GİRİŞ
MENÜ

Hürriyet

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 4.688.903 haberi bulunmuştur.

Hürriyet Haberleri

6 yaşındaki çocuğa istismar davası 10 Hazirana ertelendi

6 yaşındaki çocuğa istismar davası 10 Haziran'a ertelendi

6 yaşında evlendirilme davasında kararın İstinaf Mahkemesi tarafından bozulmasının ardından sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatima Gümüşel’in yargılanmasına başlandı. Duruşma sanık avukatlarının mazeretli şekilde katılmamaları nedeniyle 10 Haziran’a ertelendi.

6.05.2024Gündem
Atatürk’ün orijinal tarihi portresi MEB arşivinde

Atatürk’ün orijinal tarihi portresi MEB arşivinde

Sınıf duvarlarında ve ders kitaplarının ilk sayfalarında yer alan Atatürk portresi, muhafaza edilmek üzere Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) envanterine dahil edildi. Bir fotoğraf üzerinden sulu boya tekniği ile Ressam Şeref Sonel tarafından renklendirilen portrenin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’da sergilenmesi planlanıyor.

6.05.2024Eğitim
Antalyada ilginç olay.... Nesli tükenmesin diye eşeklere sembolik nikah kıydılar

Antalya'da ilginç olay.... 'Nesli tükenmesin' diye eşeklere sembolik nikah kıydılar

Antalya'nın Kumluca ilçesinde, neslinin tükenmesinin önüne geçilmesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla eşeklere sembolik nikah kıyıldı. Aydın Aydın'ın da türkü söyleyip klip çektiği etkinlikte, eşeklere gelinlik ve damatlık giydirildi.

6.05.2024Gündem
Askerler test etti, ‘lego beton uçaksavar mermisini durdurdu

Askerler test etti, ‘lego beton' uçaksavar mermisini durdurdu

Amasya’da Doç. Dr. Murat Gökçe ve kimya mühendisi eşi Sonnur Gökçe’nin geliştirdiği ‘modüler balistik lego beton’, askerler tarafından uçaksavar mermisiyle test edildi. Ateşlenen 14.5 mm’lik zırh delici merminin çarptığı lego beton tarafından durdurulduğu anların görüntüleri kaydedildi. Amasya Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren çiftin uzun yıllardır üzerinde çalıştığı projede geliştirilen lego beton, 2 bin dereceye kadar ısıya ve depreme karşı dayanabiliyor.

6.05.2024Haber
Aydında kayıp koyunlarını aramak için evden çıkmıştı Ölü bulundu

Aydın'da kayıp koyunlarını aramak için evden çıkmıştı! Ölü bulundu

Aydın'ın Nazilli ilçesinde kayıp koyunlarını aramak için motosikletiyle evden çıkan ve haber alınamayan Hilmi Gülsevgi'nin cansız bedenine ulaşıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

6.05.2024Gündem
Diyanet açıkladı... Kurban kesim bedeli açıklandı

Diyanet açıkladı... Kurban kesim bedeli açıklandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bu yıl için vekâletle kurban kesim bedeli yurt içinde 11 bin 750 Lira, yurt dışında ise 4 bin 750 Lira olarak belirlenmiştir" dedi.

6.05.2024Ekonomi
Ünlü oyuncu evlendi, şehir hayatını bıraktı… Artık kocasının memleketinde zeytincilik yapacak

Ünlü oyuncu evlendi, şehir hayatını bıraktı… Artık kocasının memleketinde zeytincilik yapacak

90’lı yılların ortalarından beri podyumlarda fırtınalar estirdi, reklam yüzü oldu, sinemaya da el attı. 16 yaşında keşfedildikten sonra döneminin en ünlü ve en çok kazanan modellerinden biri haline geldi.

6.05.2024Magazin
Pforzheim’da da gecikmeli de olsa 23 Nisan coşkusu

Pforzheim’da da gecikmeli de olsa 23 Nisan coşkusu!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Pforzheim’da da gecikmeli de olsa büyük bir coşkuyla kutlandı.

