Bu gençte ‘Işık’ var

TOLGA Işık, Bilkent Üniversitesi’nde siyaset bilimi ve kamu yönetimi okurken, döndü dolaştı, idol kabul ettiği babasının mesleği restorancılığa soyundu.

Haberin Devamı

İzmir ve Bodrum’daki Çin restoranlar zinciri Red Dragon’un genel müdürlüğünü üstlendi. 27 yaşındaki Işık, 4 yıldır yazları Bodrum Marina, kışları ise İzmir’deki restoranın başında. Genlerinde olsa gerek, o da babası Haşim Işık gibi yaptığı işe aşık. Deyim yerindeyse; işle yatıp, işle kalkıyor. Genç, dinamik, çalışkan, bir o kadar da sosyal. Değişime, dönüşüme, yeniliğe açık, ufku geniş. Dolayısıyla hedefleri de büyük.

Bu gençte ‘Işık’ var

Öncelikle Red Dragon’ları bir gün Ege sınırlarının dışına taşıyıp, İstanbul ve Ankara’ya da götürmeyi, böylece markanın adını ve bu eşsiz lezzeti Türkiye’ye duyurmak istiyor. Tabii bir de babasının uzun yıllardır en büyük hayali olan Çin’de Türk restoranı açıp, Türk mutfağını Çinlilere tanıtıp sevdirmek için çabalıyor. Türkiye’ye ekonomist olarak gelen ve hala kendileriyle Çinli müşteriler arasında köprü görevi üstlenen Jak Baba ve önce Müslüman, çok uğraştıktan sonra da Türk vatandaşı olup ismini Abdullah olarak değiştiren baş aşçı Janhua Al başta olmak üzere hepsi birbirinden deneyimli ekiple emin adımlarla yoluna devam ediyor. Ama eğitimini aldığı siyaset bilimi de hep aklının bir köşesinde. Zaten, “Politika benim yaşamımda önemli bir yer tutuyor. Bir gün milletvekili olup milletimi Meclis’te temsil etmeyi arzuluyorum” diyor. Yoğun iş temposuna rağmen fitness ve spinning yapıyor. Sıkı Galatasaraylı. Birçok oğlak burcu erkeği gibi güvenilir, planlı, disiplinli, hırslı ve renkli. İşte diğer ayrıntılar...

Haberin Devamı

HAYAT FELSEFESİ
Monotonlaşmaktan uzak kalmak.

OTOMOBİL
Direksiyonda şoförüm var

* İlk arabam Opel Astra’ydı. Şimdi 2015 model beyaz Audi A4’üm var. Bir otomobilden beklentim konfor ve hız. Trafikten stresli olduğu için uzak duruyorum. Bu yüzden özel şoför kullanıyorum.

Bu gençte ‘Işık’ var

Haberin Devamı

BESLENME
Suşi konusunda iddialıyım

* Sabahları güne sade kahve içerek başlıyorum. Köy kahvaltısından hoşlanıyorum. Sucuklu yumurta vazgeçilmezim. Öğlenleri sosyalleşmek adına yemeği arkadaşlarımla yiyorum. O gün canım ne istiyorsa onu tüketiyorum. Akşamları ise hafif sebze yemeklerini tercih ediyorum. Ara öğün alışkanlığım yok. Tadı yoğun olan şeyler daha çok hoşuma gidiyor. Mutfakla aram bekar bir erkeğinki nasılsa öyle! Ama suşimi tavsiye ederim. Bu konuda becerikliyim.

MEKAN
Müzik çok baskın olmamalı

* Müzik sesinin baskın olmadığı her mekandan hoşlanırım. İzmir’de kendi işletmemizin yanında Üçkuyular’daki Sipari Restaurant’ı severim. Gittiğim yerde güler yüz, temizlik ve hijyen ararım.

Haberin Devamı

Bu gençte ‘Işık’ var

SPOR
Fitness-spinning yapıyorum

* Yoğun iş tempoma rağmen kendime zaman ayırıp özel eğitimen eşliğinde fitness ve spinning yapıyorum. Sıkı bir Galatasaray taraftarıyım.

TATİL
Tabiri caizse sıfırlanıyorum

* Tatili ne yazık ki önceden planlama şansım yok. Dolayısıyla kaç kez çıkıp ne kadar süreyle dinlendiğim konusu değişken. Yazları Bodrum Marina’daki şubenin başındayım. Dolayısıyla ancak gün içinde bulduğum boşlukları değerlendirmeye çalışıyorum. Genelde sonbahar ve kışın bir yerlere gidebiliyorum. Takil benim için bol bol dinlenmek, tabiri caizse sıfırlanmak demek.

