2015 burç yorumları

Terazi burcunda doğanları 2015 yılı boyunca neler bekliyor? Aşk, iş ve sosyal hayatlarında ne gibi gelişmeler olacak? Dikkatli olmaları gereken dönemler hangileri? Hepsi bu yazıda...

Haberin Devamı

Burcun Özellikleri
Element: Hava
Niteliği: Lider
Yönetici Gezegeni: Venüs
Değerli taşı: Opal
Zıt burcu: Koç
Felsefesi: Dengelerim, uyumluyum, huzur arıyorum
Uyumlu burçları: İkizler, Kova
Finansal olarak uyumlu burcu: Akrep
Evlilik veya ortaklık burcu: Koç
Birlikte iyi vakit geçirdiği burç: Kova
Terazi burcu ünlüleri: Brigitte Bardot, Catherine Deneuve, Rita Hayworth, John Lennon, Cervantes, Christopher Reeve, Jimmy Carter, Julio Iglesias, Konfüçyus, Turgut Özal, Tarkan, Hadise, Levent Kırca, Gökhan Ozoğuz , Ebru Gündeş, Engin Akyürek, İclal Aydın, Hülya Avşar, Jess Molho, Hazal Kaya, Çağatay Ulusoy, Cansu Dere, Yıldız Kenter, Nurseli İdiz, Neşe Erberk, Mehmet Aslantuğ, Tarık Akan, Cem Özer, Ayşegül Aldinç

Şanslar, olanaklar, fırsatlar
Sevgili Teraziler, Aslan burcuna geçen şans, fırsat, bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter geçtiğimiz temmuz ayının üçüncü haftasından beri 11. evinizde bulunuyor. Jüpiter 11. evinizde, arkadaşlık, sosyal organizasyonlar, grup arkadaşlıkları, popülerlik başlıklı konularını içine alan olaylarda size fırsatlar yaratmaya, olanaklar sunmaya veya sizi koruması altına almaya 2015 Ağustos ayının ikinci haftasına kadar devam edecek.
Bu esnada, faydalı arkadaşlıklar kurabilir, yeni çevrelere girebilir. Destekçi arkadaşlar, tanıdıklar veya girdiğiniz gruplar sayesinde hayatınızın farklı alanlarında belli fırsatlar, olanaklar ya da şanslar yakalayabilirsiniz.
Tecrübeli ve bilgi sahibi arkadaşlarınızın size katkısı olabilir, bazı arkadaşlarınız size geçmişte yarım kalmış iş ya da konuları tekrar açabilmeniz için yol gösterebilir, aracı olabilirler. Bu kişilerin bonkör tavırlarına şaşırabilirsiniz ya da her zamankinden daha fazla sosyalleşmek isteyebileceğiniz bir yıldasınız diyebilirim Niobe’ce.
Jüpiter’in bu konumu, sivil toplum projelerinde veya sosyal yardımlaşma derneklerinde üstlenilebilecek rolleri de kapsıyor. Bir ihtimal bu tür faaliyetlerinizde de bir artış olabilir.
2015 Ağustos ayının üçüncü haftasından itibaren Jüpiter burç değiştirerek yılın geri kalan döneminde sizin için gizli yürütülen işler, ruhsal büyüme, yardım faaliyetleri, sağlık, spritüel konular başlıklarını temsil eden evinizi koruma altına alacak ve bu sefer, bu başlıklarda size türlü fırsat ve olanak tanıyacak.
Bu süreçte, ihtiyaç sahibi kişilere yardım etmek isteyebilir, bazı alanlarda kapalı kapılar ardında ilerleme planları yapabilir ya da olası entrikalara karşı gizli konuşmalar yaparak tedbir almak isteyebilirsiniz. Sağlığınız açısından da güzel bir konumdur Jüpiter’in bu geçişi.
Bu yıl ayrıca (çok yüksek bir ihtimal veya meblağ olmamakla birlikte!), kuzenleriniz, kardeşleriniz, akrabalarınız veya komşularınız kanalıyla maddi kazançlar elde edebilir ya da medya veya benzeri işlerde çalışıyorsanız ek gelir sahibi olabilirsiniz. Alım satım yoluyla da kârlılık elde edilebilir.

Haberin Devamı

Zorluklar, sorumluluklar, büyüme
Son 2,5 yıldır 2. evinizde bulunan eğitici ve zorlayıcı gezegen Satürn, 2. evinizin maddi ve finansal başlıklarını ilgilendiren konularda sizi adeta teste tabii tuttu ve sabrınızı sınadı. Bu süreçte, maddi problemler, kayıplar veya zorlanmalar yaşadınız. Ancak, parayı nasıl kullanacağınızı, nasıl büyüteceğinizi, koruyacağınızı öğrendiniz ve finansal organizasyon yeteneklerinizi geliştirdiniz.
Artık derin bir nefes alabilirsiniz. Zira Satürn bir daha 30 yıl boyunca bu alanlara uğramamak üzere haritanızı terk etti. Sadece haziran ayının ikinci haftasından eylül ayının üçüncü haftasına kadar tekrar bu alanda olacak ve yarım bıraktığınız, hata yaptığınız veya düzeltilmesi gereken ucu açık kalmış konuları toparlamanıza ve gerekli uyarlamaları yapmanıza olanak sağlayacak o kadar. Uzun zamandır devam eden maddi başlıklarda son ödemeler yapılabilir veya alacaklar tahsil edilebilir.
Ardından, eğitmen gezegen 3. evinize geçiyor ve bu sefer 2.5 yıl boyunca iletişim, yakın çevre (kardeşler, kuzenler, akrabalar, komşular vb), medya, satış, pazarlama, dış ticaret alanlarında size yeni şeyler öğretiyor, zorlayıcı ve olgunlaştıran derslerine başlıyor.
Önümüzdeki 2,5 yıl boyunca kendinizi doğru anlatmakta veya karşı tarafa sempatik görünmekte zorlanabilirsiniz. Ya da siz hiç politik olma havanızda değilsiniz ve sadece ihtiyaçlarınıza uygun ve istediğiniz şekilde net cümleler kurmanız, siz de görmeye hiç alışık olmadığı için karşı tarafın olumsuz tepkilerine sebep olabilir. Kime ne söylediğinize veya ne yazdığınıza dikkat etmeniz gerekecek. Zira, olumlu ya da olumsuz akılda kalıcı olacaktır.
Satürn sizi iletişim kurma konusunda disipline etmek üzere 2,5 yıl Yay burcunda olacak. Neyse ki, Satürn burçlar skalasının en güzel konuşan iki burcundan biri olan Terazi’yi ne kadar zorlarsa zorlasın, bir yere kadar kabalaştırabilir. Zira, doğuştan kibar ve politik insanlarsınız ve kimseyi kıramazsınız malum.

Haberin Devamı

Farklı ilişkiler
Uranüs ve Plüton ilişkilerinizde hızlı değişiklikler yapmaya bu yıl da devam ediyor. Eviniz ve ikili ilişkileriniz (özel ilişkiler, işbirlikleriniz ya da ortaklıklarınız )arasında mekik dokumaya ve son yıllarda sıklıkla olduğu gibi beklenmedik gelişmelerle ilgilenmeye bu yıl da devam edeceksiniz.
İkili ilişkiler anlamında oldukça ilginç tecrübeler yaşadığınız (ani kopuşlar, ani birleşmeler, ani evlilikler, farklı birliktelikler, mevcut ilişkilerde değişim ihtiyacı vb) yıllardasınız veya ilişkilere bakış açınız, ilişkilerden beklentileriniz değişti ve değişecek.
Alışılmadık ilişkiler, alışılmadık kişiler ya da işbirlikleri son yıllarda olduğu gibi bu yıl da gündemde olabilir. Ya da evinizi veya ailenizi ilgilendiren başlıklarda çok zor olaylar yaşadınız, zorlandınız ya da öncelik sıranız değişti. Belki aile üyelerine maddi manevi destek olmanız gerekti. Bu yıl yine, Uranüs ve Plüton hayatınızın önemli konularında sizi değişime zorlayabilir. Değişime direnmek yerine onu kucaklarsanız hayatınızın kolaylaştığını fark edebilirsiniz.
Özgürlük ihtiyacınız da artıyor. Terazi burçlarının ilk 10 gününde doğanlar bu değişimi bitirdi. Bu yıl ağırlıklı olarak 5–16 Ekim aralığındaki Teraziler hayatlarındaki değişikliklere ayak uydurmak veya içlerinden gelen sese kulak vermek durumundalar. Teknoloji, medya, astronomi, astroloji, matematik branşlarında çalışan ya da oldukça zeki veya sıra dışı olarak adlandırılabilecek kişilerin dikkatinizi çekeceği bir yıl 2015.
Neptün’ün Balık burcundaki seyahati ise, size iş anlamında kararsızlık getiriyor. Kendiniz için uygun işte çalışıp çalışmadığınızı sorguluyorsunuz, kafanızı toplayamıyorsunuz ya da iş arayanlar her zamankinden fazla gayret göstermek zorunda kalıyorlar. Bu yıl Neptün’ün konumu, yardım faaliyetlerini destekleyen veya içerisinde başkalarına yardım amacı güden işlere ilginizin artacağına işaret ediyor. Sadece kendinize değil başkalarına da yardım etmek istediğiniz yıllardasınız.