6.05.2024Avrupa
Emlak Katılım şube ağını genişletiyor

Emlak Katılım şube ağını genişletiyor

Müşteri odaklı ve erişilebilir finansman stratejisi doğrultusunda, Türkiye genelinde şube ağını yaygınlaştırarak müşterilerine geniş hizmet ağı sunan Emlak Katılım, 5 yeni şubenin daha açılışını yaparak 107 şubeye ulaştı.

6.05.2024Ekonomi
Milanlı Leao, oyundan çıkarken yuhalandı Şifreli paylaşım, Cancelodan destek...

Milan'lı Leao, oyundan çıkarken yuhalandı! Şifreli paylaşım, Cancelo'dan destek...

Şampiyonluğu Inter’e kaptıran Milan’da Rafael Leao, son oynanan ve 3-3’lük eşitlikle biten Genoa karşılaşması sonrası taraftarın yuhalamalarına maruz kaldı. Maçtan sonra sosyal medya hesabından şifreli bir paylaşım yapan oyuncuya milli takımdan arkadaşı Joao Cancelo destek çıktı.

6.05.2024Futbol
9. YARGI PAKETİ MADDELERİ VE İÇERİĞİ SON DURUM GELİŞMELERİ (6 MAYIS): 9. Yargı Paketinde ceza indirimi veya af var mı Yeni Yargı Paketi maddeleri arasında neler var Bakan Tunçtan son dakika açıklamalar

9. YARGI PAKETİ MADDELERİ VE İÇERİĞİ SON DURUM GELİŞMELERİ (6 MAYIS): 9. Yargı Paketi'nde ceza indirimi veya af var mı? Yeni Yargı Paketi maddeleri arasında neler var? Bakan Tunç'tan son dakika açıklamalar!

Adalet Bakanlığı 9. Yargı Paketi son dakika gelişmeler 6 Mayıs 2024 tarihinde takip ediliyor. Kamuoyunun yakından takip ettiği 9. Yargı Paketi maddeleri ve içeriği ile ceza indirimi beklentisi devam ediyor. Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yargı paketi 2024 maddeleri netleşmeye başladı. Yeni yargı paketi, TBMM'de yapılan görüşmeler ile oylamaya sunulacak. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi'ne ilişkin çalışmalarda sona gelindiğini, paketin TBMM'de gündeme getirileceğini açıkladı. Meclis’in öncelikli başlıkları arasında yer alan yeni yargı paketinde hazırlanan 9'uncu yargı paketinde cezasızlık algısının kırılmasına yönelik düzenleme ile bu doğrultuda, denetimli serbestliğin cezayla orantılı hale getirilmesi ön görülüyor. 9'uncu yargı paketinde özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemeler öne çıkacak. İlerleyen günlerde yasalaşması beklenen yargı paketinde ceza indirimi olacak mı? sorusu da merak edilen konulardan oldu. Peki, 9. Yargı Paketi maddeleri neler, içeriği ne? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak? İşte, o konu hakkında bilgiler.

6.05.2024Bilgi
Adanada cezaevi firarisi çiftlik evinde yakalandı Gardıroptan çok sayıda silah ve mühimmat çıktı

Adana'da cezaevi firarisi çiftlik evinde yakalandı! Gardıroptan çok sayıda silah ve mühimmat çıktı

Adana’nın Seyhan ilçesinde cezaevinden firar edip, çiftlik evinde saklanan ‘uyuşturucu madde ticareti yapma’ suçundan kesinleşmiş 21 yıl 8 ay hapis cezasıyla aranan Sinan Ö. (32), ‘dolandırıcılık’ suçundan aranan kardeşi Muhammet Ö., kuzeni Serhat Ö. ve çiftliğin sahibi Mehmet G. ve 2 şüpheliyle birlikte düzenlenen baskınla yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden Sinan Ö., gardıropta ele geçirilen Kalaşnikof piyade tüfeği, ruhsatsız 4 tabanca ve 2 pompalı tüfeği, hasımlarından korunmak için bulundurduğunu söyledi.

