Anne baba eğitimleri

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk), okulu olmayan fakat dünyanın en zor ve önemli konusu olan ‘anne-babalık’ hakkında uzmanlar eşliğinde ebeveynleri eğitmek için kolları sıvadı.

Haberin Devamı

Anne ve babaların çocuklarına karşı olumlu tutum ve davranışlar geliştirmesine yardımcı olmak, çocuklarıyla nasıl sağlıklı bir iletişim kurabileceklerini anlatmak, gelişme süreci içindeki değişimlerinden cinsel eğitimlerine kadar çocuk ve genci ilgilendiren farklı konularda ebeveynleri bilinçlendirmek amacıyla kurulan ‘Koruncuk Ana-Baba Okulu’, Vakfın Mütevelli Üyesi Prof. Dr. Klinik Psikolog Tülin Yurtbay önderliğinde Bolluca Çocukköyü Kültür Merkezi’nde hayata geçirilecek.


Hafta sonları yapılacak


3 Ekim’de başlayan ve 22 Kasım’a kadar hafta sonları 10.30-12.00 saatleri arasında düzenlenecek program; çocuk gelişimi, çocuk sağlığı ve beslenmesi, akraba evlilikleri, aile planlaması, çocuk yetiştirme ilkeleri, çocuğun cinsel eğitimi, gençlik çağı ve sorunları, ergenlik dönemi, eşlerde problem ve çalışan anneler ile çocuk konularını kapsıyor. Psikologlar, pedagoglar, aile terapistleri, çocuk doktorları ve iletişim uzmanları tarafından organize edilen proje, Arnavutköy Kaymakamlığı, Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Arnavutköy Müftülüğü işbirliğiyle yapılacak. Kayıt için Bolluca Çocukköyü Kültür Merkezi’nden bilgi alınabilir. Bence izlemeye değer.

Haberin Devamı


***

Japonya, sosyal bilimler fakültelerini kapatıyor


Londra merkezli üniversite derecelendirme kuruluşu THE Times Higher Education’ın sitesinde bir haber yayınlandı. Buna göre Japonya’da sosyal bilimler fakülteleri kapatılıyor. Eğitim Servisi’nden Önder Öndeş’in araştırmasına göre Japonya, ‘toplumun ihtiyaçlarına daha iyi cevap verme’ amacıyla sosyal bilimler fakültelerinin kapatılması için ülkedeki 86 üniversiteye müdahale ediyor. Japonya Eğitim Bakanı Hakuban Shimomura, 86 üniversiteye gönderdiği mektupta, sosyal ve beşeri bilimler fakültelerinin kapatılması konusunda aktif adımlar atılmasını istedi. Üniversitelerin önemli bir çoğunluğu karara uyacağını açıklarken, ülkenin önde gelen iki üniversitesi Kyoto ve Tokyo, müdahaleyi ‘antientelektüel’ olarak değerlendirdi. Hükümet ise müdahalenin amacının ‘toplumun ihtiyaç duyduğu alanlara daha iyi odaklanmak olduğunu’ belirtiyor. Japonya, sosyal bilimler yerine ülkenin gelişimine hız vereceğini düşündüğü teknik ve mesleki alanlara yönelmeyi planlıyor. 26 üniversite sosyal bilimler bölümlerini kapatacağını açıklarken 17’si ise sosyal ve beşeri bilimlerde öğrenci kabullerini durdurdu.
Japonya’nın bu adımı bakalım diğer ülkeleri nasıl etkileyecek? Yükseköğretimde bu radikal karar dünyada nasıl yankılar bulacak?

Yazarın Tüm Yazıları