Türkiye Kitap Kültür Fuarı Beyazıt Meydanı’nda devam ediyor

FUAR bundan birkaç yıl öncesine kadar, Sultanahmet Camisi avlusunda açılıyordu.

Haberin Devamı

Gezmek, dolaşmak standların önünde durmak neredeyse imkânsızdı. Ayrıca hava koşulları da fuarı etkiliyordu.
Ancak son birkaç yıldır fuar alanı Beyazıt Meydanı’na taşındı ve her yıl daha organize, daha düzenli bir biçimde gerçekleşiyor... Bu yıl 34’üncü senesini geride bıraktı.
Fuara giderken, tecrübeli bir ziyaretçi, önceden neler alacağı konusunda bir liste yapar, karar üzerine hareket eder. Ancak bütün fuarların bir özelliğidir, orada görmediğiniz, bilmediğiniz bir kitaba rastlar ve onu da almak istersiniz. Alırsınız ve yeni bir dünya, yazar keşfedersiniz...
Fuarda neler var?
Çeşitli cilt ve boylarda Kuran yer alıyor raflarda. Hiç kuşkusuz alanın uzmanları ve ünlü adları tarafından kaleme alınmış başka dini yayınlar, dinler tarihi, incelemeler, araştırmalar hatta siyaset kitapları bu fuarda bulabileceğiniz, diğer zamanlarda da kolay rastlayamayacağınız kitaplar dikkatinizi çekecek.
170 yayınevinin katıldığı fuar 13 Temmuz 2015 akşamı kapanacak.
Fuar alanında her akşam canlı musiki konserleri veriliyor, ramazan sohbetleri yapılıyor. Sohbetler 18.00–19.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.
Fuardaki programlar iftar öncesi, iftar sonrası, teravih sonrası gerçekleştiriliyor.
Ziyaretçiler fuarı 11.00–24.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorlar.
Birçok yayınevi, sadece belirttiğim türlerdeki yayınlarını değil edebiyat ve sanat kitaplarını da bu fuarda sergiliyor, okura sunuyorlar.


* * *

Haberin Devamı


BEN de birkaç kitap alarak kütüphanemi zenginleştirdim.
Örnek mi?
Oğuz Öcal’ın Bir Şair, Bir Antigonist Tavır Edip Cansever (Akçağ) kitabını aldım.
Diğer aldığım bir kitap da Prof. Dr. İsmail Çakan’ın Âkifçe-Tespitler, Değerlendirmeler (Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı Yayınları-İFAV) ilgimi çekti.
Durali Yılmaz’ın Şeyh Bedrettin (Ataç) kitabı, ilgimi çekenler arasında belki de en başta geleni. Yıllar önce Eti Yayınları’nda Bâki Hoca’nın yazdığı kitapları, Konur Ertop’la birlikte yayınladığımızdan beri, Bedreddin, Yunus Emre vs adlara özel bir merakım vardır.
Bir kez daha, bir dosta armağan için Sezai Karakoç’un Gün Doğmadan-Şiirler ve Edebiyat Yazıları’nı (Diriliş Yayınları) edindim...
Şiir ayarınızı muhafaza edebilmeniz için mutlaka okunması gereken iyi şairlerdin biridir Sezai Karakoç.
Mehmet Samsakçı’nın Tanpınar’ın Eşiğinde-Ahmet Hamdi Tanpınar ve Eserleri Üzerine Düşünceler (Kitabevi) kitabı, Tanpınar üzerine yeni kitaplara ilgi duyan benim gibi okurları heyecanlandıracak bir çalışma.
Aynı fuar Ankara’da da gerçekleşiyor, eşzamanlı olarak. Ankara’da Kocatepe Camisi avlusunda, yine 13 Temmuz 2015 akşamına kadar fuarı ziyaret edebilirsiniz.
İmza günlerini ihmal etmemenizi ayrıca hatırlatalım.


* * *

Haberin Devamı


HER kitapsever bütün fuarları ziyaret etmeli. Kitaplığınızı zenginleştirmek için.

Yazarın Tüm Yazıları