6.05.2024Haber
Bahar bu hafta var mı yok mu Bahar yeni bölüm ne zaman 7 Mayıs Show TV yayın akışı

Bahar bu hafta var mı yok mu? Bahar yeni bölüm ne zaman? 7 Mayıs Show TV yayın akışı!

Bahar yeni bölüm bu akşam var mı yok mu, 7 Mayıs TV yayın akışı ile dizinin takipçileri tarafından araştırılıyor. Demet Evgar'ın Bahar karakterine hayat verdiği dizi her Salı akşamı izleyici karşısına çıkıyor. Sevilen dizi geçen bayram haftası sebebiyle yayınlanmadı. Bu sebeple Bahar 11. bölüm yayın tarihi ve günü merak ediliyor. 7 Mayıs 2024 Salı günü TV yayın akışı belli oldu. Peki Bahar bu hafta var mı yok mu? Bahar yeni bölüm ne zaman? 7 Mayıs Show TV yayın akışı!

6.05.2024Televizyon
‘Bu yıl da en iyi hizmeti vereceğiz’

‘Bu yıl da en iyi hizmeti vereceğiz’

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün, 2024 hac döneminde IGMG organizasyonunda görev alacak kafile gurup ve hizmet görevlileri çalıştayına katıldı.

6.05.2024Avrupa
Kocaelide fabrika sahibinin feci ölümü Pres makinesine sıkıştı

Kocaeli'de fabrika sahibinin feci ölümü! Pres makinesine sıkıştı

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde fabrika sahibi Necmi Ş., fabrikaya yeni alınan pres makinesinin kurulumu sırasında aniden çalışan makineye sıkıştı. Necmi Ş. tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

6.05.2024Gündem
Prof. Dr. Orhan Şen tarih verdi... Sıcaklık arttıktan sonra yeni sağanak dalgası geliyor

Prof. Dr. Orhan Şen tarih verdi... Sıcaklık arttıktan sonra yeni sağanak dalgası geliyor!

Yurdun bazı bölgelerinde etkili olan yağışlı ve serin hava devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 18 ili sarı kodla uyardı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise, ülke genelinde etkili olacak yeni bir yağış dalgası için tarih verdi.

6.05.2024Gündem
Bild yazdı... Almanya bu haberi konuşuyor: Dönere devlet desteği istediler

Bild yazdı... Almanya bu haberi konuşuyor: Dönere devlet desteği istediler

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in 22-24 Nisan tarihlerinde Türkiye’ye yaptığı resmi ziyarete ‘Berlin döneri’ götürmesinin yankıları sürerken Sol Parti, döner fiyatlarında artışın engellenmesi için devlet desteği verilmesini gündeme getirdi.

6.05.2024Dünya
Fenerbahçeli İsmail Yüksek, koltuk değnekleriyle maç izledi

Fenerbahçeli İsmail Yüksek, koltuk değnekleriyle maç izledi

Fenerbahçe ve milli takımın başarılı futbolcusu İsmail Yüksek, memleketi Bursa'nın İznik ilçesinde İznikspor-İnegöl Alanyurt maçını sakat olduğu için koltuk değnekleriyle izlemeye geldi.

6.05.2024Futbol
Burak Yörük: Fecirden sonra kendi değerimi anladım

Burak Yörük: Fecir'den sonra kendi değerimi anladım

Kanal D’nin iddialı dizisi “Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu” nda canlandırdığı Fecir Emirkıran karakteri ile gündemden düşmeyen oyuncu Burak Yörük, Fecir’den sonra hayatının değiştiğine değindi. Yörük “Fecir, bana uzak biri olduğu için hayatımda çok şey değişti. Fecir’i canlandırdıktan sonra kendi değerimi anladım.” dedi

6.05.2024Televizyon
Alfa kuşağı araştırıldı: Dört öğrenciden biri sosyal medyada tehdit ediliyor

Alfa kuşağı araştırıldı: Dört öğrenciden biri sosyal medyada tehdit ediliyor

Yapılan yeni araştırmaya göre 2010 yılı sonrasında doğan alfa kuşağında, her dört öğrenciden birinin sosyal medya üzerinden en az bir defa tehdit edildiği ortaya çıktı. Yaklaşık üçte biri ise yaşıtlarından sözlü ve fiziksel zorbalık da görüyor. Diğer yandan erkek öğrenciler, sosyal medya hesaplarını kız öğrencilerden daha fazla kullanıyor. Araştırmaya göre alfa kuşağının en çok kullandığı uygulamalar ise Tiktok ve İnstagram oldu.

6.05.2024Eğitim
Şiddete karşı ortak bildiri

Şiddete karşı ortak bildiri

SPD’li Matthias Ecke’nin saldırıya uğradığı Dresden’de 100’ün üzerinde politikacı, şiddete karşı ortak mücadele edilmesini içeren ‘Striesen Bildirisi’ imzaladı. Son dönemde politikacılara yönelik artan saldırılar ise üç kentte protesto edildi.

6.05.2024Avrupa
Samsunda kadın cinayeti Saadet Çay, boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürüldü

Samsun'da kadın cinayeti! Saadet Çay, boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürüldü

Samsun’un İlkadım ilçesinde, İngilizce Öğretmeni Saadet Çay (43), boşanma aşamasındaki eşi Adem Çay (48) tarafından evinde göğsünden tabancayla vurularak öldürüldü. Katil zanlısı Ahmet Çay, sokakta devriye gezen bekçiler tarafından tabancayla yakalandı. Katil zanlısı Çay'ın ‘kasten yaralama’ , ‘tehdit’ , ‘yağma’ gibi suçlardan 19 kaydı olduğu öğrenildi

6.05.2024Gündem
EKPSS KURA BAŞVURU EKRANI AÇILDI MI 2024 | EKPSS kura başvurusu nasıl yapılır, başvuru kılavuzu yayınlandı mı İşte ÖSYM 2024-EKPSS kura başvuru ekranı bilgisi

EKPSS KURA BAŞVURU EKRANI AÇILDI MI 2024 | EKPSS kura başvurusu nasıl yapılır, başvuru kılavuzu yayınlandı mı? İşte ÖSYM 2024-EKPSS kura başvuru ekranı bilgisi!

EKPSS kura başvuruları için adayları ÖSYM AİS ekranını sık sık ziyaret ediyor. 28 Nisan 2024 tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleşen 2024 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonrası süreç kura çekimine geldi. 2022-EKPSS’ye giren veya kura başvurusu bulunan adaylar, istedikleri taktirde 2024 EKPSS/Kura başvurularını yapabilecekler. Kuraya başvuracak adaylar için düzenlenen Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesinde adayın sadece engel grubu yazılacak, engeline ilişkin diğer bilgiler boş bırakılacak. Peki, EKPSS kura başvurusu ne zaman, nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

6.05.2024Bilgi
LÖSEV Berlin’de de çocuklara umut olacak

LÖSEV Berlin’de de çocuklara umut olacak!

Birikimlerinden lösemi hastası dünya çocuklarının da yararlanması için LÖSEV (Lösemili Çocuklar Vakfı) ilk yurt dışı şubesini Berlin’de açtı.

6.05.2024Avrupa
Trendyol Anneler Günü hediyesi 2024 gerçek mi, iPhone hediyesi doğru mu Açıklama geldi

Trendyol Anneler Günü hediyesi 2024 gerçek mi, iPhone hediyesi doğru mu? Açıklama geldi!

Son dönemde birçok kişi Trendyol Anneler Günü Hediyesi kazandığına dair mesajlar almaya başladı. Trendyol iPhone Anneler Günü hediyesi çeşitli sosyal medya hesapları tarafından gönderilirken kafalarda karışıklığa sebep oldu. WhatsApp ya da diğer mecralar üzerinden gelen Trendyol Anneler Günü hediyesi sonrası gözler resmi hesaplara çevrildi. Konuyla ilgili Trendyol Destek hesabı, sosyal medyadan gelen bir soru üzerine açıklamada bulundu. Peki, Trendyol Anneler Günü hediyesi 2024 gerçek mi, iPhone hediyesi doğru mu? İşte detaylar…

6.05.2024Bilgi
Bahçelievlerde otomobil motosiklete çarptı

Bahçelievler'de otomobil motosiklete çarptı

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde seyir halindeki otomobil şerit değiştirmek istediği sırada aynı yönde ilerleyen motosiklete çarptı. Yere düşen motosiklet sürücüsü, yan yoldan gelen otomobilin altında kalmaktan son anda kurutuldu.

