2015 Balık Burcu

2015 Balık burcuna neler getirecek? Aşk? İş? Para?

Haberin Devamı

Burcun özellikleri
Element: Su
Niteliği: Değişken
Yönetici Gezegeni: Neptün
Değerli taşı: Aquamarin
Zıt burcu: Başak
Felsefesi: Duygusalım, üstünüm, inanıyorum
Uyumlu burçları: Yengeç, Akrep
Finansal olarak uyumlu burcu: Koç
Evlilik veya ortaklık burcu: Başak
Birlikte iyi vakit geçirdiği burç: Yengeç
Balık burcu ünlüleri: Drew Barrymoore, Steve Jobs, Victor Hugo, Elizabeth Taylor, Justin Bieber, Gorbachev, John Bon Jovi, Jessica Biel, Graham Bell, Eva Mendes, Michelangelo, Sharon Stone, Rupert Murdoch, Lisa Minelli, Albert Einstein, Billy Crystal, Bernardo Bertolucci, Kurt Russel, Glenn Close, Bruce Willis, Beren Saat, Recep Tayip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Beyazıt Öztürk, Gülse Birsel, Nejat İşler, Sinan Çetin, Hatice Aslan, Aydan Şener, Ebru Akel, Nilgün Belgün

Şanslar, olanaklar, fırsatlar
Sevgili Balıklar, Aslan burcuna geçen şans, fırsat, bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter geçtiğimiz Temmuz ayının üçüncü haftasından beri 6.evinizde bulunuyor. Jüpiter 6. Evinizde, bu evin, iş, iş ortamı, işle bağlantılı kişiler, çalışma arkadaşları, çalışanlar, verilen ve alınan hizmetler, sağlık, hijyen, evcil hayvanlar başlıklarını içeren konularında size fırsatlar yaratmaya, olanaklar sunmaya veya sizi koruması altına almaya 2015 Ağustos ayının ikinci haftasına kadar devam edecek.
Bu esnada, iş değiştirebilir, mevcut işinizde daha rahat çalışma koşullarına kavuşabilir, istediğiniz türde çalışma arkadaşları bulabilir, verdiğiniz hizmetlerin daha fazla beğenildiğini gözlemleyebilir, iş ilişkilerinizi güzelleştirebilir veya iş hayatınızı kolaylaştıracak ekipmana kavuşabilirsiniz. Ya da genel anlamda günlük hayatınızda aldığınız hizmetler açısından daha tatmin edici bir süreç olabilir. Sağlığınız da Jüpiter tarafından desteklenecektir bu dönemde.
2015 Ağustos ayının üçüncü haftasından itibarense, Jüpiter burç değiştirerek yılın geri kalan döneminde sizin için evlilik, ortaklık, iş birlikleri, anlaşmalar başlıklarını temsil eden 7. evinizi koruma altına alacak ve bu sefer, bu başlıklarda size türlü fırsat ve olanak tanıyacak. Bu süreçte, ortaklık ya da evliliklere imza atabilir, sizden daha iyi konumda bir partner bulabilir ya da farklı kültürlerden gelen veya yabancı uyruklu kişilerle ilişkiler veya iş birlikleri kurabilirsiniz. Mevcut ilişkilerin bir sonraki aşamaya taşınabileceği veya yeni ve ciddi ilişkiler ya da iş birlikleri kurulabilecek bir süreç. Hukuki konularda da farklı olanakları gündeme taşıyabilir bu dönem. 7.ev, sosyal bir evdir, ilişkilerimize iyimser yaklaşmamızı ve fark edilir olmamızı sağlar. Sadece, Jüpiter’in geri harekette olduğu süreçte fazla iyimser olma ve yanlış kişilere güvenme eğilimi verebilir, küçük bir ihtimal de olsa belirtmek isterim Niobe’ce.
Zorluklar, sorumluluklar, büyüme
Son 2,5 yıldır 9. evinizde bulunan eğitici ve zorlayıcı gezegen Satürn, 9.evinizin yurtdışıyla bağlantılı işler, yabancılarla ilişkiler, dış ticaret, yabancı dil, ulaştırma, uzak akrabalar, seyahatler, hukuk, bilişim, medya, yüksek eğitim, farklı kültürler, din adamları, akademisyenler başlıklarını ilgilendiren konularında sizi adeta teste tabii tuttu ve sabrınızı sınadı. Bu süreçte, hayata bakışınız değişti ve hayat görüşünüz netleşti. Eğer eğitim aldıysanız, her ne kadar zorlansanız da, edindiğiniz bilgiler ve aldığınız diploma ömür boyu işinize yarayacak. Hukuki konularda sıkıntı yaşayanların da sorunları geride kalıyor. Artık derin bir nefes alabilirsiniz. Zira Satürn bir daha 30 yıl boyunca bu alanlara uğramamak üzere haritanızı terk etti. Sadece Haziran ayının ikinci haftasından Eylül ayının üçüncü haftasına kadar tekrar bu alanda olacak ve yarım bıraktığınız, hata yaptığınız veya düzeltilmesi gereken ucu açık kalmış konuları toparlamanıza ve gerekli uyarlamaları yapmanıza olanak sağlayacak o kadar.
