira olduğunu...

Haberin Devamı


Siz de tadabilirsiniz

 

Britanyalı içki tasarımcısı Conigliaro İstanbul’a Diageo BarmenClup Master yarışmasının 10 finalistine mentorluk yapmak için geldi. Ortaya çıkan kokteyller bir ay boyunca barmenlerin çalıştıkları işletmelerde müşterilerin beğenisine de sunulacak. Finale kalan 10 barmen ve kokteyllerini tadabileceğiniz yerler şöyle: İstanbul Indigo’dan Okay Güney, İzmir Kepler’den Bahattin Aydın, İstanbul Bi Buçuk’tan Onur Balk, Muğla Geyik Muhabbeti’nden Çağatay Ercan, İstanbul After Five’dan Serhat İleri, İstanbul Marriott Hotel’den Ali Rıza Ketenci, İzmir 1888’den Mehmet Kemal Akşan, İstanbul Lacivert’ten Beran Tuncay, İstanbul Ataköy Hyatt Regency’den Anılcan Safa, İstanbul No 19’dan Özhan Zengin. İlk üçe giren barmenler Şubat ayında Londra Drink Factory’de bir haftalık eğitime gidecek. Siz de kokteylleri tadabilir, beğendiğiniz barmeni sosyal medya hesaplarından destekleyebilirsiniz. Seçimde bu beğeniler de hesaba katılıyor.  

Yazarın Tüm Yazıları