Bu gençte ‘Işık’ var

HOBİ
Benim için özel
şeyleri saklarım

* Yeni yerler görmek, yeni insanlarla tanışmak, kara kalem çalışmak ve kitap okumak en büyük hobilerim. Geçmişe dair ince ayrıntıları o dönemlerde yaşıyormuş gibi hissetmeyi seviyorum. Dolayısıyla tarihi kitaplar hoşuma gidiyor. Genellikle soft rock tarzında müzikler dinlerim. Ancak her notanın, şarkının hissettirdikleri farklıdır. Yani yerine göre her tür müziğe açığım. Koleksiyon olarak biriktirdiğim özel bir şey yok. Ama benim için özel, anlam ifade eden şeyleri saklarım.

Haberin Devamı

KARİYER
Hedefim milletvekili olmak

* İzmir Özel Türk Koleji’nin ardından, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde okudum. 2012’den bu yana aile şirketimiz Olur Turizm İthalat İhracat’a bağlı Red Dragon Restaurant Groups’ta çalışıyorum. Halen genel müdür pozisyonundayım. Gelecek hedeflerim arasında İzmir ve Bodrum’dan sonra İstanbul ve Ankara’ya da açılmak var. Red Dragon’un adını tüm Türkiye’ye duyurmak ve yaşatmak istiyorum. Tabii bir de babam Haşim Işık’ın uzun yıllardır en büyük hayali olan Çin’de Türk restoranı açmak var. Türk mutfağını Çinlilere tanıtmak, sevdirmek istiyoruz. Bir de İzmirlilere Çin mutfağını tanıtacak, sevdirecek, daha ucuz fiyatlı, fast food tarzında küçük restoranlar kurmayı hedefliyoruz. Tüm bunların yanı sıra siyaset benim yaşamımda önemli bir yer tutuyor. Milletvekili olup milletimi Meclis’te temsil etmeyi arzuluyorum. Çocukken hep babam gibi olmak isterdim.

Haberin Devamı

GÜNE BAŞLANGIÇ
Yatış saatim değişse de
sabah 08.00’de ayaktayım

* İşimin başında olmayı ve misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Onlara eşlik ettiğim için geç saatlere kadar oturabiliyorum. Yatma saatlerim değişse de her sabah 08.00’de ayaktayım. Sabahları erken kalkmayı seviyorum. Günü değerlendirmek bence önemli. Yoğunluğuma göre değişse de 09.00-09.30 arası evden çıkarım. Öncelikle kahvemi içer, günlük gazeteleri inceler, kişisel bakımımı yapar ve hazırlanırım.

Bu gençte ‘Işık’ var

MODA
Yazları cıvıl cıvılım

* Modayı sıkı bir şekilde takip ettiğimi söyleyemem. Kendime neyi yakıştırıyorsam onu giyerim. Lacivert ve toprak rengi favorilerim. Yazın ise havaya yakışan sıcak tonları tercih ederim.

TEKNOLOJİ
Instagram’da daha aktifim

* Teknolojiyle aram orta karar. Sosyal medyada ise aktifim. Facebook’ta 2 binin üzerinde arkadaşım var. Ancak son dönemde Instagram’ı daha aktif kullanıyorum. Ağırlıklı olarak günlük yaşantımdan kesitler paylaşıyorum.

SEVİMLİ DOSTLAR
Koşullarım uygun değil

* Gerek iş yoğunluğum, gerek tek başıma yaşıyor olmamdan dolayı ne yazık ki bir dost edinemiyorum.

ASTROLOJİ
Oğlağım ama hiç ilgilenmem

* Oğlak burcuyum. Astrolojiyle ilgim hiç yok. Gazete ve dergilerdeki fal köşelerini de okumam. Bu burcun erkekleri için, “Güvenilir, planlı, disiplinli, hırslı, biraz sert, gelenekselci, inatçı” denir. Uyanlar da var, uymayanlar da. En iyisi beni tanıyanlara sormak!

KİMDİR?
Adı ve soyadı: Tolga Işık
Doğum yeri ve yılı: İzmir, 1989
Eğitimi: Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
İşi: Red Dragon Restaurant Groups Genel Müdürü
Burcu: Oğlak
Medeni durumu: Bekar

Yazarın Tüm Yazıları