2015 burç yorumları

Yay burcunda doğanları 2015 yılı boyunca neler bekliyor? Aşk, iş ve sosyal hayatlarında ne gibi gelişmeler olacak? Dikkatli olmaları gereken dönemler hangileri? Hepsi bu yazıda...

Haberin Devamı

Yay burcunun özellikleri

Element: Ateş
Niteliği: Değişken
Yönetici gezegeni: Jüpiter
Değerli taşı: Turkuaz
Zıt burcu: İkizler
Felsefesi: Özgürüm, yaratıcıyım, iyimserim, soru sorarım
Uyumlu burçları: Aslan, Koç
Finansal olarak uyumlu burcu: Oğlak
Evlilik veya ortaklık burcu: İkizler
Birlikte iyi vakit geçirdiği burç: Koç
Yay burcu ünlüleri: Woody Allen, Winston Churchill, Steven Spielberg, Walt Disney, Mark Twain, Frank Sinatra, Brad Pitt, Kim Basinger, Tyra Banks, Kemal Kılıçdaroğlu, Gani Müjde, Zeki Müren, Neslihan Yargıcı, İbrahim Kutluay, Mehmet Ali Birand, Sertab Erener, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Göksel.

Dersimiz hayat bilgisi

Sevgili Yay’lar, 2015 ve 2018 yıllarında, sizin için belirgin şekilde etkili transit, Satürn’ün burcunuza yapacağı 3 yıllık ziyaret olacak.
Eğitmen ve kısıtlayıcı gezegen size hayatınızın farklı alanlarında yeni şeyler öğretirken, hayati tecrübeleriniz artacak.
Hayatınızı yeni baştan inşa edeceğiniz üç yıllık süreçtesiniz. Bu yapılandırma biraz zorlayıcı, engellerle bezeli olabilir. Hayatınız şimdiye kadar alışık olduğunuzdan farklı bir hal alabilir. Gelişmeler nedeniyle normalin üzerinde sorumluluk ve görev üstlenebilirsiniz. Önemli pozisyonlara getirilebilir ama altından kalkmakta bir o kadar zorlanabilirsiniz.
Özel yaşamınızda sizi hayal kırıklığına uğratan kişilerle karşılaşabilirsiniz. Ancak, Satürn 3 yıl sonra burcunuzu terk ettiğinde, hayatınızın aşkını bulmuş veya en anlamlı arkadaşlık ilişkilerine kavuşmuş olduğunuzu gözlemleyebileceksiniz.
Satürn bekarlara ciddi ilişkiler veya evlilik vaat eder. Hayatınızdaki zayıf halkalar koparken, yaşamınızı daha sağlam temeller üzerine kurma fırsatı bulursunuz.
O süreçte bunu anlamak pek kolay olmayabilir, ama hayatınızı oturtmak ve kalıcı adımlar atmak için zorlanacaksınız ve Satürn burcunuzdan çıktığında yepyeni ve daha kıymetli bir hayatla kucaklaşacaksınız. Örneğin, üniversite sınavlarına hazırlanabilir, üniversiteyi bitirebilmek için çok fazla çalışmak zorunda kalabilirsiniz.
Ama, tüm aksilik ve uykusuz geçen gecelerin sonucu diplomayla biter. Sorun şu, bu süreçte çalışmayanın ve tembellik edenin işi gerçekten zordur.
Satürn sadece gayret gösterenleri ödüllendirir. Bu yüzden öğretmen gezegen diye anılır.
Satürn’ün etkisi kendisini hızla göstermez. 3 yıllık transiti içerisinde, sizin doğumgününüzü ilgilendiren derecelerden geçerken hissedersiniz varlığını.
Bu yıl özellikle, Kasım doğumlu Yay’lar olgunlaşıyor, biraz zorlansa da uzun vadeli ve kalıcı planlar yapma fırsatı buluyor. Zaten bu esnada şans gezegeni Jüpiter de burcunuzla uyumlu bir ateş burcunda olduğu için, engelleyici veya disipline eden etkiler daha da hafifleyecektir.
Çabalarınız boşa
gitmeyecek
Aslında, son dört aydır, hayatınızın hangi alanlarında zorlanacağınızı anlamış olmalısınız sevgili Yay’lar. Özellikle son üç haftadır hangi konularda endişeleriniz varsa veya hangi alanda daha fazla çalışıyorsanız, mücadeleler, muhtemelen bu alanlarda yoğunlaşacaktır önümüzdeki üç yıl zarfında. Bu alanlarda engeller, aksilikler ve hayal kırıklıkları yaşanabilir, bir birim gayret göstereceğinize 3 birim gösterip yorulabilirsiniz. Sizin veya çevrenizdeki kişilerin sağlık başlıklı konularının da bu transit esnasında hafife alınmaması gerekir.
Satürn transiti esnasında, karamsar hissettiğiniz anlarda, şu sözlerimi unutmayın “Satürn burcunuzu terk ettiğinde ziyareti esnasında neler kazanmış olduğunuzu görüp çok şaşıracaksınız.”
Zira, Satürn transiti şans gezegeni Jüpiter’inki gibi şen kahkahalarla hatırlanmaz ama bu zorlayıcı transit sona erdiğinde yüzünüzde oluşan gülümseme, aldığınız mesafe, edindiğiniz tecrübe, geldiğiniz pozisyon, bitirdiğiniz ya da kazandığınız okullar veya sahip olduğunuz mal mülk vb. konular “sonu bu olacaksa her şeye değer” dedirtecek türden ve uzun vadeli mutluluğun garantisidir.
Satürn’ün asıl amacı sizi doğru yola sokmak, hatalarınızdan, problemlerinizden, yüklerinizden arındırmak, zayıflıklarınızı gidermek ve kalıcı hediyelerini vermektir.
Üç yıllık maraton başlıyor, ama koşu bittiğinde altın, gümüş, en kötü bronz madalya sizindir. Nefessiz kaldığınızda sakın unutmayın!