Ardından(Ocak – Haziran 2015 aralığı başlamış olacak ve Eylül ayının üçüncü haftasından itibaren tekrar), eğitmen gezegen 10. evinize geçiyor ve bu sefer 2.5 yıl boyunca kariyerinizi, ait olduğunuz toplumlardaki imajınızı, otorite pozisyonundaki kişilerle(baba, patron, yönetici, eşinizin ebeveynleri v.b) ilişkilerinizi, işinizi, yönetimsel becerilerinizi, dış dünyayla iletişiminizi içeren alanlarda size yeni şeyler öğretiyor, zorlayıcı ve olgunlaştıran derslerine başlıyor. Bu süreçte, pozisyonunuz yükseleceği veya gözler üzerinizde olacağı için, geleceğinizle ilgili endişeleriniz artabilir, karamsarlaşabilirsiniz. İşinizi veya kariyerinizi ilgilendiren konularda sorumluluklarınız ve üzerinizdeki yük artabilir ya da toplum içindeki imajınızı sarsacak olaylar söz konusu olabilir. Bu tür durumlarla karşı karşıya kalırsanız, tüm bunların sizi daha iyi bir pozisyona taşımak ve size tecrübe kazandırıp, doğru yola sevk etmek için hazırlanmış testler olduğunu unutmamalısınız. Bulunduğunuz sektörde veya ait olduğunuz gruplarda isim yapacak ve yerinizi sağlamlaştıracaksınız. Aşırı iş yükü enerjinizi doğru kullanmanızı ve sağlığınızı ihmal etmemenizi de gerektiriyor, ama neyse ki Jüpiter sizi bu alanda destekliyor olacak. Satürn geçtiği evin konularında bizi sınavlara maruz bırakır, amaç sınıfta kalmamız değil, daha çok çalışıp eğitim almamızdır. Zira, Satürn, geçtiği evdeki transiti sona erdikten sonra bu evin konularında size ödüllerini bırakmış olarak yoluna devam eder. Bu nedenle, bu süreçte karamsar olmamalı ve yaşananları fırsat olarak görmeli ve kariyeriniz ya da imajınız için önemli ve büyümeyi hedefleyen bir dönemeçte olduğunuzu, bu şansınızı en iyi şekilde kullanmanız gerektiğini fark etmelisiniz.
Değişim dönüşüm alanları
Plüton bu yıl da, arkadaşlık ilişkilerinizi test etmeye devam ediyor, son yıllarda bir taraftan bazı arkadaşlıklarınızı sonlandırırken veya araya giren mesafeler nedeniyle görüşemezken, diğer taraftan yeni arkadaşlıklar kurdunuz. Bu eğilim bu yıl da devam ediyor.
Beklenmedik olaylar ve sürprizler gezegeni Uranüs’ün para evinizden geçişi ise, sizi çok büyük olanaklara kavuşturdu ya da yakında kavuşturabilir veya çok farklı kanallarla para kazanmanızı sağlayabilir. Plüton’un burcunuzla uyumlu Oğlak’ta olması maddi fırsatların önünü açarken, Uranüs, son birkaç yıldır olduğu gibi bu yıl da, maddi açıdan çok büyük çıkışlara veya beklenmedik kayıplara neden olabilir.
Ancak, beklenmedik olaylar gezegeni diyoruz ya hani, bu, aynı zamanda çok dikkatli olmayı da gerektiriyor. Zira, hesapsız veya plansız davranılması ya da risk alınması durumunda etkisi oldukça olumsuz olabilir veya Uranüs’ün bu transiti esnasında para başlıklı konularda şaşırtıcı olaylarla(kaybolan çekler, karışan hesaplar, farklı ithamlar v.b siz çoğaltın) karşılaşabilirsiniz. Dolayısıyla, detaycı olmak ve işleri asla şansa bırakmamak gerekli. Bu alanlardaki olumlu veya olumsuz tüm etkiler, bu yıl özellikle 2- 9 Mart doğumlu Balık’ları daha çok etkileyecektir. 2 Mart’ a kadar olan tarihlerde doğmuş Balık’lar bu etkiyi geçtiğimiz yıllarda atlattılar.

