2015 burç yorumları: Kova

Kova burcunda doğanları 2015 yılı boyunca neler bekliyor? Aşk, iş ve sosyal hayatlarında ne gibi gelişmeler olacak? Dikkatli olmaları gereken dönemler hangileri? Hepsi bu yazıda...

Haberin Devamı

BURCUN ÖZELLİKLERİ
Element: Hava
Niteliği: Sabit
Yönetici gezegeni: Uranüs
Değerli taşı: Ametist
Zıt burcu: Aslan
Felsefesi: Orijinalim, bilmeliyim, bilirim, en yaratıcı benim
Uyumlu burçları: Terazi, İkizler
Finansal olarak uyumlu burcu: Balık
Evlilik veya ortaklık burcu: Aslan
Birlikte iyi vakit geçirdiği burç: İkizler
Kova burcu ünlüleri: Alicia Keys, Paul Newman, Oprah Winfrey, Franklin Roosevelt, Justin Timberlake, Shakira, Axl Rose, Bob Marley, Ashton Kutcher, Charles Dickens, Jules Verne, Abraham Lincoln, Jennifer Aniston, Edison, Robbie Williams, Galileo Galilei, Darwin, Rene Russo, John Travolta, Copernicus, İsmail Cem, Ajda Pekkan, Candan Erçetin, Mehmet Ali Erbil, Aysel Gürel, Serdar Ortaç, Tuncel Kurtiz, Tuğba Özay, Aylin Aslım