Haberin Devamı

Şanslar, fırsatlar, olanaklar

Haberin Devamı

Sevgili Yay’lar, şans gezegeni Jüpiter önümüzdeki yıl boyunca daha fazla seyahat etmeniz, yeni yerler görmeniz, yeni kültürlerle tanışmanız ve yabancılarla, farklı kültürlerden ya da yurtdışı menşeili kişilerle ilişkiler kurmanız için size çeşitli fırsatlar sunuyor.
Dış ticaret, yurtdışı bağlantılı işler, eğitim, medya, iletişim, yayıncılık, bilişim, ulaştırma konularında farklı olanakları veya şansları gündeme taşıyor.
Özellikle, bu başlıklar altındaki sektörlerde çalışanlar şanslı bir yıl geçirebilir veya iş arayanlar bu başlıklı konularda işlere başlayabilirler.
Yeni bir eğitim, farklı bilgiler edinmek ya da sizi iyi hissettirecek renkli veya farklı kişilerle tanışmak için güzel bir yıldasınız. Kendi web sitenizi açabilir, kitabınızı yazabilir, albümünüzü çıkartabilirsiniz.
Üniversiteye başlamak, tezini vermek veya okulu bitirmek ya da yeni bir dil öğrenmek için de güzel bir yıldasınız.
Hayat görüşünüz gelişiyor ve renkleniyor. Bu yıl ya da önümüzdeki üç yıl içerisinde yeni aşklara başlarsanız hiç hafife almayın. Bu sefer, kapıyı çalan “doğru insan” olabilir!
Ağustos ayının üçüncü haftasından itibaren ise, burç değiştiren Jüpiter kariyerinizi, iş hayatınızı veya bulunduğunuz topluluklardaki imajınızı ilgilendiren konularda sizi korumaya ve türlü fırsat ve olanak yaratmaya geliyor olacak.
Ancak, çalışmayana ekmek yok malum! Değişik engel ve aksiliklerle karşılaşırsanız, Şans Kralı’nın sizin yanınızda olduğunu ve çabalarınızın boşa gitmeyeceğini mutlaka
hatırlamalısınız!
Değişim dönüşüm enerjisi
Beklenmedik olaylar ve sürprizler gezegeni Uranüs, aşk hayatınızı, yaratıcılık gerektiren iş ve projelerinizi ya da çocuklarınızı ilgilendiren konularda sizi şaşırtmaya, özgürlük isteğinizi ya da arayışlarınızı arttırmaya son birkaç yıldır olduğu gibi bu yıl da devam ediyor.
Bu sefer ağırlıklı olarak 26 Kasım–3 Aralık doğumlu Yay’ları daha fazla etkiliyor. Çocuklarınızın ya da hayatınızda çocuğunuz gibi gördüğünüz kişilerin ani hareketleriyle veya asi çıkışlarıyla karşılaşabilirsiniz.
Bırakın istedikleri özgürlükte davransınlar. Özgür kalmak büyümeyi ve olgunlaşmayı hızlandırır. Ya da planlardaki ani gelişmelere bağlı, hayatınızda yenilikler yapmak, hatta farklı yerlere taşınmak isteyebilirsiniz. Değişiklikten zevk alan bir burç varsa, o da sizsiniz! O zaman Uranüs en büyük dostunuz olmaya aday!
Maddi tüyolar
Oğlak burcundaki Plüton nedeniyle, maddi başlıklarda zorluklar veya güç mücadeleleri bu yıl da devam ediyor. Geçmiş borçlar, vergiler, miras, nafaka veya ortak mallarla ilgili çözülmüş olduğunu düşündüğünüz konular tekrar yüzünü gösterebilir.