6.05.2024Gündem
DGS sınavı ne zaman yapılacak 2024 ÖSYM DGS sınav ve başvuru tarihi bilgisi

DGS sınavı ne zaman yapılacak? 2024 ÖSYM DGS sınav ve başvuru tarihi bilgisi

DGS sınavı 2024 yılında 4 yıllık eğitime dahil olmak isteyen adaylar için önem arz ediyor. Adaylar sınavdan elde ettikleri puanlara göre ÖSYM tarafından duyurulan 4 yıllık üniversitelere geçiş yapma imkanı yakalıyor. Ön lisans eğitimini tamamlayan veya şartları sağlayan adaylar ise DGS sınavları için hazırlıklarına başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2024 yılı DGS sınav ve başvuru takvimini açıkladı. ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre DGS başvuruları Mayıs ayında alınacak ve sınav ise Haziran ayında organize edilecek. Peki 2024 DGS sınav ve başvuruları ne zaman? İşte, ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimi…

6.05.2024Bilgi
AUZEF SINAV SONUÇLARI ne zaman açıklanacak İstanbul Üniversitesi AUZEF vize sınav sonuçları açıklandı mı

AUZEF SINAV SONUÇLARI ne zaman açıklanacak? İstanbul Üniversitesi AUZEF vize sınav sonuçları açıklandı mı?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi 2023-2024 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı ara sınavları 4-5 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleşti. Şimdi ise gözler AUZEF vize sınav sonuçları açıklanma tarihine çevrildi. Öncesinde AUZEF soruları ve cevapları PDF görüntüleme ekranı erişime açılacak. AUZEF SINAV SONUÇLARI ne zaman açıklanacak? İstanbul Üniversitesi AUZEF vize sınav sonuçları açıklandı mı? İşte, AUZEF soruları ve cevap anahtarı 2024 bilgileri...

6.05.2024Bilgi
Dünyanın en büyüğü Kyzikos’ta

Dünyanın en büyüğü Kyzikos’ta

Balıkesir’in Erdek ilçesinde bulunan ve dünyanın en büyük tapınak sütun başlığına ev sahipliği yapan Kyzikos Antik Kenti’nde kazı çalışmalarının devam etmesi bekleniyor.

6.05.2024Haber
Eğitim Ataşesi Prof. Değirmendereli’ye ziyaret

Eğitim Ataşesi Prof. Değirmendereli’ye ziyaret!

Württemberg Veli Birlikleri Dernekleri Federasyonu, görevine yeni başlayan Eğitim Ataşesi Prof. Ali Değirmendereli’yi ziyaret etti.

6.05.2024Avrupa
ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ VE SAYISI SON DAKİKA 2024 || MEB öğretmen atamaları ne zaman, başvuru kılavuzu yayınlandı mı Branş dağılımı ve kontenjanlar belli oldu mu Gözler Kabine Toplantısında

ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ VE SAYISI SON DAKİKA 2024 || MEB öğretmen atamaları ne zaman, başvuru kılavuzu yayınlandı mı? Branş dağılımı ve kontenjanlar belli oldu mu? Gözler Kabine Toplantısı'nda!

Öğretmen atama takvimi ve sayısı, 6 Mayıs Pazartesi günü yapılacak Kabine Toplantısı ile gündemde öne çıkan konular arasında yer alıyor. Öğretmen atamaları ile kontenjan bilgisi son durum detayları öğretmen adayları tarafından yakından takip ediliyor. Öğretmen atamalarına ilişkin sayı ve takvimin Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı açıklamada pazartesi gününü işaret ederek "Atanacak öğretmen sayısı ve branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur" dedi. Bakanlık öğretmen atamaları sürecinde branş dağılımını ihtiyaçlar doğrultusunda belirliyor. Atama takviminin netleşmesiyle beraber başvurular alınacak. Peki MEB sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman, tarih belli oldu mu? Öğretme atama sayısı, branş dağılımı ve kontenjanlar açıklandı mı? İşte, öğretmen atama takvimi ile ilgili ayrıntılı bilgiler...