Sevgili Kova’lar, Aslan burcuna geçen şans, fırsat, bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter, geçtiğimiz temmuz ayının üçüncü haftasından beri 7. evinizde bulunuyor. Jüpiter 7. evinizde, ikili ilişkiler, eşiniz, ortağınız ve işbirliği yaptığınız kişilerle ilgili olaylar kanalıyla size fırsatlar yaratmaya, olanaklar sunmaya, sizi koruması altına almaya ağustos ayının ikinci haftasına kadar devam edecek.
Bu esnada, mevcut bir ilişkiniz varsa bir sonraki adıma taşıyabilir, ciddi bir ilişkiye ya da işbirliğine başlayabilir, ortaklıklar kurabilir, mevcut işbirliği, ortaklık veya ilişkilerinizde farklı olanaklara kavuşabilir, fırsatlar yakalayabilir, ilişkilerinizde sorunlarınız varsa üstesinden gelebilir, şanslı denebilecek olaylar yaşayabilirsiniz.
Teknolojik araçların veya internetin ilişkilerinizi olumlu etkileyeceği bir süreçte olacaksınız. Aynı zamanda, enerjinizi alan, size yük olan ya da kendi üstüne düşen görevleri yerine getirmeyen kişiler varsa, bu yıl bu kişilerden uzaklaşma fırsatı, cesareti bulabilirsiniz.
Ağustos ayının üçüncü haftasından itibaren şans kralı Jüpiter burç değiştirerek yılın geri kalan döneminde sizin için borçlar, alacaklar, krediler, nafaka, miras, sponsorluk, burs, prim, komisyon, sigorta gibi başlıkları temsil eden 8. evinizi koruma altına alacak. Ve bu başlıklarda size çeşitli olanaklar tanıyacak.
Bu süreçte, borçlarınızı kapatabilir, alacaklarınız varsa tahsil edebilir, partnerinizin durumundaki gelişmeler veya bonkörlüğü hoşunuza gidebilir, aradığınız krediyi bulabilir, yaptığınız işlerden komisyon alabilir, nafaka veya miras türü başlıklarda şanslı taraftaki insan olabilir, cinsel anlamda tutkulu ilişkiler yaşayabilirsiniz. Bu süreçte spritüel konulara ilgi de artar. Kendinizi yeniden keşfedeceğiniz dönemde olacaksınız sevgili Kovalar.
Zorluklar, sorumluluklar, büyüme
Son 2,5 yıldır 10. evinizde bulunan eğitici ve zorlayıcı gezegen Satürn, 10. evinizin kapsamındaki kariyer, iş, imaj, otorite konumundaki kişilerle ilişkiler, ait olduğunuz topluluklardaki duruşunuz gibi başlıklar ilgili konularda sizi adeta teste tabii tuttu, sabrınızı sınadı. Bu süreçte, bazı hayal kırıklıkları veya gerilimler yaşadınız. Sizi zor duruma düşürmeye çalışan kişiler oldu ya da koşullar o şekilde gelişti.
Yaşadığınız engellerin, zorlukların veya gerilimin ardından artık derin bir nefes alabilirsiniz. Zira Satürn bir daha 30 yıl boyunca bu alanlara uğramamak üzere haritanızı terk etti. Sadece haziran ayının ikinci haftasından eylül ayının üçüncü haftasına kadar tekrar bu alanda olacak ve yarım bıraktığınız, hata yaptığınız veya düzeltilmesi gereken ucu açık kalmış konuları toparlamanıza yardımcı olacak.
Son 2,5 yılda, kariyer yapmanın veya belli bir duruşu korumanın çok çalışmayı gerektirdiğini öğrendiniz. Şimdi ödüllerinizi toplamaya başlayabilirsiniz.
Ardından, eğitmen gezegen 11. evinize geçiyor ve bu sefer 2.5 yıl boyunca sosyal hayat, arkadaşlık ilişkileri, toplumsal faaliyetler, sivil toplum örgütleriyle çalışmalar alanlarında size yeni şeyler öğretiyor, zorlayıcı ve olgunlaştıran derslerine başlıyor. Bu süreçte arkadaşlık ilişkileriniz testlerden geçebilir, bazı arkadaşlıklar sonlanabilir, arkadaşlarınızla aranıza mesafe girebilir ya da iletişim kurmakta zorlandığınız farklı çevrelere girebilirsiniz.
Sivil toplum örgütleri için çalışanlar istediği performansı gösteremeyebilirler ya da burada farklı zorluklar kendini gösterebilir. Sosyal yaşamda zorlanma anlamına gelen bir süreç. Satürn’ün ziyareti üç yıl sürdüğü için bu alandaki zorluklar da üç yıla yayılacaktır. Hemen neler olup bittiğini anlamanız kolay olmaz.
İletişim, yayıncılık, yakın çevre ilişkileri (kuzenler, teyzeler, kardeşler, komşular gibi), eğitim, satış pazarlama alanlarında sürpriz gelişmelere açık bir yıldasınız (öğrenci Kova’lar açısından çok olumlu bir durum). Bu durum, özellikle, ağustosun ikinci haftasına kadar daha belirgin ve 1-12 Şubat arası doğanları daha çok etkiliyor. Unutmadan ekleyelim, bazı Kova’lar bu yıl bol bol seyahat edebilir ve evlerinden uzakta vakit geçirebilirler.
ÖNEMLİ TARİHLER
4. Haziran–19 Temmuz, 1 Ağustos–9 Ekim arasında, aşk hayatınız, sosyal yaşamınız ya da yaratıcılık gerektiren işler açısından diğer aylara göre daha renkli geçebilir. Büyük aşk, büyük romantizm, mevcut ilişki veya işbirliklerini resmileştirmek söz konusu olabilir.
20 Mart (+/- 1 ay) civarında, maddi konularda önemli adımlar atmanın eşiğinde olabilirsiniz. Bu süreçte atacağınız adımların geri dönüşleri beklediğiniz türden olabileceği gibi, iyi niyetinizden faydalanmaya çalışan kişilerle karşılaşma olasılığınız da yok değil. Dolayısıyla, dikkatli olmalı ve iyi düşünmelisiniz. Maddi gelişmeler ön planda.
4 Nisan (+/- 1 ay) civarında, seyahatler, yabancı ülkeler, yurtdışı bağlantılı konular, yabancılarla ilişkiler, yeni kültürler, eğitim veya öğrenilecek yeni şeyler anlamında gelişmelere açık bir aydasınız. Üniversiteye veya diğer alanlarda eğitimlerine ara vermiş olanlar geri dönüş yapabilirler.
13 Eylül (+/- 1 ay) civarı, belli borçların ödenmesi, kazançların paylaşılması veya nafaka, miras gibi birden çok kişiyi ilgilendiren maddi konularda anlaşmaya varılması açısından zor olabilir. Bazı konularda bencil davranan kişilerle aranıza mesafe koymak isteyebilirsiniz.
28 Eylül (+/- 1 ay) civarında, gelişmeler yayıncılık, satış pazarlama, internet veya yakın çevre ilişkileriyle ilgili konularda yoğunlaşabilir. Gereğinden fazla doğrucu olmakla veya fazla cesur konuşmakla itham edilebilirsiniz. Tam tersi, zarar görmüş veya ara verilmiş ilişkilerinizi onarma fırsatı bulabilirsiniz. Ya da saydığım diğer başlıklarda yeni başlangıçlar yapma fırsatı doğabilir.
ÖNEMLİ NOT: Yükselen burcunuzun yıllık yorumunu da mutlaka okumalısınız.
Yarın Balık burcuyla devam edeceğiz...

