2015 burç yorumları: Oğlak

Oğlak burcunda doğanları 2015 yılı boyunca neler bekliyor? Aşk, iş ve sosyal hayatlarında ne gibi gelişmeler olacak? Dikkatli olmaları gereken dönemler hangileri? Hepsi bu yazıda...

Haberin Devamı

BURCUN ÖZELLİKLERİ
Element: Toprak
Niteliği: Öncü
Yönetici gezegeni: Satürn
Değerli taşı: Lal
Zıt burcu: Yengeç
Felsefesi: Hesaplarım, hırslıyım, anlamaya çalışmalıyım
Uyumlu burçları: Başak, Boğa
Finansal olarak uyumlu burcu: Kova
Evlilik veya ortaklık burcu: Yengeç
Birlikte iyi vakit geçirdiği burç: Boğa
Oğlak burcu ünlüleri: Elvis Presley, Stephen Hawking, Orlando Bloom, Kate Moss, Martin Luther King, Michelle Obama, Ricky Martin, Sienna Miller, Jude Law, Muhammed Ali, Al Capone, Richard Nixon, Geena Davis, Kevin Costner, Mel Gibson, Mert Fırat, İbrahim Tatlıses, Mustafa Sandal, Burak Özçivit, Keremcem, Seda Sayan, Deniz Çakır, Hande Yener.

