10 adımda daha sağlıklı olun

Haberin Devamı

Yumurta yemek ya da vitamini ikiye bölmek ömrünüzü uzatacak dersek, ne teki verirsiniz? Hayatınızda ufak değişiklikler, direncinizi artıracak ve daha kaliteli bir hayat yaşamanıza neden olacak.

1.Oturmak öldürür
Oturarak harcadığınız günün her saati için ölüm riskiniz %11 artar. Gün içinde yapacağınız ufacık hareketler bile işinize yarayacak. Ben, günde 10 bin adım atıyorum. Bunu yapmak için bir adım sayar alarak attığınız adımların kaydını tutabilirsiniz.

2. Etiketi okuyun!
Şeker beyaz veya işlenmişse ondan uzak durmanız gerekiyor. Aldığınız ürünlerin etiketlerini okumayı alışkanlık edinin ve yüksek fruktozlu mısır şurubu, buharlaştırılmış şeker kamışı suyu ve esmer pirinç şekeri gibi gizlenmiş şekerleri içeren ürünleri almayın.

Haberin Devamı

3. Hippi’lik hayat kurtarır
Her gün 5 dakika için yapacağınız nefes ve esneme egzersizi yaşamınıza yıllar katabilecek bir stres azaltıcı etki yaratır. Sabah uyandığınızda ‘hippi’ esneme hareketini deneyin. Aşağı eğilin ve ayak parmaklarınıza dokunmaya çalışın. Kalçalarınızı serbest bırakın ve başınızı gevşek bırakın. Şimdi sol ve sağ dizlerinizi sırayla rahatlatın ve biraz yürüyün. Gözlerinizi kapatın ve nefesinize odaklanın.

4. Seks önemli
Partnerinizle birlikte sürdüreceğiniz sağlıklı bir cinsel hayatın bağlarınızı kuvvetlendirmenize ve formda kalmanıza yardımcı olduğunun zaten biliyorsunuz. Ayrıca yapılan araştırmalar seksin beyniniz için de çok faydalı olduğunu söylüyor. Beyindeki ara bağlantıları kuvvetlendiriyor ve stresin azalmasına yardımcı oluyor.

5. En az 7 saat
Yapılan araştırmalar yeteri kadar uyumayan insanların ertesi gün fazla zinde olmadıkları ve daha da kötüsü, bunun farkında olmadıklarını gösterdi. İşte, daha iyi uyumanıza veya daha hızlı uykuya dalmanıza yardımcı olacak 4 ipucu:Yatmadan önce kitap okuyun. Başucu lambasını atın, beyni uyanması için harekete geçirir. Bunun yerine okuma lambası kullanın.
Alarmınızı yatağınızdan uzağa koyarak ışığa karşı duyarlı olan beyin epifizinin tetiklenmesini önleyin.Işığın gelmesini önlemek ve uyku kalitesini artırmak için göz maskesi kullanın.

Haberin Devamı

6. D Vitamini içeren besin takviyesi
Multivitaminin yanı sıra günlük D Vitamini ihtiyacınızı da karşılamanız gerekir. Bunu besinlerden almak zor olduğundan bir besin takviyesi almanızı öneriyorum. İşte sihirli reçete:Vitamin D3, 1000 IU.

7. Vitamini ikiye bölün
Multivitamin, sigortanız gibidir. Vücudunuzun ihtiyacı olan her şeyi almasını garantiler. Ancak, vücudunuz bütün bu besin maddelerinin emilimini bir seferde sağlayamayabilir ve bir kısmını idrar veya dışkı yoluyla atmış olursunuz. Emilimi en üst seviyeye çıkarmak için multivitamini ikiye bölerek yarısını sabah yarısını akşam alın.

8. Her öğününüzün yarısı sebzelerden oluşsun
Sebzeler vücudumuz için gerekli olan besin maddeleriyle doludur ve birçoğumuz bu besin maddelerini yeteri kadar alama-maktayız. Sabah uyandığınızda sebzeleri omletinize katarak, öğlen ve akşam daha çok sebze içerikli sebze ve çorbalar tüketerek veya balık/tavuğunuzun yanında tabağınızı, yarısı sebze olacak şekilde doldurarak öğünlerinizi hazırlayın.

Haberin Devamı

9. Dışkınızı kontrol edin
Mide bulandırıcı ama gerekli: Öncelikle bilmeniz gereken şey şu ki; dışkınız asla beyaz olmamalıdır. Eğer bunu fark ederseniz bu safra eksikliği anlamına gelebilir. Bu da bir tıkanma veya emilimle ilgili bir problemin göstergesi olabilir. Tuvalete çıkma sıklığınız da da ideal olan haftada 3 defa ile günde birkaç defa arasıdır.

10. Haşlanmış katı yumurta yiyin
Yumurta, günlük protein ihtiyacınızın %13’ünü karşılayan çok iyi bir protein kaynağı olmakta birlikte almanız gereken günlük kalori miktarınızın %4’ünü oluşturur. Fiyatı da uygun bu protein kaynağı besin kuvvetsizlikle savaşır. Kolin maddesi bakımından zengin olan yumurta beyindeki enflamasyonun azalmasına yardımcı olur. Önceden bir haftalık olarak haşlayıp hafta içinde yanınıza alabilirsiniz. Eğer haşlanmış katı yumurta sevmiyorsanız çırpılmış, suda pişirilmiş veya sevdiğiniz herhangi başka bir şekilde de tüketebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları