Endişeleniyoruz

Sağlık Bakanlığı’nın, hastaları ‘çat kapı’ evlerinde ziyaret ettiği ‘İlgileniyoruz’ projesi, 1 Şubat itibariyle hayata geçti.

Haberin Devamı

İsminin yayınlanmasını istemeyen bir okur, Ankara’da da hızla devam eden, ‘İlgileniyoruz’ ziyaretleriyle ilgili bazı endişeleri olduğunu iletisinde şöyle aktarıyor:
“Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatıyla, ‘hastanelerden hizmet alıp taburcu olan hastaların evlerinde ziyaret edilip, istek, şikayetlerin not edilmesi ve gereğinin yapılması’ amaçlı uygulama başlatıldı.
Vatandaşlar ve hastalar için gayet güzel ve önemli bir uygulama, ancak:
* Sağlık Bakanlığı’nın ‘evde sağlık hizmeti’ projesi başladığında, bu hizmetle ilgisi olmayıp, insanlara cihaz, malzeme ve hizmet pazarlamaya çalışanlar olmuş, Bakanlık daha sonra uyarılarda bulunmuştu.
* ‘Evde hasta ziyareti’ uygulaması bugünlerde Ankara’da; telefonla aranıp, ‘ziyaret gerçekleştirileceği’ bilgisi verilmek suretiyle işliyor.
* Kötü amaçlı kişilerin (dolandırıcı, hırsız) ‘Sağlık Bakanlığı’ndan geliyoruz-geleceğiz’ yalanıyla yaşlı ve hasta insanların evlerine kadar girebilme ihtimali beni ve çevremdeki birçok kişiyi korkutuyor.
* Bu nedenle ziyaret öncesi korkan, endişe duyan hatta polisi arayıp durumu bildiren insanlar var.
* Bakanlık bir an evvel, bu kötü ihtimallerin önüne geçebilecek bir tedbir almalı.
* Alınacak bu tedbirler vatandaşa iyi anlatılmalı.
* Vatandaş bu sayede ziyareti gerçekleştirecek olan kişi ya da kişilere gönül rahatlığıyla kapılarını açabilmeli.

Haberin Devamı

GÜNÜN FOTOĞRAFI

MARKET ARABALI BAKANLIK

Endişeleniyoruz

Söğütözü’ndeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda, çalışanların market arabasıyla evrak ve dosya taşıdığını görünce, durumu biraz yadırgadım. Market arabalarının üzerinde, ünlü bir market firmasının da adı yazıyor. Koskoca bakanlık, evrak taşımak için neden bir süpermarketten getirilen arabaları kullanır ki... Acaba bu durumdan bakanlıktaki üst düzey bürokratların bilgisi var mı?
Y.S.

KULELİ'NİN ÇİLESİ

Gaziosmanpaşa Kuleli Sokak’ın kaldırımları uzun zamandır bozuk. 2011 yılında kaldırımların onarılması için Çankaya Belediyesi’ne başvurdum. Verilen cevapta ‘Kuleli Sokak ile ilgili onarımların Büyükşehir Belediyesi’nin görev alanına girdiği’ belirtildi. Gerekçe olarak da ‘12 metreden geniş sokakların bakımından Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu olduğu’ bildirildi. Aynı yıl (2011) durumu Büyükşehir’e ilettim. İnceleme yapıldığı söylenerek, ‘Onarım gereken yerler programımız dahilinde yapılacaktır’ denildi. Ancak, aradan geçen üç buçuk yıl ve defalarca hatırlatmama rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin her hangi bir çalışması olmadı. Bu arada kaldırımların durumu o derece bozuldu ki kendi imkanlarımızla derme çatma onarmak zorunda kaldık. Bazı noktalarda sokak iyice daralıyor, karşıdan bir araç gelince (sokak çift yönlü trafiğe açık) otobüsler kaldırıma çıkmak zorunda kalıyor. Kaldırımlar da esas itibariyle bu nedenle bozuluyor. Büyükşehir’den ümidi kesince, kısa bir süre önce tekrar Çankaya Belediyesi’ne başvurdum. ‘Büyükşehir’in sorumluluğu altında olan yerlerde Çankaya Belediyesi onarım yaptığında Büyükşehir’in buna çok sert tepki gösterdiği zimmet çıkardığı, hatta yargıya başvurduğu’ yönünde yetkililer bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesi parmağını kımıldatmıyor, Çankaya Belediyesi bir şey yapamıyor.
Bizler vatandaş olarak elimiz böğrümüzde bekliyoruz.
Ömer ZEYTİNOĞLU-Emekli Büyükelçi

Haberin Devamı

ZİRAAT FAKÜLTESİ'Nİ KINIYORUM

Keçiören Fatih Köprüsü’nde yaşanın trafik sorununun Hürriyet Ankara’da yer almasının ardından Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin açıkladığı ‘yeni yol’ projesini mantıklı bulmayan okur İlkar Telmen’in eleştirisi şöyle:
* Pekiyi biz bu Keçiören metrosunu neden yapıyoruz o zaman? Metro, Ulus yönüne doğru bir çözüm olamayacak mı?
* Diyelim ki yeni yolu yaptık. Bu yeni yolun her iki taraftaki bağlantıları daha çok sıkışmayacak mı?
* Örneğin Samsun Yolu’na verilen bağlantı zaten tıkanan İskitler trafiğini daha da sıkıştırmayacak mı?
* Sonra da proje yaptık diye vatandaşı avutup sürekli inşaat eziyeti çektiriyor ilgili-ilgisizler.
* Bu yol için izin veren Ziraat Fakültesi’ni de kınıyorum. Nasıl kıyıyorsunuz bahçenize, tarlalarınıza ya da arazinize.
* Nedense ağaçları görmekten ormanı göremiyoruz ya da olayın bütününe bakmak işimize gelmiyor.

Haberin Devamı

KISA... KISA...

* Asfalt katılım bedeli konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘Bir sene ertelendi’ açıklamasını yaptı. Ancak 23.03.2015 günü Ankara Yol ve Asfalt Şb. Müdürlüğü ile yaptığım telefon görüşmesinde tarafıma, ‘asfalt paralarının ödenmesi gerektiği’ söylendi. Alo 153 Mavi Masa’dan da aynı yanıtı aldım. Nasıl hareket edeceğimi bilemiyorum.
Atila EGEMEN

* Altındağ’ın Karacaören Mahallesi, Karacaören TOKİ Blokları’nda sürekli elektrik kesiliyor. Yetkililere defalarca şikayette bulunduk ama çare olmadı.
İsa ARSLANTEPE

* Dikmen Caddesi ile İlker Caddesi’nin köşesi 25 yıldır boştu. Geçen yıl inşaat başladı. Yasa gereği, inşaatlarda tabela olması gerekirken bu inşaatta ruhsat tarihi, arsa sahibi, müteahhit, başlama tarihi, bitiş tarihi gibi bilgiler bulunmuyor. Mahalle sakinleri olarak, inşaat bilgilerinin yer aldığı levhanın derhal asılmasını istiyoruz.
Yaşar Ç.

Yazarın Tüm Yazıları