Limonlu su ve bulgurun faydaları

Okurlarımın dileği üzerine bugün size iki sağlık bilgisi aktarıyorum. Tabii bunları da yine sevgili okurlarım gönderdi. Hepiniz sağ olun, var olun.

Haberin Devamı

Her gün mutlaka 1 bardak limonlu su için

1. Cildinizi temizler
İçtiğiniz su, kendi başına vücudunuzu toksinlerden arındırır ama içine C vitamini eklendiğinde kanınızdaki toksinleri de temizler ve cildiniz kızarıklıklardan, ince çizgilerden kurtulur.

2. Ph seviyenizi düzenler
Ph, bir çözeltinin asitlik veya bazlık derecesini tarif eden ölçü birimidir. Ph seviyenizi düzenlemek, sizi pek çok hastalığa karşı korur. Son zamanlarda suyun sağlıklı olması için Ph seviyesinin 8.5 düzeyinde olması gerektiği ileri sürülüyor.

3. İmmün sisteminizi güçlendirir
Limonun içindeki potasyum kan basıncını düzenler, beyni uyarır ve soğuk algınlığıyla savaşır.

4. Kilo vermenizi sağlar

Limonlu su içmek, yemek aşermenizin önüne geçer. Metabolizmanızı güçlendirir ve şişkinliğinizi atmanızı sağlar.

5. Mideyi sakinleştirir
Limonlu su midenizi sakinleştirir ve antiseptik işlevi görerek detoks yapmanızı sağlar.

6. Nefesi tazeler

Limonlu su, sigara, baharatlı yemek ya da alkolden dolayı kötü kokan nefesinizi tazeler.

6. Beyni daha hızlı çalıştırır
İçeriğindeki potasyum sayesinde depresyondan kurtulmanızı, unutkanlığınızı atmanızı ve beyin sisinin ortadan kalkmasını sağlar.

7. Solunum problemlerini çözer

Eğer solunum yollarınızda problem varsa, limonlu su sizin için ideal içecektir. Limon, antibakteriyel özelliği sayesinde göğüs enfeksiyonlarınızdan kurtulmanızı sağlar.

Haberin Devamı

Bulgur mucizesi

ABD’li doktorlar artık ilaç yerine bulgur veriyor. Özellikle de hamilelikte bir numaralı ilaç yerine geçiyor.
Profesör Doktor Mustafa Bayram’ın aktardığına göre; bir kadın hamile olduğu zaman bebeğin beyin gelişimi için doktorlar folik asit öneriyor. Bu ilaçlar, çocuğun beynini geliştiriyor. Fakat Amerikalılar bizdeki gibi hap vermiyor, onlar bulgur öneriyorlar. Hamileyseniz ilk 3 ay içerisinde bulgur yediğiniz zaman folik asidi ilaçtan değil, direkt olarak bulgurdan alabilirsiniz. Ayrıca;
* Bulgurun raf ömrü oldukça uzun, sıcağa ve rutubete dayanıklıdır.
* Bulgur doymamış yağa sahiptir, beslenmede önemlidir ve ekonomiktir.
* Hazırlanması kolaydır. Vejetaryen beslenmeye çok uygun bir üründür.
* Kalp için oldukça yararlı, sindirimi kolaydır.
* Bulgur, özellikle bağırsak kanseri riskini büyük oranda azaltıyor.
* Besin değeri yanında vitaminler açısından da son derece zengin bir gıdadır.
Bulgur, çözünebilen ve çözünemeyen lifler (fiber) bakımından oldukça zengindir. Fiber düzenli olarak tüketildiğinde bağırsak kanseri riskini engelleyen önemli bir besindir.
Karbonhidrat değeri düşük, protein değeri yüksektir. Bunun dışında B1, B6 vitaminleri ve Niasin’den zengindir.
Bulgurdaki lifler, içerisinde bulunan selüloz, pektin gibi yapılarla vücutta dengeleyici etki gösterir. Suda çözünebilen lifler, kan şekerini kontrol ederek kolesterolü düşürücü etki gösterir.
Lifli besinler diğer besinlere oranla aynı zamanda daha fazla tokluk hissi vererek kilo vermeyi kolaylaştırır. Ayrıca günlük su ihtiyacını da artırdığından bol su içilmesini sağlar. Bu şekilde kabızlığı da önler.
Uzmanlar bu nedenle pirinç yerine bulgur pilavı tüketilmesini öneriyor.

Yazarın Tüm Yazıları