Haberin Devamı

BURÇLAR

Haberin Devamı

Koç
İleride kendinizi “Öyle demek istememiştim” açıklamaları yaparken bulmak istemiyorsanız, bazı konularda öne çıkarken daha hesaplı ve planlı davranmalısınız.

Boğa
Yaşam tarzınıza uymayan başlıkları hayatınızdan çıkarmak isteyebilirsiniz. İşleri halletme yöntemlerinizde yapmak istediğiniz değişiklikleri gerçekleştirebileceğiniz günler.

İkizler
Uzlaşma sağlanması gereken çok sayıda ilişki veya işbirliği söz konusu olabilir. Bu ilişkileri yönetebilmek için çeşitli alternatiflere sahipsiniz.

Yengeç
Bazı konularda sızlanmak, pişmanlık duymak hiçbir şeyi çözmez. Bunun yerine, farklı yöntemler geliştirmelisiniz, üstelik bu çözümler elinize ulaşmak üzere.

Haberin Devamı

Aslan
Önümüzdeki haftalarda yeni gelişmeler söz konusu olabilir. Bu durumun avantajını yaşamak için mevcut anlaşma, ilişki veya yapılanmaları biraz esnetmelisiniz.

Başak
Yaşam tarzınızı geliştirmek, kazançlarınızı artırmak, ilişkilerinizi kuvvetlendirmek istiyorsanız hızlı düşünmeniz ve hareket etmeniz gerekiyor olabilir.

Terazi
İşbirliği yaparak ilerlemenin sadece kendinize güvenerek ilerlemekten daha kolay olacağı günler. Ekip çalışmalarına yatkın olmanızda fayda var.

Akrep
Pazarlık gücünüzü kuvvetlendirebileceğiniz günler. Ancak, konulara girmeden önce anlaşma veya pazarlık koşullarını çalışmanız ve hazır olmanız gerek.

Yay
Kuvvetli dayanağı olmayan önerilere onay verme ihtimaliniz yüksek. Bu şekilde olayların zayıf noktalarını karşınızdakilere göstermeniz de daha kolay.

Haberin Devamı

Oğlak
Tutarsız fikirlerin peşinden gidebileceğiniz, dayanağı olmayan planlara sıcak bakabileceğiniz günler. Dolayısıyla, olaylara gerçekçi yaklaşmanızda fayda var.

Kova
Bazı konularda ortamın gerektirdiği değişikliklere hızla uyum sağlarsanız hızla ilerleyebilir, hedeflerinize ulaşmanın zor olmadığını fark edebilirsiniz.

Balık
Bugünlerde asıl önemli olan ne yaptığınız değil nasıl yaptığınız. Hangi konuda ilerlemek istiyorsanız, bu söylediklerim ışığında ilerlemenizde fayda var.

Yazarın Tüm Yazıları