Bol seçenekli meze ziyafeti

Ankara’da tatminkar meze çeşitliliğini yakalamak isteyenler, genellikle balık restoranlarının konuğu oluyor.

Haberin Devamı

Özgürce seçim yapılabilecek geniş meze çeşitlerini kırmızı ve beyaz et ile aynı ortamda sunan mekanların sayısı fazla değil. Balık ve meze ikilisinin “ayrılmaz” imajı nedeniyle, meze ziyafeti çekmek isteyenlerin aklına ilk olarak deniz ürünleri sunan mekanlar geliyor. Başkent, bu konuda şanslı şehirlerden biri... Kentin dört bir yanında; keyifli mezeleri, lezzetli deniz ürünleri ile buluşturan mekanlar bulabilmek mümkün. Fakat balık tüketemeyenlerin, meze yiyebilmek için bir deniz mahsülleri restoranında zaman geçirmeleri pek keyifli olmayabiliyor. Ankara’da bu sorunu ortadan kaldırabileceğini düşündüğüm bir mekanı ziyaret ettim. Emek 4. Cadde’de hizmet veren Hüsnü Et Balık Mangal, meze ve et çeşitliliği ile farklı seçenekleri aynı mekanda buluşturuyor. Pembe ve turkuaz renkleri ile dekore edilen restoran, yemeğe hazırlayan ve devamına da eşlik eden sıcak bir ortama sahip. Mekanın dört bir yanında kullanılan dekoratif objeler, ilk kez gelen konukların sipariş vermesini geciktirebiliyor. Keza Hüsnü’de göze hitap eden birçok ayrıntı var.

Haberin Devamı

Bol seçenekli meze ziyafeti

KLASİK TATLARA GÜNCEL DOKUNUŞ

Siz menüden seçim yapmaya çalışırken mekanın kara fırınında pişirilen özel ekmekler masanıza ulaşıyor. Mısır ekmeğinin tadına mutlaka bakmanızı tavsiye ediyorum. Sayıları 70’i bulan meze çeşitleri arasından seçim yapabilmek gerçekten zor. Klasik tatları, kendi mutfağında güncelleyen Hüsnü’de ilginç mezeler denedim. Bunlardan ilki, baharatlı acılı balık marin oldu. Lagos balığından hazırlanan marin, baharat ve acı biber ile soteleniyor. Kuşadası’nın Ağaçlı Köyü’nden geldiğini öğrendiğim zeytinyağı ile birlikte servis ediliyor. Damak dolduran bir lezzet olduğunu hatırlatmakta fayda var. Ezine koyun peyniri, kuşkonmaz ve yoğurtlu sosun patlıcan ile bütünleştiği patlıcan sarma bir diğer meze çeşidi. Karadeniz lezzeti mısır ezme, dereotu eşliğinde servis ediliyor. Yeşillikler, ceviz, Hatay’dan gelen biber salçası ve Şanlıurfa isotunu bir araya getiren sultan ezmeyi denemelisiniz. Kırmızı közlenmiş biber, kuru soğan, patlıcan ve sarı süs biberinin zeytinyağı ile marine edilerek oluşturulduğu babaganuşu ilk kez denedim. İz bırakan bir meze... Daha önce tadına bakmadıklarım arasında bulunan Van cacığı da nane, dereotu, sarımsak, domates kurusu, dereotu ve sarımsak ile hazırlanıyor. Süzme yoğurtla buluşan koyu kıvamlı karışım, keyifli meze seçenekleri arasındaki yerini alıyor. Mekanda Girit ezmesinin baharatlı şekilde hazırlanan halini bulabilmeniz mümkün. Meze seçenekleriniz arasında yer almasını tavsiye ediyorum.

Haberin Devamı

KIRMIZI VE BEYAZ TABAKLAR

Masa başı mangalların bulunduğu mekanda, ana yemekte sipariş edeceğiniz etleri kendiniz de pişirebilirsiniz. Hüsnü’de, ocakbaşı anlayışı bu mangallar ile özelleştiriliyor. Karışık kırmızı ve beyaz et tabakları ile çok sayıda seçeneğin tadına bakma fırsatım oldu. Adana kebap, köfte, kuzu külbastı, kuzu kaburga, kuzu pirzola ve kuzu şişten oluşan tabak, lezzetli bir kırmızı et ziyafeti vaadediyor. Balıkesir, Karaman ve Polatlı’dan Ankara’ya getirilen kuzularının servis edildiğini öğrendim. Lezzetli kırmızı et tabağına sunumda, patates püresi, haşlanmış sebzeler, bulgur pilavı ile közlenmiş çeri domates ve biber eşlik ediyor. Etlerin altında ince lavaşlar bulunuyor. Beyaz et tabağının kalorisi düşük tatları ise; kanat, tavuk külbastı, kemikli pirzola ve tavuk şiş oluyor. Hüsnü’de sağlığına dikkat edenler için zeytinyağlı yemekler de servis ediliyor. Öğle saatlerinde kurulan açık büfede zeytinyağlı tatlardan dilediğinizi seçip, hafif bir yemekle güne devam edebiliyorsunuz. Bunun dışında mekanda masa başına kurulan semaver eşliğinde kahvaltı edebilmek mümkün. Hafta sonlarında Hüsnü’nün serpme kahvaltısının bölgede popüler olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Haberin Devamı

KAYMAKLI VE ÇİLEKLİ DOLAZ

Müziksiz bir mekan olan Hüsnü’de ortam sesi, dost sohbetleri ile sağlanıyor. Farklı mezeler ve ızgara çeşitlerinin ardından tatlı kapanışta Nevşehir yöresine özel bir tatlı olan dolaz ikram ediliyor. Un, tereyağı ve süt ile hazırlanan dolaz, üzerinde tahin, pekmez ve ceviz ile sunuluyor. Dilerseniz kaymak ve çilek ekleterek, tatlı kapanışı renklendirebilirsiniz. Bunun dışında menüde; fırında helva, Kemalpaşa, künefe ve ekmek kadayıfı gibi seçenekleri de bulabilirsiniz.

MENÜDE NE VAR

- Mezeler 8,50-12 TL
- Karışık kırmızı et 29,50 TL
- Tavuk külbastı 22,50 TL
- Fırında helva 9,50 TL
- Dolaz 8,50 TL

Bol seçenekli meze ziyafeti

SOMELYE'NİN MASASI

Söğütözü’nde bulunan No4 Restaurant, her ay tekrarlanan şık bir etkinliğe imza atıyor. “Sommelier’s Table” adı verilen etkinliğin son buluşmasına katılma fırsatım oldu. Mekanın şefi Kemal Akman ve Sommelier Burçak DeSombre kafa kafaya verip, keyifli bir menü ve bu menüye uygun içecekleri belirliyor. Etkinliğe katılan konuklar; aynı masada bir araya gelip, yeme-içme konusunda saatler süren bir sohbete başlıyor. Şef Akman yemeklerini, DeSombre ise içecekleri ayrıntılı biçimde anlatıyor. Yeme-içme konusunda bilgi toplamını geliştirmek ya da bildiklerini diğer konuklarla paylaşmak isteyenleri bir araya getiren samimi masada, lezzetli bir sohbet ortamı oluşuyor.

Yazarın Tüm Yazıları