2017 yeniden doğum ve şifalanma yılı

Fala inanma falsız kalma diyenlerden misiniz bilmiyorum ama yıl sonuna doğru astrologların yayınladıkları yorumları okuyanlardanım ben de. Allah'ın dediği olur, benimki sadece öngörü diyen bir spiritüel danışman Aslı Güder.

Haberin Devamı

Alnımıza yazılı bir kader var elbette. Ve kaderin virajlı yollarında seçimler bizim irademize bağlı kılınmış...
Geçmiş yıllarda ülkemizle ve ünlülerle ilgili verdiği röportajlarda dikkat çekici tahminleri var Aslı'nın birebir yaşanan...
Evli ve iki çocuk annesi bu çıtı pıtı kadından çıkan sözlere şaşırmamak mümkün değil.
Bambaşka bir mesleği olan yakın arkadaşım Ayşe (Brav) vardır mesela. Kahve fincanına bakıp söyledikleri yıllardır beni şaşırtmaya hep devam eder.
Bazen rüyamda gördüm der, bazen sebepsiz başlar söylemeye.

◊ 2016 için ‘Evrenin intikam senesi’ olacak demişsin. Peki 2017 için?
- 2016, Türkiye ve dünya için zorlayıcı bir yıldı. Duaların ve istikrarın gücüyle ayakta kalacağız dedim ve öyle de oldu. 2017 sıkıntılı süreçlerin bittiği bir yıl olacak. Bu yılı doğum yılı olarak adlandırabiliriz. İlk 9 ayımız biraz sancılı geçebilir ama sonrasında toparlanma dönemine gireceğiz. Temmuz ayından sonra Türkiye için çok pozitif gelişmeler olacak. Şifalanma, barış, ekonomik krizin bitişi gibi konularda olumlu gelişmeler görüyorum. Eylülden sonra bütün dünyanın gözü Türkiye’de olacak.

◊ Terör olayları sizce ne durumda olacak?
- Geçmiş yıllardaki gibi korkutucu ve ürkütücü olmayacak. PKK ve IŞİD ciddi anlamda kan kaybedecek. Irak’ta yeni bir örgüt kurulabilir. Bu yeni örgütüne ve sınırdaki diğer komşularımıza dikkat etmeliyiz.

◊ Avrupa Birliği ile ilişkilerimiz sence ne olur?
- Avrupa Birliği kalacak mı demek daha doğru olur. İki büyük devlet Avrupa Birliği’nden ayrılacak ve çok büyük sarsılmalar yaşanacak. Avrupa Birliği’ni 2017 yılında büyük sorunlar bekliyor.

◊ Türkiye’ye başkanlık sisteminin gelip gelmeyeceğiyle ilgili ne düşünüyorsun?
- Başkanlık sistemi gelecek ve bu Türkiye için çok hayırlı olacak. Yeni anayasanın birkaç maddesinde değişim olacak. En az üç parti anayasa konusunda uzlaşacak.

◊ İktidar ve muhalefet partilerinden değişecek liderler olabilir mi?
- Geçen sene de söyledim gerçekleşmedi. Bu seneye aksamış olabilir. Bazı partilerde değişim ve istifalar söz konusu. Hatta yeni bir partinin kurulması da gündeme gelebilir. Dünya liderlerinden birine suikast düzenlenebilir. Biri de ciddi bir sağlık problemi yaşayacak.

◊ Tutuklu milletvekili ve gazeteciler açısından nasıl bir yıl olacak sence?
- Ocak ayında ilginç isimler tahliye olacak. Mart ayında ise siyasi anlamda yeni cezalar, siyasi yasaklar gündeme gelecek. Bir grup insan daha cezaevine girebilir.

Haberin Devamı

2017 yeniden doğum ve şifalanma yılı

Haberin Devamı

EVREN BAZI ŞEYLERİ ÇÖZÜME ULAŞSIN DİYE GÖZÜMÜZE SOKAR

◊ Cinsel istismar, kadın cinayetleri gibi vahim olaylar azalacak mı sence?
- Bu olayların şiddeti artacak. Aynı zamanda hayvanlara karşı da şiddet iyice çoğalacak. Ama bu şiddetin artmasıyla farkındalık da o kadar artacak. Dünya bunun üzerinde olumlu çalışmalar yapacak. Evren bazı şeyler çözüme ulaşsın diye olayları gözümüze sokar. Bu olayların çözülmesi gerektiği için bunları yaşıyoruz.

◊ Toplumu derinden sarsacak olaylar öngörüyor musun?
- Bu sene toplumumuzun en önemli olaylarından biri ahlaki çöküş. Dünyada, buna Türkiye’de dahil sekiz önemli siyasetçi ve starın mahrem görüntüleri ortaya çıkabilir.

