Başarı hamurunda var

Haberin Devamı

İzmir’de bırakın yüzyılı, yarım asırı geride bırakan şirketlerin sayısının bir elin parmakları kadar az olduğu her fırsatta dile getirilir. Marka yaratmak ve bütün fırtınalara rağmen ayakta tutabilmek, sevgi, bilgi ve emekle büyütebilmek insanüstü bir özveri ve çabayı da zorunlu kılıyor. Bugün sizleri, 1924’te Torbalı Tepeköy’de başlayan ve yıllar sonra ailenin üçüncü kuşak temsilcilerinden dişhekimi Mehmet Ali Doğanoğlu tarafından Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki yolculuğuyla adını sektöre altın harflerle yazdıran Alsancak Unlu Mamuller’in dördüncü kuşağından Levent Doğanoğlu ile tanıştırmak istiyorum. 2011’de kardeşi Deniz’le birlikte oluşturduğu yeni marka yüzüyle İzmir’e gülümsemeye devam eden ve franchising sistemiyle Ege’ye açılmayı hedefleyen Alsancak Unlu Mamuller, bu yürekli ve büyük hedefleri olan vizyoner pırıl pırıl girişimci sayesinde, hiçbir zaman unutamayacağımız lezzetleriyle geleceğe emin adımlarla yürüyor. Tam bir spor aşığı. Profesyonel futbolcu. Lisanslı olarak voleybol, basketbol, tenisle de ilgilendi. Biyografilere düşkün. En büyük hobisi, yaşanmış olaylar veya kişilerin öykülerinin filmlerini izleyip kitaplarını okumak. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

Başarı hamurunda var

OTOMOBİL
Sakin bir sürücüyüm

* İlk arabam 1996’da aldığım yeşil renkli bir Rover’dı. Şu anda 2014 model beyaz Audi Q3 kullanıyorum. Trafikte sakin bir sürücüyüm. Hız limitlerine uyarım. Bir otomobil alırken öncelikle güven, konfor ve performans ararım.

BESLENME
Hamburger partisi yaparız

* Peynir, domates, salatalık ve zeytinyağından oluşan yalın bir kahvaltı tercih ederim. Pazar günleri ailemle birlikte yumurta ve et ürünleri de bulunan daha uzun kahvaltım olur. Öğlenleri genelde sebze yemeyi tercih ederim. Akşamları dışarıda mutlaka et veya balık tüketirim.
* Mutfağa girmeyi severim. Çok iyi kahvaltı hazırlarım. Güzel et yemekleri yaparım. Özel soslu etlerim meşhurdur. Her yıl arkadaşlarımla geleneksel olarak hamburger partisi düzenleriz. Ekmeğinden sosuna her şeyi biz hazırlarız. O gün ben de 15 garnitür ve 8 çeşit içecek sunarım.

Haberin Devamı

MEKAN
Öncelikli lezzet ararım

* İzmir’de Etçibaşı, Kırçiçeği, Ora Lahmacun, Deniz, Balıkçı Hasan, Urla Yengeç; İstanbul’da Beyaz Fırın, Ceviz Ağacı, Günaydın; Paris’te Pizza Pino; ABD’de ise Counter Burger favori mekanlarım arasında yer alır. Bir mekanda ilk olarak lezzet ararım. Hijyen ve servis kalitesi de benim için çok önemli.

SPOR
Profesyonel futbolcuydum

Başarı hamurunda var

* Tam bir spor aşığıyım. 1996-2000 yılları arasında profesyonel olarak futbol oynadım. İzmirspor, Altay ve Manisaspor’da forma giydim. Altyapıda gol krallığım var. Lisanslı olarak voleybol, basketbol, tenis de oynadım. Son iki yıldır dizlerimdeki rahatsızlıktan ötürü spor yapamıyorum. Sadece yürüyüşü tercih ediyorum.

Haberin Devamı

TATİL
Hareketli tatili severim

* Yılda 3-4 kez sektör fuarlarımız oluyor. İtalya, Fransa ve Almanya’daki bu özel organizasyonları kaçırmam. Onları aynı zamanda tatile dönüştürürüm. Birbirine yakın ülkeleri ziyaret ediyorum. Almanya’da isem Avusturya’ya da giderim mesela. Türkiye’de en çok Marmaris’i seviyorum. Her yıl mutlaka 1 hafta Marmaris’te tatil yaparım. Tatilin öncelikle konforlu olması lazım. Mümkün olduğunca az eşya taşırım üstümde. Rahatlık benim için önemlidir. Yatıp dinlenmek yerine, hareketli tatilleri severim. Animasyonlara katılır ve dart oynarım...