6.05.2024Bilgi
Teleferik kazasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz’ün tutukluluğuna 2’nci itiraz

Teleferik kazasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz’ün tutukluluğuna 2’nci itiraz

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı teleferik kazasının ardından tutuklanan ANET'in önceki yönetim kurulu başkanı, mevcut Kepez Belediye Başkanı CHP'li Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna 2’nci kez itiraz edildi.

6.05.2024Gündem
Meslek liselilerin ‘lezzet’ yarışı

Meslek liselilerin ‘lezzet’ yarışı

Öğrenciler mutfaktaki hünerlerini Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda sergiledi. 81 ildeki mesleki ve teknik Anadolu liselerinin (MTAL) Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanında öğrenim gören öğrencilerden oluşan 407 ekip arasından Siirt Zübeyde Hanım MTAL birinciliğin sahibi oldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘perde pilavı’, ‘Varak keek’ ve ‘Pırtike çorbası’nın yer aldığı menüyle İstanbul’daki büyük finale kalan ve 30 takımı geride bırakarak ipi göğüsleyen öğrencileri tebrik etti.

6.05.2024Eğitim
Bakanlıktan altın ithalatına kota açıklaması

Bakanlıktan altın ithalatına kota açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı, işlenmemiş altın ithalatında uygulanan kotaya ilişkin bir bilgilendirme duyurusu yayınladı.

6.05.2024Ekonomi
Denizlerde aslan balığı tehlikesi: Yerli türleri tehdit ediyor

Denizlerde aslan balığı tehlikesi: Yerli türleri tehdit ediyor

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Erhan Irmak, Türkiye sularındaki yerli balık popülasyonlarının aşırı av baskısından dolayı çok zayıf olduğuna dikkat çekip, bu durumun aslan balığı gibi istilacı türlerin artışına neden olduğunu söyledi. Dr. Öğr. Üyesi Irmak, "Yerli türlerimizin azalması, sularımızda yabancı istilacı türlerin artışına neden oluyor. Rekabet olmayınca çok kolay sularımıza yerleşip çoğalabiliyorlar. Aslan balığı, kayalık habitatta bulunan ağız çapına uygun bütün balıklarla ve eklem bacaklılarla beslenebilecek bir tür. Bazı yerli türler üzerinde baskı oluşturabilir" dedi.

6.05.2024Gündem
Esenyurt’ta dehşet Hesap yüzünden tartıştığı çorbacıya uzun namlulu silahla saldırdı

Esenyurt’ta dehşet! Hesap yüzünden tartıştığı çorbacıya uzun namlulu silahla saldırdı

İstanbul Esenyurt’ta gittiği çorbacıda hesap yüzünden tartışan şahıs, bir süre sonra geri dönerek uzun namlulu tüfekle saldırdı.

6.05.2024Gündem
HIDIRELLEZ DİLEĞİ NE ZAMAN VE NASIL YAPILIR Hıdrıllez dilekleri ertesi gün yakılır mı, suya mı atılır İşte yapılacaklar...

HIDIRELLEZ DİLEĞİ NE ZAMAN VE NASIL YAPILIR? Hıdrıllez dilekleri ertesi gün yakılır mı, suya mı atılır? İşte yapılacaklar...

Hıdırellez dileklerini ne zaman gömülür, saat kaçta yapılır sorusunun yanıtı merak ediliyor. Günün öne çıkan konularından olan Hıdırellez dileği hazırlıkları akşam saatleriyle beraber başladı. Baharın habercisi kabul edilen Hıdrellez 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanıyor. Hıdrellez gecesi Hızır’ın uğradığı yerlere ve dokunduğu şeylere feyiz ve bereket vereceği inancıyla çeşitli uygulamalar yapılır. Bu nedenle yapılan ritüellerden biri de dileklerin bir kağıda yazılması veya çizilmesi. Daha sonra dilek kağıtları gül ağacına asılabileceği gibi toprağa da gömülebiliyor. Peki Hıdrellez dilekleri ne zaman gömülür? Hıdrıllez dilekleri yakılır mı, suya mı atılır? İşte, Hıdırellez dileği dilerken yapılacaklar...