◊ Peki Türkiye’de barış?
- Türk-Kürt kardeşliği görüyorum. Başkanlık sistemi buna büyük fayda sağlayacak.

◊ İdam cezası gündeme gelebilir mi?
- İdam cezasının geri geleceğini sanmıyorum.

Haberin Devamı

AMERİKA İSYANLAR ÜLKESİ OLARAK ADLANDIRILACAK

◊ Donald Trump’ın başkanlığı ABD’de ve dünyada dengeleri sence nasıl değiştirir?
- Trump’ın gelmesiyle Amerika kendi iç meselelerine dönecek. Ortadoğu’dan biraz uzaklaşacak ve bu bizim işimize yarayacak. Trump ikilemleri olan bir yönetici. Bu sebepten dolayı eyaletler arası fikir ayrılıkları olacak. Büyük protestolar ve isyanlar bekliyorum. Bölünmeler olacak. Özgürlükler ülkesi olan Amerika isyanlar ülkesi olarak adlandırılmaya başlanacak. Yedi eyalette ciddi sorunlar, siyah-beyaz çatışmaları yaşanabilir.

DOKUZ AY SONRA EKONOMiK KRiZ BiTECEK 

◊ Geçen sene verdiğin röportajda Dolar ve Euro’nun artışını tam tutturmuşsun. 2017’de yükselişleri devam edecek mi?
- Ekonomistlerin dediği gibi 4’leri, 5’leri bulmayacak. Bu dönemden sonra çok fazla bir artışı olmayacak. İstikrarını koruyacak. En fazla 3.90’a çıkar. Ekonomi üzerine açıklamalar yapan FED son dönemini yaşıyor. Bir daha açıklamada bulunamayacak.

◊ 2017 yılında büyük bir ekonomik kriz bekleniyor mu?
- Şu anda kriz var. Dokuz ay kadar daha böyle bir durumu yaşayacağız ama ondan sonra Türkiye için olumlu bir gidişat olacak. Bu seneyi geçtiğimiz yıllar gibi görmüyorum.

Haberin Devamı

DEPREM OLACAK

◊ İstanbul depremi ile ilgili bir öngörün var mı? Ya da dünyada?
- İlk ayda 6 ayda Marmara’da bir deprem olacak ama çok yıkıcı olmayacak. Endonezya’da ve iki tane adada yıkıcı depremler olacak ama ülkemizde böyle bir durum beklemiyorum.

◊ Havayolu ya da ulaşım kazaları gibi durumlar bekliyor musun?
- Dünyada üç büyük havayolu şirketinde çok büyük güvenlik zafiyeti sorunları yaşanacak. Buna kaçırılma da kaza da dahil. Bazı büyük havayolu şirketleri kapanma kararı alabilir.

◊ Küresel ısınma şiddetini artıracak mı?
- Maalesef artacak. Barajlarla ilgili su sıkıntıları gündeme gelebilir. Bunun dışında su ile ilgili deniz taşımacılığında illegal olaylar ortaya çıkacak.

Haberin Devamı

EN BÜYÜK SIKINTIYI ATLATTIK

◊ Toplum olarak ne zaman huzura kavuşacağız?
- Bence en büyük sıkıntıyı atlattık zaten. Bundan sonra şifalanmaya, iyileşmeye gidiyoruz.

DİKKAT

◊ Uzun süredir anne-baba olmak isteyen çiftler bu sene amaçlarına ulaşabilir. Çocuğu olmayan aileler bu sene bir kez daha tüp bebek deneyebilir. Unutmayın bu sene yeniden doğum yılı!
◊ Sevmek, bağışlamak, affetmek. Dünyanın şifresi bu!
◊ Bu sene ateşin gücünü göreceğiz. Yangınlar, elektrik aksamlarından çıkan yangınlar adından söz ettirecekler. Aladağ’daki yangına bakın. Seneye yangınla girdiğimizin göstergesi.
◊ Tarihi bir yazı şekli ortaya çıkacak.
◊ 7 Uyuyanlar ve Selçuk Harabeleri ile ilgili değişik haberler gündeme gelebilir.
◊ Arkeolojik bir kazıda yeni bir buluntu ortaya çıkacak.
◊ Yeni bir hayvan türü kalıntıları bulunabilir.
◊ Biyolojik ve nükleer savaşlar bu sene yine gündemde.
◊ Sudan gelen salgın hastalıklara dikkat etmeliyiz.
◊ Teknoloji hepimizi mahvedecek. Birilerinin teknolojiye dur demesi gerekiyor. Sanal dünya ile ilgili sorun yaşanacak. İnternet üzerinden hırsızlıklar, dolandırılmalar söz konusu olabilir.