HOBİ
Kitap ve DVD biriktiririm

* Biyografilere düşkünüm. En büyük hobim, yaşanmış olaylar veya kişilerin öykülerinin filmlerini izleyip kitaplarını okumak. Tarihe etki etmiş önemli kişilerin film veya DVD’leri arşivimde vardır. 200’ün üzerinde DVD film koleksiyonum var. Playstation oynamak ve arkadaşlarımla yürüyüş yapmak da hoşuma gider.

KARİYER
Plajda çok soğuk su sattım

Haberin Devamı

* Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldum. Kardeşim de ben de küçük yaşlardan beri çalışma hayatının içindeydik. Öğrenim hayatımız boyunca boş vakitlerimizde ve yaz aylarında çalışırdık. O dönemde Alsancak Unlu Mamuller’de 25 metrekare satış, 9 metrekare imalat alanı vardı. Askerden geldikten sonra babam işin başına beni geçirdi. 2006-2010 arasında kendimi geliştirdim. İşi kavradım, fuarları takip ettim ve hedeflerimi belirledim.
* 2010’da kardeşim Deniz’in de katılımıyla işi büyütmeye karar verdik. Öncelikle altyapıyı hazırladık. Siz kendinizi neye hazırlarsanız, hayat da size onu verir. Hayat da bizi bir yerlere taşıdı. İlk iki dükkandan sonra büyümeye karar verdik. Ancak her yere yetişebilmemiz mümkün değildi. Partnerlere ihtiyacımız vardı. İlk franchisingi Bostanlı’ya, sonra da Bornova’ya verdik. 100 metrekarelik üretim tesisimizden Altındağ’daki 2 bin 500 metrekarelik yeni yerimize geçtik. Şu anda beş şubemiz var. Dört yeni şubenin sözleşmesi imzalandı. Yıl sonuna kadar 12 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. 2016 sonuna kadar Ege operasyonunu tamamlamayı istiyoruz.
* Çocukluk hayalim yine gıda sektörü üzerineydi. Et ürünlerini sevdiğim için döner ya da kebap zinciri kurmak isterdim. Bir de futbolcu olmak... Aslında girişimci ruhluyum. Baba mesleğim dışında farklı işler de denedim. Bir arkadaşımla nakliye, daha sonra da profesyonel apartman yöneticiliği şirketi kurdum.
* İlkokul 4’teyken Bodrum’da bir şubemiz vardı. Yazları orada olurdum. Plajda cam şişelere su doldurup satardım. O parayla kendime kol saati almıştım.

Haberin Devamı

Başarı hamurunda var

TOPLANTI
Fikirlere önem veririm

* Haftalık olarak toplanırız. Üretim müdürümüz başkanlık eder. 15 günde bir de yönetim toplantısı yaparız. Yarım saat kadar sürer. Öğrenmek istediklerimi sorar ve dinlerim. Demokratik bir şekilde karar veririz. Her fikre açığız. Her zaman doğruyu biliyoruz diye bir şey yok!

GÜNE BAŞLANGIÇ
Sabahları hiç oyalanmam

* Gece 00.30-01.00 arası yatar, sabah da 08.00’de kalkarım. Hızlı bir şekilde hazırlanır, 08.30’da da işte olurum.

Başarı hamurunda var

MODA
Spor giyim tercih ederim

* Güzel giyinmeyi severim ama modayı takip etmem. Tarzım daha çok spor. Genelde alışverişimi kendim yaparım.

HAYAT FELSEFESİ
Çevremdeki insanlara her ne şekilde olursa olsun yararlı olabilmek.

KİMDİR?
Adı: Levent Doğanoğlu
Doğum yeri ve yılı: İzmir, 1978
Eğitimi: Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümü
İşi: Alsancak Unlu Mamuller’in dördüncü kuşak temsilcilerinden
Medeni durumu: İçmimar Gonca Doğanoğlu ile evli
Burcu: Başak

Yazarın Tüm Yazıları