Sevgili Oğlak’lar, Aslan burcuna geçen şans, fırsat, bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter, geçtiğimiz temmuz ayının üçüncü haftasından beri 8. evinizde bulunuyor. Bu yıl da, 8. evinizde, ortak kaynak kullanımı (nafaka, miras, kredi, burs, sponsorluk, prim, borçlar, alacaklar, sigorta, komisyon gibi) konuları içine alan olaylarda size fırsatlar yaratmaya, sizi koruması altına almaya devam edecek. Bu durum ağustos ayının ikinci haftasına kadar devam edecek.
Bu süreçte borç, alacak, miras meseleleri bakımından daha şanslı olabilir, aradığınız krediyi kolaylıkla bulabilirsiniz. Bu durum ev alım satımı (veya farklı mallar) gibi konularda farklı olanakların söz konusu olabileceği, vergilerle ilgili sorun yaşayanların farklı indirimlerden yararlanabileceği anlamına da geliyor.
Bu esnada, bütçenizi doğru planlayabilir, şanslı faiz oranları yakalayabilir, kredilerinizi daha rahat ödeyebilir veya prim getirisi olan işler yapabilirsiniz. Eşinizin veya ortağınızın kazançlarından da faydalanabileceğiniz bir dönemde olacaksınız. Ancak, geçmişte hallolduğunu düşündüğünüz maddi kaynaklı konuları tekrar tekrar ısıtıp önünüze getiren kişi veya kurumlarla uğraşmanız gerekebilir. Sizin için önemli olan, bu sorunun şans gezegeni Jüpiter dolayısıyla daha kolay şekilde çözüme kavuşacak olması...
Bu sürecin bir başka özelliği de tutkulu ilişkileri tetiklemesi, libidoyu yükseltmesidir. Pamuklu şortlardan saten pijamalara geçiş zamanı!
Ağustos ayının üçüncü haftasından itibaren Jüpiter burç değiştirecek, yılın geri kalan döneminde sizin için eğitim, medya, halkla ilişkiler, yabancılarla ilişkiler, seyahatler, yurtdışı bağlantılı işler başlıklarını temsil eden 9. evinizi koruma altına alacak. Ve bu sefer, bu başlıklarda size türlü fırsat ve olanak tanıyacak. Bu süreçte bol bol seyahat edebilir, yeni şeyler öğrenebilir, yeni kurslara kaydolabilir, yabancı dil öğrenmeye başlayabilir, doktora yapabilir, yabancılarla veya farklı kültürlerden gelen kişilerle arkadaşlıklar kurabilirsiniz.
Bilgi dağarcığınızı büyütme ve daha fazla yer görme isteğiniz artıyor. Spiritüel konulara ilginiz de artabilir. Öte yandan medya ve yayıncılıkla ilgili sektörlerde çalışanlar için güzel bir yıl olabilir (12 Ağustos sonrası). İş hayatınızda, ileride bu yıl edineceğiniz bilgilerin ya da tanışacağınız kişilerin faydasını görebilirsiniz.
Zorluklar, sorumluluklar, büyüme
Son 2,5 yıldır 11. evinizde bulunan eğitici ve zorlayıcı gezegen Satürn, 11. evinizin arkadaşlık ilişkileri, grup aktiviteleri, sivil toplum örgütleri ve yeni çevreleri kapsayan başlıklarda sizi adeta teste tabi tuttu, sabrınızı sınadı. Bu süreçte, bazı arkadaşlıklarınız sona erdi, bazılarıyla aranıza mesafeler girdi, zoraki yürüyen arkadaşlıklar kurdunuz veya yeni çevrelere girmekte, faydalı ilişkiler kurmakta zorlandınız. Artık derin bir nefes alabilirsiniz. Zira Satürn bir daha 30 yıl boyunca bu alanlara uğramamak üzere haritanızı terk etti.
Sadece haziran ayının ikinci haftasından eylül ayının üçüncü haftasına kadar tekrar bu alanda olacak ve yarım bıraktığınız, hata yaptığınız veya düzeltilmesi gereken ucu açık kalmış konuları toparlamanıza, gerekli düzenlemeleri yapmanıza olanak sağlayacak, o kadar.
Ardından, eğitmen gezegen Satürn 12. evinize geçiyor ve bu sefer 2,5 yıl boyunca hayatın anlamını, hayattaki amacınızı sorgulamaya başlıyorsunuz. İçsel yolculuklarınız artıyor. İşiniz veya iş arkadaşlarınızla ilgili başlıklarda zaman zaman zorlanabilir, bazen depresif ruh hali içine girebilirsiniz. Önümüzdeki 2,5 yıl boyunca zaman zaman kendinizi yalnız hissedebilir ya da zaman zaman yalnız kalmak isteyebilirsiniz. Sanki kapının dışında bir hayat yokmuş hissi hakim olabilir.
Evrende her şeyin bir nedeni olduğunu idrak edebileceğiniz, spiritüel konulara daha fazla eğileceğiniz, inançlarınızın pekişeceği bir süreç başlıyor. Dolayısıyla, artık rutinin dışına çıkmak, iş hayatınızı biraz daha basitleştirmek ve eğlenmek için normalin dışında bir çaba harcamanız gerekebilir.
Bu evin bir diğer özelliği de gizli işleri ve ilişkileri gündemde tutmasıdır. Arkanızdan çevrilen olaylara dikkat etmeniz gerekebilir ya da saklı tutmanız gereken bir şeyi saklamakta zorlanabilirsiniz. Sırlara sahip çıkmak gerekecek.
Değişim dönüşüm enerjisi
Dış görünüşünüzü ve imajınızı ilgilendiren evinizde bulunan Plüton (bu ev sizi fiziksel anlamda olmak istediğiniz kişiye dönüştürüyor) ile evinizi, ailenizi ilgilendiren konulardaki değişim gezegeni Uranüs, bu yıl yine birkaç kez bu alanlarda ani gelişmeler veya güç mücadeleleri yaşanmasına neden olabilir.
Özellikle nisan ve eylül aylarında hayatınızda ani bir değişiklik, aile üyelerinizin istikrarsız tavırları ya da hayatlarıyla ilgili olaylar gündeme gelebilir. Evinizi veya ailenizi ilgilendiren konularda duygusallaşabilir, öfkelenebilir, kendinizi bu alanda güvende hissetmeyerek önemli değişiklikler yapabilirsiniz.
Bu etki, geçtiğimiz yıllarda aralık ve 3 Ocak arasında doğmuş Oğlak’ları etkilemişti. Bu yıl daha çok 3–12 Ocak tarihleri arasında doğmuş Oğlak’ları etkiliyor.
Geçmişin pişmanlıklarından ve keşkelerinden bu yıl da arınmakta zorlanacağa benziyorsunuz sevgili Oğlak’lar. Ancak, hatalardan ders çıkarma ve yola devam etme zamanı. Geçmişi unutup geleceğe odaklanmalısınız. Uranüs son yıllarda hayatınızda ev değişikliklerine veya evde yapılan dekoratif değişikliklere de yol açmış olabilir ya da bunlar belki de bu yıl olacaktır.

ÖNEMLİ TARİHLER

18 Mart–5 Haziran, 10 Ağustos–9 Ekim arasındaki tarihler, aşk hayatınız, sosyal yaşamınız ya da yaratıcılık gerektiren işler açısından diğer aylara göre daha renkli geçebilir.

25 Haziran- 10 Ağustos aralığında, ilişkilerde gerilim hissedilebilir, ilişkiler gözden geçirilebilir, ele geçen bilgiler değişiklik ihtiyacı doğurabilir.

20 Mart (+/- 1 ay) civarında, ikili ilişkilerinizde dikkatli tepkiler vermelisiniz. Yakın çevre ilişkilerinizde bazı gerçekler ortaya çıkabilir ya da ani gelişmeler değişiklik ihtiyacı doğurabilir.

