Kıvanç Tatlıtuğ’un kahvaltısının Özge Ulusoy’un dolarlarıyla ne alakası var?

Kendini beğendirecek yönetmen bulmak ya da hayran olduğu oyuncuyla karşılaşmak için karış karış Cihangir sokaklarını arşınlayanlar...

Haberin Devamı

Yanlış yoldasınız! Dümeni kırın Nişantaşı’na, oradan vurun aşağı Topağacı’na, aradığınız hazine karşınızda: Ünlülerin yeni ‘toplama kampı’: Grey.


Sanki açılalı üç gün olmamış, hep oradaymış gibi, mahalleli çoktan yerini almış: Kıvanç Tatlıtuğ 11.00’den beri burada. Spordan çıkmış, sevgilisiyle kahvaltıya gelmiş, saat 15.00, hâlâ oturuyorlar. Kaç bardak içti, Allah bilir. Bayılmış çaya...


Hadi onlar hesap istedi, birazdan kalkacaklar. Ama Derya Baykal da sabahtan beri burada, dükkânın demirbaşı gibi, hiç gideceği yok...
Oyuncu Murat Yıldırım, Gürcü misafirlerini ağırlıyor... Mert Fırat menajeri İhsan’la ‘al risotto ver pizza’ yapıyor...


Özge Ulusoy’un dolar günü. Kızlarla bu kez burada toplanmışlar. Çaprazında Ezgi Eyüboğlu, karşısında Okan Yalabık...
“Cihangir öldü, yaşasın Topağacı” diyenler haklı galiba. Mahallenin yenisi Grey’in içindeki ultra şöhret/fazla Yeşilçam/pek ‘celebrity’ hava, bu lafın altına atılan son imza.

Haberin Devamı


Yemekten kalori harcatan müzikler Anjelique’in DJ’i Eyüp’ün... Risotto’lar ve diğer yemekler Da Mario’nun şefi Asım’ın... Kimsenin elinden düşürmediği elmalı-tarçınlı Mr. Grey kokteylleri Reina’nın barmeni Emrah’ın elinden çıkma... Grey, haftanın yedi günü, sabahın sekizinden gecenin üçüne kadar açık. Geçen cumartesi gecesi o saatte Engin Hepileri’nin eşi Beyza Şekerci’nin doğum gününden zor çıkarmışlar ahaliyi dışarıya. (0212) 234 01 23.

Kıvanç Tatlıtuğ’un kahvaltısının Özge Ulusoy’un dolarlarıyla ne alakası var

 

Fotoğraf: Levent KULU

 

Sevdim: Duvarların saksı saksı, tavanlara kadar çiçek olmasını...


Sevmedim: Tuvaletlerin mutfağa bakmasını...

 


Yazıişleri masasından şefin masasına...

 

Tıpkı ekrandaki gibi: Sakin, müşfik ve güleryüzlü. Tek fark, boynuna kravat yerine aşçı önlüğü takmış olması. Gazeteci-yazar Serdar Akinan, Beyoğlu Sıraselviler’de açtığı restoranı Efruz’da masaların arasında keyifle dolanıyor, kendi deyimiyle mutfakla - konsomasyon arasında mekik dokuyor. Çünkü ne yemekler kendi haline bırakılacak gibi ne de içerideki müşteriler: Hıncal Uluç, Mehmet Turgut, Sebati Karakurt...

Haberin Devamı

Kıvanç Tatlıtuğ’un kahvaltısının Özge Ulusoy’un dolarlarıyla ne alakası var


Haberle yemeğin ortak bir yönü var: Her ikisi de zengin/fakir, aristokrat/maraba tanımıyor, hayatı dikey kesip herkese temas ediyor. Ama yine de haberin mutfağında yetişmiş bir gazetecinin restoran mutfağında da bu kadar mahir olması şaşırtıcı. Önünüze koyduğu tandırın keyfi, konservatuvarlı şarkıcıların söylediği Türk müziği şarkılarıyla katlanıyor, üç tarafından Boğaz gören teras sanki İstanbul’un üstünde uçmaya başlıyor.


Akinan’ın her çarşamba ‘Tek Masa’ adında bir uygulaması var. O akşam herkes kocaman, uzun bir masada oturuyor, kendi yaptığı ve servis ettiği özel bir mönüyü tadıyor. Fiks mönü, içkiler dahil 150 lira. (0212) 243 52 62.

Yazarın Tüm Yazıları