ÖNEMLİ TARİHLER

4. Haz. – 19 Tem. 1 Ağustos – 9 Ekim arasındaki tarihlerde, işle bağlantılı ortamlarda size ilgi veya hayranlık duyan kişilerle karşılaşabilirsiniz. Bu kişilerle ilişkileriniz, sizin onlara kendinizi tanımaları için vereceğiniz fırsata göre değişebilir. Özellikle, ciddi bir ilişkiye hazır ya da uygun değilseniz, yanlışlıkla ilginizi veya sevginizi göstermeniz durumunda olayların büyüyeceğini unutmamalısınız.
Mart – Eylül aralığı, ilişkilerin(iş, ortaklık veya aşk) özellikle ön plana çıktığı aylar olabilir. Bu süreçte hayatınızda sizin için önemli olan kişilere odaklanmanız gerekebilir veya ilişkilerde kadersel etkiler devreye girebilir.

20 Mart (+/- 1 ay) civarında, birlikte olduğunuz veya birlikte olmak istediğiniz kişileri daha iyi tanıyabilir veya bazı gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalabilirsiniz. Kendinizi de daha iyi tanıyabileceğiniz günlerde olacaksınız. Mart sizin için hassas bir ay Sevgili Balık’lar.
Ayın son günlerindeyse, maddi anlamda şanslar, ek gelir veya prim türünde kazançlar söz konusu olabilir.

4 Nisan (+/- 1 ay) civarında, yakın ilişkileriniz başta olmak üzere, önceki aylarda verdiğiniz kararları sorgulayabilir, hatta değiştirebilirsiniz. Bazı ilişkilerde bağlayıcı sözler verilmesi veya ilişkinin sonlandırılması gereği doğabilir. Kopuşlar söz konusu olursa, ani hareket etmek yerine olayları detaylandırmayı tercih edebilirsiniz.

13 Eylül (+/- 1 ay) civarında, kendinizi daha iyi tanıyabilirsiniz ve kendinize duyduğunuz saygı artabilir. İşle veya aşk hayatınızla ilgili ilişkilerinizde önemli kararlar alabilir, sonlandırılması ya da sonuçlandırılması gereken ilişkiler varsa sonlandırabilir veya sonuçlandırabilirsiniz. Aynı zamanda geçmişle bağlantılı kişilerin tekrar ortaya çıkabileceği veya bu kişilerin ‘’ doğru insan’’ olduğunu anlayabileceğiniz bir süreç.

28 Eylül (+/- 1 ay) civarında, maddi anlamda dikkatli olunması gereken bir süreçtesiniz! Kazançlarınızı ilgilendiren değişiklikler söz konusu olabilir. Farklı kanallarla kazanç elde etme zorunluluğu duyabilirsiniz. Bazı olaylar netleşebilir, bazı gerçekler açığa çıkabilir. Sizin için önemli olan şeyleri net olarak anlayabilir ve buna göre bir yol haritası çizebilirsiniz.
Sevgili Balıklar hepinize tüm sevdiklerinizle birlikte mutlu, keyifli, sağlıklı bir yıl diliyorum. Sevgi ile kalın… Niobe Aslı Temel

ÖNEMLİ NOT: Yükselen burcunuzun yıllık yorumunu da mutlaka okumalısınız.