2017 yeniden doğum ve şifalanma yılı

2017 YILINDA BURÇLARI NELER BEKLİYOR?

Koç: Bu sene fedakarlık yapma yılı. Nisan ayından sonra ektiklerini biçecekleri bir döneme girecekler. Aşklarını doyasıya yaşayacaklar.
Önerim: Neden, niçin ve ne kadar sorularını kendilerine sormalılar. Damlaya damlaya göl olur.
Boğa: Kalıplarını yıkacakları bir dönem. Deneyip, isteyip ama yapamadıkları tüm hayallerini hayata geçirmek için çok doğru bir sene.
Önerim: Eylül ayını bekle ve gör. Haklı olduğumu deneyimleyeceksin.
İkizler: Geçmişe sakın geri dönme. Bu sene duygularınla yüzleşme yılı. Sinir sistemi hastalıklarına dikkat etmende fayda var.
Önerim: Eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı.
Yengeç: Bu sene kuşkuya, kıskançlığa yer vermez ve sadece inanırsan yoğun bir aşk seninle. Bağımlılıklarınızdan kurtulma yılı.
Önerim: Kendini rüzgarın yönüne bırak.
Aslan: Özün, sözün, ruhun, bedenin ve zekanın doyabileceği bir yıl seni bekliyor. Bütünleşiyorsun. Yaratıcılığını durdurma.
Önerim: Susma, konuş, iste, seni duysunlar.
Başak: Bu sene paraya doyacaksın ve bol bol tatil yapacaksın.
Önerim: Aşka inan sana gelsin.
Terazi: Eski dosttan düşman olmaz. Yeni bir iş veya yeni bir ev, hayatını değiştirebilir. Aşkta ikileme düşme, çıkmakta zorlanabilirsin.
Önerim: Riske gir ortak ol.
Akrep: Napolyon’un dediği gibi; para, para, para. Sabrın sonu selamet sözü bu sene sana söylenir. Aşk ve para dolu bir yıl olacak.
Önerim: Sadece iste gelsin.
Yay: Yurtdışı, yeni sosyal çevre ve medya bu sene sana hizmet edecek. Eski aşklar gündeme gelecek.
Önerim: Anne- baba olmak isteyen Yaylar, bu sene sizin yılınız.
Oğlak: Her şerde bir hayır vardır. Direnme, biraz sakin ol. Buna ihtiyacın var.
Önerim: Eski sen olmayacaksın. Yeni haline alışmalısın.
Kova: Aşkta değişimlere hazırlıklı olmalısın. Kendini ve kendine yakışanı bulma yılın. Para evinde sürpriz gelişmeler var.
Önerim: Sürprizlere açık ol.
Balık: Dostluklarınla sınandın, artık geçti. Artık partner sensin. Yönet, kazan, kazandır. Aşkın kollarına kendini bırakmalısın bu yıl.
Önerim: Artık kendini düşün.

2017 yeniden doğum ve şifalanma yılı

2017’de SANAT DÜNYASI

İbrahim Tatlıses:
“Aslan gibi geri döndüm” diyerek tekrar sesini duyurabilir. Oğlu İdo’yla da olabilir, bir düet yapacak.

Cem Yılmaz:
Beş yıldızlı pekiyi diyorum. Deneyimlemek isteyip cesaret edemediği, acemi şansı diye düşündüğü işlerini gerçekleştirecek. Çok önemli bir film senaryosuyla gündeme oturacak. Onun için harika bir yıl olacak.

Ebru Gündeş-Reza Zarrab:
Boşanmayacaklar. Reza Zarrab’ın dünyada emsali görülmemiş bir davası olacak. Ülkeler arası bir anlaşma ile geri dönebilir.

Deniz Seki:
Geçen sene kitap yazacak dedim ve yazdı. Bu sene hapisten çıkacak. Temmuz ve eylül ayında hayatıyla ilgili çok büyük sürprizler var. Evlilik ya da yeni bir albüm olabilir. Cezaevinden çok donanımlı olarak çıkacak.

Ayşe Hatun Önal:
Onun için geçen sene bir dünya yıldızı ile düet yapacak demiştim ve Ricky Martin ile düet yaptı. Bu sene önemli bir reklam filminde oynayacak.

Demet Akalın:
Zirveye tırmanışına devam edecek. Dini yolculuklara ve vakıf işlerine yönelecek.

Burak Özçivit:
Bir sinema filmi ile karşımıza çıkacak. Sağlığı ile ilgili uyarıyorum. Aşırı yorgunluk ve stresten uzak dursun.

Hülya Avşar:
En verimli dönemini yaşayacak. En az iki önemli projede adından söz ettirecek. Geçmişte yaptığı bir işi yeniden yapabilir. Gizli bir ilişkisi var ve bu sene ortaya çıkacak. Dedikodulara sert bir üslupla yanıt verecek.