6.05.2024Bilgi
İsrail, Refaha girmeye hazırlanıyor... Sivil nüfus için tahliye bildirisi

İsrail, Refah'a girmeye hazırlanıyor... Sivil nüfus için tahliye bildirisi

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Refah'tan gelen haber ise İsrail'in dünyadan gelen tepkilere rağmen bu bölgeye saldıracağına işaret ediyor. İsrail Devlet Televizyonu KAN IDF'nin, Refah'ın doğusunda İsrail sınırı yakınındaki bazı mahalleleri boşaltmaya başladığını duyurdu. Ordu radyosu tahliye emri yayınlandığını açıkladı. Emirde Filistinlilere gitmeleri gereken bölgelerin listesi sunuldu. İsrail ordusundan konu ile ilgili resmi açıklama geldi.

6.05.2024Haber
Günlük Burç Yorumları 6 Mayıs 2024 Pazartesi | Kendi Gücünü Ve Değerini Hatırla Bugün Hangi Burcu Neler Bekliyor İşte Yengeç, Aslan, Başak ve Diğer Burç Yorumları

Günlük Burç Yorumları 6 Mayıs 2024 Pazartesi | Kendi Gücünü Ve Değerini Hatırla! Bugün Hangi Burcu Neler Bekliyor? İşte Yengeç, Aslan, Başak ve Diğer Burç Yorumları

Günlük burç yorumları haftanın ilk gününde, Aygül Aydın yorumlarıyla paylaşıldı. Çevrendeki insanlar ne derse desin, kendi gücünü ve değerini hatırla. Kendine güvenmeyi sürdür. Günlük burç yorumları 6 Mayıs 2024 Pazartesi, her burç için ayrı ayrı merak ediliyor. Bugün aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında burcunuzu neler bekliyor? Uzman Astrolog Aygül Aydın 6 Mayıs günlük burç yorumları ile okurlarına önemli bilgiler verdi. 6 Mayıs 2024 Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarını neler bekliyor? İşte günlük burç yorumları 6 Mayıs 2024!

6.05.2024Astro Gündem
Hıdırellezde tuz yiyip yatmak günah mı Hıdırellezde tuz neden yenir İşte, o detaylar

Hıdırellez'de tuz yiyip yatmak günah mı? Hıdırellez'de tuz neden yenir? İşte, o detaylar

Hıdırellez'de tuz yiyip yatmak günah mı ve neden yapılır gibi sorular, ritüellerin gerçekleştirildiği bu günlerde merak konusu oluyor. Hıdırellez ritüellerinden birisi olduğu iddia edilen tuz yiyip yatmak, yaratacağı düşünülen etkiler nedeniyle merak konusu oluyor. Peki, Hıdırellez'de tuz yiyip yatmak günah mı, etkileri neler? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

6.05.2024Bilgi
4 bin 800 aile hekimi açığı var

4 bin 800 aile hekimi açığı var!

Almanya’da nitelikli iş gücü açığı her alanda kendini gösteriyor. Son uyarı ise sağlık sektöründen geldi. Alman Tabipler Birliği Başkanı Klaus Reinhardt, sağlık sisteminde sorunların her geçen yıl arttığını, 4 bin 800 aile hekimliği kadrosunun şu an boş olduğunu söyledi.

6.05.2024Avrupa
Londra’da nefesleri kesti

Londra’da nefesleri kesti!

Pop müziğin başarılı ismi Hadise’nin ilk kez Indigo at The O2’da sahne alacağını duyan Londralılar neredeyse satılmamış bilet bırakmadı.

6.05.2024Avrupa
Emine Erdoğandan Hıdırellez paylaşımı

Emine Erdoğan'dan Hıdırellez paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Hıdırellez'i kutladı.

