Gümrüğe takılıp kalan yemekler

Karaköy mekana doymuyor.

Haberin Devamı

En tazelerden biri de birkaç ay önce açılan Karaköy Gümrük.
Mekanın şansı Karaköy meydanına yakın nefis bir binaya konuşlanmış olması.
İçeri girdiğinizde yaratılan atmosfer de gayet sıcak, gayet eski binanın şıklığını/hüznünü yansıtan, hatta bu yüzden gayet New York filan...
İnsanın uzun saatler geçirmek isteyebileceği türden bir yer Gümrük.
Biz de arkadaşımla uzun saatler geçirdik. Ama arada fark vardı!
Keyfimizden değil, yemekler gelse de yesek diye oturduk kaldık.
Şöyle ki: Sipariş verdikten yarım saat sonra başlangıçlar geldi. Ki bir tanesi cılız otlarla bezenmiş Hindiba Salatası’ydı.
Başlangıçlardan 45 dakika sonra ise nihayet ana yemekler geldi.
Sadece biz değil mekandaki diğer masalar da gecikmeden ötürü haklı olarak huysuzlanmaya başlamıştı.
Servistekilere sorduk; mutfakta bir sorun olduğunu söylediler.
Durumu kabullendiler.
Menü her gün değiştiği için sorunun bundan kaynaklanabileceğine dair komplo teorileri havada uçuştu.
Ama menü zaten beş başlangıç ve dört ana yemekten oluşuyordu.
Ne kadar yetişemeyebilirsin ki?
Yine de, her şeye rağmen, Gümrük’e gidilir!
Çünkü ambiyansı güzel.
Servis/mutfak hızı düzelene kadar da fazla aç gidilmemesi tavsiye olunur... Nasıl derler, önden bir altlık yapın öyle gidin.

Haberin Devamı

İSTANBUL popüler mekan Top 10

1. Fenix / Etiler (1)
2. Colonie / Karaköy (2)
3. Rudolf / Karaköy (3)
4. Kantin / Nişantaşı (-) 15. yılı sebebiyle bu hafta çok konuşuldu.
5. Union 22 / Nişantaşı (4)
6. Minoa / Akaretler (5)
7. Yeni Lokanta / Beyoğlu (6)
8. The Galliard / Etiler (-) Cumaları yapmaya başladıkları food partileri dikkat çekmeye başladı.
9. Amanda Bravo / Reşitpaşa (-) Şehrin yeni öğle lokantası. Yemekleri o kadar konuşuldu ki, bu yüzden listede.
10. Karaköy Gümrük/ Karaköy (-) Yemekler geç gelse de yeni keşif mekanı olduğu için dillerdeydi.

En son ne oldu

KANTİN’İN KUTLAMA YEMEĞİ...

Nişantaşı’nın tek öğle lokantası Kantin 15. yılını salı ve çarşamba gecesi iki ayrı yemekle kutladı.
Tüm ayrıntılar, gecenin polaroid makinesi katkılı atmosferi gayet güzeldi ama keşke yemekleri yine Şemsa Denizsel’in kendisi yapsaydı.
Kutlama yemeğinin emanet edildiği şeflerin (Maksut Aşkar, Civan Er, Didem Şenol, Kaan Sakarya ve Aylin Yazıcıoğlu) hazırladığı menü çok beğenilmedi.

IZAKA’NIN KAFASI KARIŞIK AÇILIŞ DAVETİ...

Gümüşsuyu’ndaki CVK Boshporus Oteli’nin tepesine konuşlanmış Izaka adlı restoran perşembe gecesi İstanbul’un en karma topluluğuna bir açılış daveti verdi.
Galericisinden sosyetiğine, davet faresinden klas bohemine...
Devasa mekanın içinde yok yoktu.
Tıpkı davetin akıllara zarar menüsü gibi:
Önce suşi, sonra zeytinyağlı sarmanın da olduğu bir başlangıç tabağı, ardından sigara böreği, içli köfte gibi kızartmalar...
Bu tür tuhaf davetler sonrası anoreksiyaya sempati duymuyor değilim hani.

Yazarın Tüm Yazıları