Bu yıl, bu koşulların en fazla etkileyeceği Yay’lar 3–10 Aralık arası doğumlu olanlar. Dolayısıyla finansal evrakların üzerinden geçmekte fayda var.
Sevgili Yay’lar bu yıl, bu alanda önemli bir gelişme yaşanabilecek pozisyonlarla karşı karşıya olduğunuzu hissedebilirsiniz.
Daha fazlası için çok fazla çalışmanız gerekecek, ama üç yıl içinde tüm gayretlerinize değdiğini göreceksiniz.
Gerçi çoğunuz geçtiğimiz üç yıl içinde evini değiştirdi veya yeniledi, ama eğer halen değiştirmek isteyen varsa ev değiştirmek için uygun bir yıl olmayabilir.
Aile üyeleriyle ilişkilerinizde dikkatli olmalısınız. Geçmişte yaşanan, ama üzerinde durulmamış olaylar büyüyebilir veya maddi konularda anlaşmazlıklar yaşanabilir.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ TARİHLER

4 Haziran–19 Temmuz / 1 Ağustos–9 Ekim arasındaki tarihlerde, entelektüel, iyi eğitimli, eğitimci kimliği olan, yurtdışı bağlantılı işlere sahip veya kendisi yabancı uyruklu kişilere ilgi duyabilir, bu tür kişilerle romantik ilişkiler kurabilirsiniz. Sosyal açıdan renkli bir yaz sizi bekliyor.
20 Mart (+/- 1 ay) civarında, evinizi, ailenizi veya evinizle ilgili konuları ilgilendiren başlıklarda hızlı gelişmeler yaşanabilir. Bu esnada yaşananlar bazı konularda ciddi değişiklikler yapma ihtiyacı olduğunu anlamanızı sağlayabilir. Bazı ilişkilerinize çekidüzen verebilirsiniz. Sonlandırılması gereken konular varsa sonlanabilir. İşinizi ilgilendiren değişiklikler söz konusu olabilir. Bir görev değişikliği veya farklı iş fırsatları gündeme gelebilir.
4 Nisan (+/- 1 ay) civarında, sizinle aynı yönlü düşünen veya aynı şeyleri yapmaktan hoşlanan kişilerle tanışabileceğiniz ve keyifli gruplara dahil olabileceğiniz bir süreçte olacaksınız. Ya da keyifli ekip çalışmaları gündeme gelebilir.
13 Eylül (+/- 1 ay) civarında, kariyerinizi, imajınızı veya ait olduğunuz toplulukları ilgilendiren konularla uğraşmanız gerekebilir. Hiçbir detayın atlanmamasını gerektiren bir dönem. Hazırlanması gereken sunumlar, sunulması gereken raporlar, dosyalar, özgeçmiş veya faturalarla ilgili konular, maddi dokümanlar vb. sizi oldukça yorabilir ve yıpratabilir.
28 Eylül (+/- 1 ay) civarında, konu her ne olursa olsun olaylar aniden gelişebilir veya ani müdahale gerektirebilir. Bir süredir görüştüğünüz bir kişi varsa, aranızdaki ilişki tutkulu bir hal alabilir veya bir sonraki aşamaya taşınabilir. Ya da çocuklarınız bazı konularda sizden destek veya tavsiye almaya ihtiyaç duyabilirler.
Sevgili Yay’lar hepinize tüm sevdiklerinizle birlikte mutlu, keyifli, sağlıklı bir yıl diliyorum. Sevgi ile kalın...
Önemli not: Yükselen burcunuzun yıllık yorumunu da mutlaka okumalısınız.
Yarın, Oğlak burcuyla devam edeceğiz.


