Kıymalı ekşi bamya

Saplarını kalem ucu gibi ayıkladığımız bamyaların üstüne tuz ile sirke serpip, 5 su bardağı suyla karıştıralım ve 30 dakika kadar bekletelim.

Haberin Devamı

MALZEME LİSTESİ
* 500-750 gr taze bamya (orta boy olanlarını seçin)
* Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sirke
* 2 çay kaşığı tuz
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 200 gr az yağlı dana kıyma
* 2 adet orta boy domates
* 1 adet limonun suyu
* 4 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI
Saplarını kalem ucu gibi ayıkladığımız bamyaların üstüne tuz ile sirke serpip, 5 su bardağı suyla karıştıralım ve 30 dakika kadar bekletelim. Böylece bamyalar pişerken dağılmayacaktır.
Bu arada soğanlarımızı ince ince kıyıp, zeytinyağında kavurun. Yaklaşık 2-3 dakika sonra kıymayı ilave edip sürekli karıştırarak 5-6 dakika daha kavurun.
Kıyma kavrulunca, kabuklarını soyup kuşbaşı formunda dilimlediğiniz domatesleri de ilave edin.
Birkaç dakika sonra, yıkayıp süzdüğünüz bamyaları, limon suyunu ve tuzu ilave edip sıcak suyu aktarın. Orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar pişirdikten sonra ocağın altını kısın ve bamyayı kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
Afiyet olsun...

Haberin Devamı


Kıymalı taze börülce
6 kişilik
Hazırlama süresi: 15dakika
Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeleri
* 250-300 gr kuzu kıyma
* 5 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 kg taze börülce
* 2 adet orta boy domates
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 2 çay kaşığı tuz, karabiber

YAPILIŞI
Börülcelerin iki ucunu bıçakla kesip, kılçıklı kısımlarını alın. Yıkadıktan sonra bir kenarda bekletin. Domateslerin kabuklarını soyup tavla zarı şeklinde dilimleyin.
Kıymayı bir tencerede, suyunu verip tekrar çekinceye kadar, 5 dakika kavurun. Üzerine incecik yemeklik doğranmış soğanı ve zeytinyağını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Tuz, karabiber ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyip karıştırmaya devam edin.
Son olarak börülceleri ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 30-40 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun...

Yazarın Tüm Yazıları