Izgaranın kırmızıları

Çukurambar, sınırları içerisinde barındırdığı mekan sayısı her geçen gün artan semtlerden biri oluyor.

Haberin Devamı

Farklı mutfaklar ile hizmet veren çok sayıda restoran ve kafe caddenin orta bölümünde toplanırken, son dönemde caddenin Çiğdem Mahallesi yakınlarındaki üst bölgesi de hareketlenmeye başladı. Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi numara 39’da hizmet veren Kuki Cafe de bölgeye çeşitlilik katan mekanlardan biri oluyor. ‘Kuki’ ismi kurabiye ve pastayı anımsatsa da mekanın menüsünde ana öğünlere uygun yemekler bulabilmek mümkün oluyor. Kuki’de yemek, cam tabakta servis edilen dörtlü set ile başlıyor. Avokado ezmesi, acuka, zeytin tapenade ve taze baharatlı süzme yoğurt ile açlığınızı bastırabilirsiniz. Yemeğin açılışını sıvı gıdalarla yapmayı sevenler, mekanda ‘tencere’ ile çorba içebilir. Hergün değişen çorba seçenekleri arasından tavuklu tel şehriyeye denk geldim. İçinde biber parçaları ve zengin bir baharat karışımı bulunan çorba, ahşap platform üzerinde yer alan küçük tencere ile servis ediliyor.

Haberin Devamı

BUTTAN KUZU TANDIR

Mekanda kırmızı et sevenleri mutlu edebilecek seçenekler bulunuyor. Kalori hesabına takılmayanlar, kuzu tandır deneyebilir. Kuzunun but kısmından elde edilen etler, tel tel dağılıncaya kadar piştikten sonra yaklaşık 200 gramlık porsiyonlar halinde parçalanıp, büryan pilavının üzerine yerleştiriliyor. Sunumda, et ve pilava patates püresi eşlik ediyor. Löp et düşkünleri, mekandaki lokum bonfileyi deneyebilir. Izgarada pişip, dört parça halinde tabağa dizilen dana bonfilelerin sunum arkadaşları; kaju baharatlı parmak patates, parmesan ve nar ekşili roka salatası, kürdanlara asılı mantar, kırmızı, yeşil biberler ile çeri domatesler içeren sebze kulesi oluyor. Çeşnili et düşkünleri Kuki’de Cafe de Paris soslu bonfile yiyebilir. Bütün yelpaze patatese yaslanan kuşkonmazların üzerine yatırılan bonfile parçalarına, cafe de Paris sos ekleniyor. Bonfilelere sunumda; patates salatası ve kavrulmuş ıspanak eşlik ediyor.

YUFKADA SEBZELİ TAVUK

Formuna dikkat etmek zorunda olanlar, menüde yer alan pesto soslu ızgara biftek salatayı tadabilir. Yeşillikler arasında gösterişli bir sunuma sahip olan salatanın içeriğinde pesto sos eklenmiş; yeşillikler, dolmalık fıstık, badem kuru ve çeri domates bulunuyor. Bir kısmı kadehin içine doldurularak ters çevrilen yeşil içerik, sunumu etkileyici hale getiriyor. Üzerlerine labne peynir ve badem eklenen biftekler, kızarmış ekmek dilimleri ile birlikte salatanın etrafına diziliyor. Kırmızı etten uzak duranların tecihi, çıtır yufka çemberinde sebzeli tavuk olabilir. Üzeri susamlı bir yufka çemberinin içi, marine edildikten sonra havuç, kabak, mısır ve soya filizi ile harlı ateşte kavrulan tavuk göğsü parçaları ile dolduruluyor. Tavuğa, sunumda sebzeli pilav eşlik ediyor.

Haberin Devamı

PAMUK ŞEKERLİ ISLAK KEK

Tatlı kapanışta ilginç bir seçenek denemek isteyenler, Lokman Usta’nın ıslak kekini tadabilir. Üzerine beyaz muhallebi serilen çikolata soslu ıslak kek, çilek dilimleri ile tamamladıktan sonra en üst katmanında pamuk şeker ile süsleniyor. Fincan içerisinde vanilyalı dondurmanın eşlik ettiği ıslak kek, pamuk şekeri ile çocukluğunuza geri dönmenizi sağlayabilir. Mekanın baristasının elinden çıkan kahveler, şok süslemeler eşliğinde renkli fincanlarda servis ediliyor. Tatlı kapanışı kahvesiz düşünemeyenlerin hoşuna gidebilir.

MENÜDE NE VAR

- Çorba 9 TL
- Kuzu tandır 40 TL
- Lokum bonfile 39 TL
- Biftek salata 34 TL
- Sebzeli tavuk 25 TL
- Islak kek 15 TL

Yazarın Tüm Yazıları