4 Nisan (+/- 1 ay) civarında, eviniz, aileniz ve işiniz arasında sıkışıp kalabilirsiniz. İki taraf da üzerinizde baskı yaratabilir. Otorite konumundaki kişilerle sorun yaşayabilirsiniz. Ancak, artık işinizde iyi olduğunuzu biliyor, sadece para kazanmak değil kariyerinizde ilerlemek istiyorsunuz. Ani girişimleriniz veya tepkileriniz şaşırtıcı olabilir. Bu süreçte sağlığınızı ihmal etmemeli veya teknik ekipmanlarla ilgili olası problemlere karşı (çöken bilgisayarlar, elektrik sistemleri gibi) tedbir almalısınız.

13 Eylül (+/- 1 ay) civarında, seyahatler, yeni kültürler, yurtdışı bağlantılı konular, yeni bir eğitim fırsatı ya da ilgi alanı gündeme gelebilir. Ne pahasına olursa olsun, sınırlarınızı aşıp o yöne ilerlemek isteyebilirsiniz. Otorite konumundaki kişilerle sözel tartışmalara girmemeye özen göstermeniz gereken bir ay!

28 Eylül (+/- 1 ay) civarında, nisan ayında yaşadıklarınıza benzer olaylar tekrar gündeme gelebilir, ama bu sefer olayları lehinize ve bir daha açılmamak üzere kapatabilirsiniz. Bu esnada size ihtiyacı olabilecek bir aile üyesi söz konusu olabilir, aile üyelerinden birinin sorunları ön plana çıkabilir, aile içi bir tartışma, taşınma, kiracı bulma, kiralık eve çıkma, ev alma, dekorasyonu değiştirme, ev arkadaşı bulma gibi değişiklikler söz konusu olabilir. Sizden üst pozisyondaki kişilerle ilişkileriniz gerilebilir.

ÖNEMLİ NOT: Yükselen burcunuzun yıllık yorumunu da mutlaka okumalısınız.
Yarın Kova burcuyla devam edeceğiz...

Haberin Devamı

BURÇLAR

Koç
Ortaya çıkan bilgiler veya elinize geçen haberler, günün akışını değiştirebilir. Öncelikle verilerin doğruluğunu araştırmalı, ona göre harekete geçmelisiniz.

Haberin Devamı

Boğa
Son derece iyi niyetli olsanız bile, kafanızdan geçenleri bir anda söylememeniz gereken günlerdesiniz. Zira hiç kimse, yeni aldığı aracının kasasının 3 ay sonra değişeceğini duymak istemiyor olabilir!

İkizler
Denenmiş, doğru veya alışılmış olanın değil, yenilikçi, alışılmamış ve orijinal fikir, plan, yöntem ya da değişikliklerin verim getirebileceği günler.

Yengeç
Belli konularda yapılması gereken değişiklikleri görmeniz gerekiyor. Zira mevcut düzen değişiyor ve belli alanlarda pozisyon koruyabilmek için değişime ayak uydurmak şart.

Aslan
Sağlığınızı, ticari konuları veya özel yaşamınızı ilgilendiren konularda yanlış ya da yanıltıcı haberler alabileceğiniz birkaç günlük süreçtesiniz. Dolayısıyla elinize geçen bilgileri incelemenizde fayda var.

Haberin Devamı

Başak
Ortaya çıkan bazı gerçeklere veya elinize geçen bilgilere önem vermenizde, bilgi veya ayrıntı atlamamanızda fayda olan bir gün.

Terazi

Zorlanarak yaptığınız planların istendiği gibi gitmemesi veya bazı yerlerinde sorunlar oluşması durumunda her şeyi en baştan ele almanızda fayda var.

Akrep
Bugünlerde olan biteni anlamanız zor olabilir. Bir anda ortaya çıkan kişilerin kim olduğunu ve ne istediklerini anlayamayabilirsiniz veya bu kişileri nasıl uzaklaştıracağınızı bulamayabilirsiniz.

Yay
Yeni maddi düzenlemeler yapılması gerekebilir. Bu tür düzenlemelerin hemen yapılmasını beklerseniz yanılabilirsiniz veya bu esnada çok dikkatli olmalısınız.

Oğlak
İşbirliği veya ekip çalışması gerektiren konuların ana hatlarını öğrenmek isteyebilirsiniz. Ancak sorun şurada; mevcut koşullarda karşı taraf, sizin uzlaşmacı olan taraf olmanızı beklediği için beklentilerinizi yüksek tutamazsınız!

Haberin Devamı

Kova
Kaçınılması zor ve aynı zamanda oldukça cazip davet ya da teklifler alabilirsiniz. Biraz ortam değişikliği ilişkilerinizi yenilemenizi veya ilişkilerdeki sorunları gidermenizi sağlayabilir...

Balık
Çözüldüğünü, tamamlandığını veya halledildiğini düşündüğünüz konular tekrar yüzünü gösterebilir. Sonuçta ilerlemeyi başarabilirsiniz ama bu durum birkaç gün alabilir.


Yazarın Tüm Yazıları