ÖNEMLİ TARİHLER
4. Haziran–19 Temmmuz / 1 Ağustos–9 Ekim arasındaki tarihlerde, sosyal kelebekler moduna geçebilir, arkadaşlarınızı veya ihtiyaç duyduğunuz grupların ilgisini kolaylıkla üzerinde yoğunlaştığınız konulara çekebilirsiniz. Yardım ve destek bulmakta zorlanmayacağınız ve çekiciliğinizin yüksek olacağı aylar... Başkalarını kendi amaçlarınız doğrultusunda kendinize çekmekte zorlanmayacağınız gibi, bu sürecin bir diğer etkisi ise, farklı ya da alışılmadık grupların sizi aralarına alma çabası olabilir. Bazı tereddütleriniz olsa da samimi bir yaklaşım gözlemleyebilirsiniz.
20 Mart (+/- 1 ay) civarında, bir süredir birbirinizin farkında olduğunuz, ama tanışmadığınız ya da tanıştığınız, ama konuşmadığınız bazı kişilerle diyaloglarınızı geliştirebilir ve gerçek arkadaşlıklar kurabilirsiniz. İlişkisi olan Terazi’ler bu anlamda hazırlıksız yakalanabilirler. Daha dikkatli olmalılar. Ayrıca ani bir iş değişikliği veya iş teklifi gündeme gelebilir ya da çalışma koşullarınız veya çalışma arkadaşlarınızla ilgili değişiklikler söz konusu olabilir.
Belki de siz çalışma tekniklerinizde bir değişiklik yapabilirsiniz. Veya bir şekilde, iş değiştirmek ya da işiniz yoksa, iş bulmak konusundaki kararlılığınız artabilir.
4 Nisan (+/- 1 ay) civarında, dış görünüşünüzü ilgilendiren ani değişiklikler yapabilirsiniz. Yeni kişilerin ilgisini çekmenizi sağlayacak değişiklikler yapmak isteyeceksiniz ya da kendinizi iyi hissetmenizi sağlayabilecek rahatlatıcı ve düzenli aktivitelere (masaj, spritüel çalışmalar vb) başlayabilirsiniz. Bazı ilişkileri sonlandırıp yeni ilişkilere başlamak türünde gelişmeler de yaşanabilir. Hayatınıza girmek isteyen ısrarcı kişiler olabilir. Nisan genelinde, tartışmalı ve gergin ortamlardan uzak durmalı ve ani tepki ve hareketlerden kaçınmalısınız!
13 Eylül (+/- 1 ay) civarında, bir süredir ilginizi çeken bir konu, kişi, grup veya işbirliği bir anda olayların merkezi haline dönüşebilir. Gizli ilişkiler veya işbirlikleri kurma eğilimini artıran bir süreç. Doğru yönetilmesi gerekecek.
28 Eylül(+/- 1 ay) civarında, ikili ilişkilerinizde zorlanabileceğiniz, tartışmalara açık bir süreçte olacaksınız. Sadece sorun yaşamamak veya ilişkilere zarar vermemek için kafanızdan geçenleri söylememeyi tercih edebilir ya da asıl duygularınızı artık daha fazla saklayamayarak, olduğunuz kişi gibi hareket edebilirsiniz. Bağlayıcı sözler (ilişki veya işbirlikleriyle ilgili) anlamında önemli adımlar atılabilecek bir süreç.
Sevgili Teraziler hepinize tüm sevdiklerinizle birlikte mutlu, keyifli, sağlıklı bir yıl diliyorum. Sevgi ile kalın...