6.05.2024Gündem
Lila Kağıt (LİLAK) halka arz sonuçları 2024 | Lila kaç lot verdi, borsada ne zaman işlem görecek

Lila Kağıt (LİLAK) halka arz sonuçları 2024 | Lila kaç lot verdi, borsada ne zaman işlem görecek?

SPK onayı alan Lila Kağıt (LİLAK) geçtiğimiz hafta 3 gün boyunca talep topladı. Lila Kağıt halka arz sonuçları da yeni haftanın başlanmasıyla beraber takip edilmeye başlandı. LİLAK kaç lot verdi? sorusu da bu sebeple araştırılıyor. Şirket halka arz yoluyla mevcut sermayesini 500.000.000 TL’den 590.000.000 TL’ye çıkaracak. Ayrıca mevcut ortakların sahip olduğu 30.000.000 TL nominal değerli payların da satışıyla toplama 120.000.000 TL nominal değerli pay halka arz edildi. Peki, Lila Kağıt borsada ne zaman işlem görecek? İşte LİLAK halka arz sonuçları!

6.05.2024Bilgi
‘Suçlu çiftliği’ne baskın Evden adeta cephanelik çıktı

‘Suçlu çiftliği’ne baskın! Evden adeta cephanelik çıktı

Adana’nın Seyhan ilçesinde cezaevinden firar edip, çiftlik evinde saklanan ‘uyuşturucu madde ticareti yapma’ suçundan kesinleşmiş 21 yıl 8 ay hapis cezasıyla aranan Sinan Ö. (32), ‘dolandırıcılık’ suçundan aranan kardeşi Muhammet Ö., kuzeni Serhat Ö. ve çiftliğin sahibi Mehmet G. ve 2 şüpheliyle birlikte düzenlenen baskınla yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden Sinan Ö., gardıropta ele geçirilen Kalaşnikof piyade tüfeği, ruhsatsız 4 tabanca ve 2 pompalı tüfeği, hasımlarından korunmak için bulundurduğunu söyledi.

6.05.2024Gündem
Çorlu’da apartman dairesinde patlama: 1 ağır yaralı

Çorlu’da apartman dairesinde patlama: 1 ağır yaralı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde apartman dairesinde meydana gelen patlamada 1 kişi ağır yaralandı.

6.05.2024Haber
Uçaksavar mermisine bile dayanıyor Amasyada üretilen lego beton askerler tarafından test edildi

Uçaksavar mermisine bile dayanıyor! Amasya'da üretilen 'lego beton' askerler tarafından test edildi

Amasya’da Doç. Dr. Murat Gökçe ve kimya mühendisi eşi Sonnur Gökçe’nin geliştirdiği ‘modüler balistik lego beton’, askerler tarafından uçaksavar mermisiyle test edildi. Ateşlenen 14.5 mm’lik zırh delici merminin çarptığı lego beton tarafından durdurulduğu anların görüntüleri kaydedildi. Amasya Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren çiftin uzun yıllardır üzerinde çalıştığı projede geliştirilen lego beton, 2 bin dereceye kadar ısıya ve depreme karşı dayanabiliyor.

6.05.2024Gündem
LGS’ye son ay

LGS’ye son ay

2 Haziran’da uygulanacak Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav ufukta belirirken, ülkemizin dört bir yanındaki öğrenciler hayatlarının en önemli dönemeçlerinden birine hazırlanıyor.

6.05.2024Eğitim
Havayolu şirketine hayalet uçuşlar için 66 milyon dolar ceza

Havayolu şirketine 'hayalet uçuşlar' için 66 milyon dolar ceza

Avustralyalı havayolu Qantas, 'hayalet uçuşlar' olarak da adlandırılan uzun süredir iptal edilen seyahatlerde koltuk satmaya devam ettiği yönündeki suçlamaların ardından 66 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul etti.

6.05.2024Ekonomi
Borsa İstanbul yatay seyirde

Borsa İstanbul yatay seyirde

BİST 100 endeksi 10282 puan seviyesinde.

6.05.2024Ekonomi