KOÇ

Haberin Devamı

Kariyerinizi, toplum içindeki duruşunuzu veya işinizi ilgilendiren konularda yenilikleri veya yeni başlangıçları gündeminize taşıyabilecek iki haftalık süreç.


İKİZLER

Maddi başlıklı konularda yenilikleri, yeni başlangıçları, borç alacak meselelerini veya bazı ödemeleri gündeminize taşıyabilecek iki haftalık süreçtesiniz.

ASLAN

İş başvuruları, mevcut işinizde türlü çeşitli yenilenmeler veya sağlığınızla ilgili başlangıçlar yapabileceğiniz iki haftalık süreçtesiniz.

TERAZİ

Gündeminize ev alım satımı, yeni kiracılar, evde dekorasyon değişikliği ya da tadilat tamirat türünde yeni başlangıçları taşıyabilecek iki haftalık süreçtesiniz.

YAY

Maddi konularda yeni başlangıçlar yapabileceğiniz, parasal kazançlarınızı arttırabileceğiniz, ek gelirler elde edebileceğiniz iki haftalık süreçtesiniz.


KOVA

Haberin Devamı

Kötü alışkanlıklardan kurtulma ve kendinize çekidüzen verme olanağı tanıyabilecek ve işinizde yenilikler yapabileceğiniz iki haftalık süreçtesiniz.

BOĞA

İletişim, bilişim, seyahatler, eğitim, hukuk, dış ticaret, yabancılarla ilişkiler, yurtdışı bağlantılı işler alanlarında yeni başlangıçları işaret eden iki haftalık süreç.

YENGEÇ

Evlilik, ortaklık, işbirliği veya bağlayıcı ilişkiler başlıklarında yeni başlangıçları ya da yeni bir ilişki başlangıcını işaret eden iki haftalık süreç.

BAŞAK

Aşk hayatınızla ilgili yeni kararlar alabileceğiniz, aşk hayatınızı yenileyebileceğiniz veya yeni ilişkilere başlayabileceğiniz iki haftalık süreçtesiniz.

AKREP

Yakın çevre ilişkileri, eğitim, medya, bilişim, iletişim, ticaret, alım satım konularında yeni başlangıçları hayatınıza taşıyabilecek iki haftalık süreçtesiniz.

OĞLAK

Hayatınızı yenilemek ve yeni kararlar almak isteyebileceğiniz, değişme isteği, yenilenme olanağı ve yüksek enerji yaratan iki haftalık süreçtesiniz.

BALIK

Arkadaş çevrenizi yenilemeniz, yeni çevrelere girmeniz veya yeni arkadaşlıklar kurmanız için size olanaklar sunabilecek iki haftalık süreçtesiniz.

Yazarın Tüm Yazıları