Haberin Devamı

Önemli not: Yükselen burcunuzun yıllık yorumunu da mutlaka okumalısınız.
Yarın Akrep burcuyla devam edeceğiz...

BURÇLAR


Koç
Sevgili Koç’lar bu aralar aklınıza gelen fikirleri hafife almayın! Fazlasıyla yaratıcı olabilirsiniz ya da yeni başlangıçlar ve yenilikler yapabilirsiniz.

Boğa
Bazı konularda ağırlığını kaybetmeye başlayan kişileri uyarmaya çalışmanın bir faydası olmayabilir. Zira, insanların eleştirilere açık olmadığı bir hafta sonundayız.

İkizler
Esnekliğinizi korumanız ve çok cazip görünen fikirlerin arkasından gitmemeyi tercih etmeniz gereken bir gün. Göz kamaştırıcı konuları ya da yüksek sesle konuşan kişileri görmezden gelebilirseniz, çok daha önemli ve doğru konulara eğilebileceğiniz bir süreç.

Haberin Devamı

Yengeç
Bazı kişileri yanlış adımlar atmaktan veya yanlış planlarından geri çevirebilmek için uğraş verebilirsiniz. İlişkiler dikkat gerektiriyor. Gerilimi azaltıcı faaliyetlere (meditasyon, yoga, masaj, doğa yürüyüşleri vb) vakit ayırmanın faydasını görebilirsiniz. Neyse ki, ikili ilişkiler evinizde oluşacak olan yeni ay, yine yenilenen ilişkileri veya yeni aşkları ya da işbirliklerini gündeme taşıyacak.

Aslan
Bazı ilişkiler, bu sefer geçmişte ilerlediği şekilde ilerlemeyebilir. Şans tanımak isteyeceksiniz. Belli mesafede olduğunuz veya gerçekten mesafeli olan ilişkilerinizde belli belirsiz bir gerilim oluşabilir, sakinliğinizi korumanız gerekiyor.

Haberin Devamı

Başak
Bu hafta sonu, bazı konuları zorlamak çok doğru olmasa da veya ısrarcı olarak enerji kaybına uğrasanız da, önümüzdeki haftalar da, şansınızı deneyebileceğiniz konuların olumlu geri dönüşleri olabilir.

Terazi
İlişkilerde belli belirsiz zorlanmalar yaşanabilir. İlk yapıldığında aklınıza yatan planlara güvenmekte zorlanabilirsiniz. Evle ilgili gelişmelerin veya alım satım türünde başlıkların gündeme gelebileceği günler.

Akrep
Güç mücadeleleri söz konusu olabilir. Kendi yollarından gitmenizi bekleyen kişilerle muhatap olabilirsiniz. Yaşamsal kalitenizin ve yaratıcılığınızın arttığı günlerdesiniz.

Yay
Şanssız açıklamalar veya başlangıçlar yapmak üzere olan kişileri vazgeçmeleri için ikna etmeye çalışmak zamanınızı alabilir. Sabırlı olmalısınız.

Oğlak
Ufak tefek gerilime rağmen, kendinizi daha iyi ifade edebileceğiniz, belli plan veya projelerinizin dikkate alınmasını sağlayabileceğiniz bir süreçtesiniz.

Kova
Bugünlerde başkaları için yapacağınız çalışmalar veya yardımlar karşılıksız kalmayacak. Ancak, tutulması zor sözler verebilirsiniz veya konuyla ilgili diğer tarafı sizi yarı yolda bırakabilir. Bu hafta içindeyse, kendinizi şanslı hissedebileceğiniz gelişmeler yaşayabilirsiniz.

Balık
Kazananı belli olmayan tartışmalardan kaçınmanız gerekiyor. İlişkilerinizden ne beklediğinizi bildiğiniz günlerdesiniz. Size uygun olmayan plan, iş ya da aktivitelere katılmak zorunda hissetmeniz için bir neden yok.


Yazarın Tüm Yazıları