BURÇLAR:

Koç

Fikirlerinizi en dürüst şekliyle dile getirme arzunuz veya bu tür tahrikler ortada! Ancak, karşınızdaki kişiler bu duruma hazır olmayabilir, gerçekleri duymak istemeyebilirler ya da duyabilecek yetenekte değiller. Dolayısıyla, tartışmalardan uzak durmak ve seyahatler esnasında yaşanabilecek ufak tefek aksiliklere karşı tedbir almak doğru olabilir.

Boğa

Bazı konulardaki uyarılarınız veya vereceğiniz mesajlar olayların gidişatını veya planları değiştirebilir. Ancak, bu esnada kullanacağınız cümleler veya ses tonunuz önemli rol oynuyor. Sorun yaşamamak için sunumunuza dikkat edin.

İkizler
Belli bir anlaşmaya ya da üzerinde uzlaşma sağlanması gereken bir konuya doğru yerden yaklaşıyor olabilirsiniz veya gün içinde bu tür bir durum yaşanabilir. Ancak bu yeterli olmayacaktır. Israrcı olmamalı ve yumuşak tonlu ikna yöntemlerine yönelmelisiniz.

Yengeç
İyi niyetli de olsa, düşüncesiz önerileri, teklifleri veya fikirleri olan kişiler sinir bozabilir. Teklifleri geri çevirmenin size bir yararı yoksa, ortamı germemek için kabul etmek daha doğru olabilir.

Aslan

Kendinden çok fazla emin olmamasına rağmen size bazı önerilerde bulunan kişiler olabilir. Bu kişiler iyi niyetli olsalar dahi, tavsiye, yorum, öneri veya tekliflerinin temelini ve dayanıklılığını gözden geçirmeden harekete geçmemenizde fayda var.

Başak
Aşk hayatınızı veya yaratıcılık gerektiren işlerinizi ilgilendiren konularda sizi belli bir şekilde harekete motive eden etkiler altında olabilirsiniz. Ancak, harekete geçmeden önce hazırlık yapmanız gerekiyor.

Terazi
Bazı konularda kendi bildiğiniz yoldan veya kendi istediğiniz yöntemlerle ilerlemek istiyor olabilirsiniz. Ancak, bu konudaki fikirleriniz diğerleriyle uyum sağlamayabilir ve fikir çatışmaları söz konusu olabilir.

Akrep
Bazı konuların durulmasına izin vermek ve net konuşmak daha doğru olabilir. Yeterince ısrarcı ya da inatçı kişilerle karşılaşabileceğiniz bir gün, bu listeye bir de kendiniz eklenmek istemezsiniz.

Yay

Elinize çok çeşitli haberler ulaşabilir veya ortaya çıkan yararlı bilgilerden faydalanabilirsiniz. Maddi durumunuzu geliştirmenizi ve yeteneklerinizi kullanmanızı sağlayabilecek fikirleri dikkatle uygulamaya geçirmelisiniz.

Oğlak
Ses tonunuza hakim olamayacağınız veya sakinliğinizi korumakta zorlanacağınız bir gündesiniz. Dolayısıyla, kelimelerinizi dikkatle seçmenizde ve gergin ortamlardan uzak kalmanızda fayda var.

Kova

Hiç ihtiyaçları olmamasına rağmen, bazı kişilerle bazı bilgileri paylaşmanız durumunda, bu kişilerin bu bilgileri yayma olasılığı olduğunu hatırlamanızda fayda var.

Balık
Olaylara alışılmadık bir açıdan bakıyor olabilirsiniz. Ancak, bakış açınıza göre yorumlar yaparken kelimeleri dikkatli seçmeli ve karşıt fikirli kişilerle tartışmaktan kaçınmalısınız. Zira, yorumlarınız ve sözleriniz bazı konuların gidişatını değiştirebileceği gibi, bazı konuların alevlenmesine de neden olabilir.

Yazarın Tüm Yazıları