Bergüzar Korel- Halit Ergenç:
Geçen sene birlikte bir projede oynayacaklar demiştim. Bu proje bittikten sonra inzivaya çekilecekler. Yurtdışından vatandaşlık alabilir ya da orada yaşayabilirler. Yurtdışında bir yatırım yapacaklar. Halit Ergenç yurtdışından döndükten sonra kendi yazdığı bir senaryo ile patlama yaşayacak. Mayıs ve haziran ayları çift için çok önemli.

Tarkan:
Bir süre Almanya’da yaşayacak. Biraz hanımköylü olacak diyebiliriz. Bu sene baba olarak karşımıza çıkabilir.
Sıla: Sene sonuna doğru bir albüm yapacak. Nostaljik şarkılar söyleyecek. Zor zamanlar geçirdi ama bu sene çıkışı yakalıyor.

Sinem Kobal- Kenan İmirzalıoğlu:
Evliliklerini iyi görmüyorum. Kara bulutlar dolaşıyor diyebiliriz.

Kıvanç Tatlıtuğ- Başak Dizer:
Bilmediğimiz huzursuzluklar olabilir.

Arda Turan:
Reddedemeyeceği bir teklif alacak. Bu teklif Türkiye’den de olabilir yurtdışından da. Eğer yurtdışında kalırsa zararlı bir şekilde geri döner. Dönmesi hayrına diyebiliriz. Geçmişte aşk yaşadığı bir sevgilisine geri dönebilir.

Serenay Sarıkaya:
Kerem Bürsin ile sonları yok. Ayrılık yaşayacaklar ama bu Serenay için daha hayırlı olacak. Yurtdışında yabancı bir aktörle bir filmde ya da dizide oynayabilir.

Mahsun Kırmızıgül:
Yeni projesi çok iyi olacak. Bir ödül alacak. Bir çocuğu daha olabilir.

Yılmaz Erdoğan:
İşinde daha da güçlenecek. Yurtdışında bir okul açıp oyuncu yetiştirebilir. Bir de ödülü var.

Meryem Uzerli:
Çok iyi bir projeyle geri dönecek. Geçen senelerde Muhteşem Yüzyıl’dan dizi bitmeden ayrılacağını söylemiştim. Bir sinema filmi daha yapacak.

Gülben Ergen:
Keyifli bir döneme giriyorsun. İleride siyasete atılacaksın. Resmi kapı görüyorum.

2017 yeniden doğum ve şifalanma yılı

İnsanlar en çok iş ve aşkı soruyor

◊ Birçok şeyi tahmin edebiliyor olmak özel hayatında zor olmuyor mu?
- Olmuyor çünkü bununla yaşamaya alıştım. Bunu taşıyamayacak insana Allah böyle bir meziyeti vermez diye düşünüyorum. Kendimle ve yakın çevremle ilgili çok fazla odaklanmak istemiyorum. Ben spiritüel danışmanım. Ama buna altıncı his, manevi göz, duru görü veya gönül gözü açıklığı da diyebilirsiniz.

◊ Bu özelliğini kaç yaşında fark ettin?
- 8 yaşında. Biz dört kız kardeşiz ve dördümüzün de hisleri çok kuvvetli. Mevlana torunuyuz.

◊ Mesela çocuklarının okul sınavından kaç alacağını bilebiliyor musun?
- Sordukları zaman söylüyorum. Ama bazen hoşlarına gitmiyor ve “Bir daha sana sormayacağız anne” diyorlar. Sonra benim söylediğim sonuç geliyor ve tekrar soruyorlar.

◊ Eşin seni aldatamaz değil mi? Tahmin edebilirsin...
- Odaklanırsam tahmin edebilirim. Aldatamaz demem, büyük bir iddia olur. Aldatabilir, herkes hata yapabilir. Ben insanları çok seviyorum ve çok affediciyim. Benimle geçinmek çok zor değil diye düşünüyorum. İnsanları olduğu gibi kabul etmeyi seviyorum.

◊ İnsanlar en çok neleri öğrenmek istiyor?
- İş, aşk ve ekonomik durumlarını öğrenmek istiyorlar. Hepimizin içinde inanç ve merak duygusu var. İnsanların öğrenme isteğinin bu yüzden olduğunu düşünüyorum.

◊ Hislerinin kendin için zararlı olduğunu düşünüyor musun?
- Zaman zaman düşünüyorum. Bazı konuları bilerek yaşamak sıkıntı verici bir şey. Olumlu açıdan bakmak istiyorum. Ben ancak Allah’ın bana izin verdiği ölçüde mesaj ya da bilgi verebilirim. Onun dışında bir şeye sebep değilse söyleyemem. Allah nasip etmez diye düşünüyorum. Hiçbir iddiam yok.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları